ΕΡΤ-ολόγια και ποδόσφαιρο στην σέντρα της TV

@Σε 6ώρες κυλιόμενες στάσεων εργασίας, από αυτή τη Δευτέρα προχωρούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ζητούν την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασία, αρνούμενοι το περιεχόμενο της προτεινόμενης κοινής υπουργικής απόφασης. η οποία “στην ουσία καταργεί κάθε θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων δημοσιογράφων”. Ζητούν επίσης “να σταματήσει το «πάρτι» των προκλητικών και χρυσοφόρων μικτών παραγωγών”, επισημαίνοντας πως “οι δημοσιογράφοι να εργάζονται χωρίς τη κάλυψη του ασφαλιστικού τους φορέα”!
@ Οι τελευταίες εκκαθαρίσεις στελεχών της ΕΡΤ και οι τοποθετήσεις "γαλάζιων παιδιών" και συμβούλων στην εταιρεία που έχει την πολιτική ευθύνη, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, δημιουργούν ζήτημα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Με δήλωση του ο Τέλης Σαμαντάς, δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ μετά τις απομακρύνσεις των Κ. Σπυρόπουλου, Ν. Μεγγρέλη και Λ. Χοϊδά αναφέρει μεταξύ άλλων “δεν ήρθαμε εδώ για να απαξιώσουμε έμπειρα στελέχη , ούτε για να μοιράζουμε πόστα, ούτε για να διανέμουμε, χωρίς λόγο, διευθυντικά επιδόματα”.
@Την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των στιγμιότυπων από τους αγώνες ποδοσφαίρου επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με προδικαστική του απόφαση. Η απόφαση έρχεται μετά από αίτηση του αυστριακού Sky και της δημόσιας αυστριακή τηλεόρασης ORF, και προηγείται αντίστοιχης απόφασης που θα ληφθεί αργότερα από τα αυστριακά δικαστήρια. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στιγμιότυπα στους γενικής φύσεως ενημερωτικούς σταθμούς .Το τίμημα πρέπει να είναι χαμηλό, τα στιγμιότυπα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 90 δευτερόλεπτα, με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής προέλευσης και να μεταδίδονται, μόνο, σε ειδησεογραφικά προγράμματα.
@Νέες περικοπές δαπανών αποφάσισε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ) του “Αθήνα 9,84″. Στο πλαίσιο των περικοπών, πρώτοι απ’ όλους “περικόπηκαν” 8 συμβασιούχοι, στους οποίους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις. Για τους υπόλοιπους 70, οι συμβάσεις ανανεώθηκαν για οκτάμηνο, μέχρι τον Αύγουστο, οπότε θα κοπεί επιπλέον 10%. Για το προσωπικό που παραμένει αποφασίστηκαν κλιμακωτές μειώσεις αποδοχών, στην περίπτωση που δεν περάσει η ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση για τα δημόσια ΜΜΕ. Η μείωση θα είναι της τάξεως του 15% για όσους αμείβονται με ποσά έως 1.000 ευρώ τον μήνα και 5% για κάθε επιπλέον 500 ευρώ. @Δεν επαρκεί ούτε για τον ΔΟΛ το κεφάλαιο κίνησης που διαθέτει για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ομίλου. Την παρατήρηση αυτή κάνει ο ορκωτός ελεγκτής στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς προκύπτει πως χρειάζεται 14 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό και η διοίκηση του Οργανισμού προχωρεί αρχικά σε τρεις κινήσεις, αυξάνοντας το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 7 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας την αύξηση του υφιστάμενου πιστωτικού ορίου κατά 3 εκατ. ευρώ σε συμφωνία με τράπεζα και εξασφαλίζοντας άλλα 4,2 εκατ. με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης ακινήτων κυριότητάς της.
 @Με απώλεια κατά μέσον όρο 175.228 αναγνωστών έκλεισε το 2012 ο ελληνικός Τύπος. Η μέση κυκλοφορία των εφημερίδων το προηγούμενο έτος υποχώρησε στο εξαιρετικά χαμηλό σημείο των 1.242.085 φύλλων (-12%), με το πρόσημο σε όλες τις κατηγορίες –πλην των εβδομαδιαίων– να είναι αρνητικό. Χαρακτηριστικό αυτής της χρονιάς είναι πως για πρώτη φορά μία μεγάλης απήχησης εφημερίδα, η «Καθημερινή», δεν επιτρέπει τη δημοσίευση των κυκλοφοριών της από τα πρακτορεία και προχωράει η ίδια στη δημοσιοποίηση μόνο της κυριακάτικης κυκλοφορίας της, προσθέτοντας και τις συνδρομές της, που ο αριθμός τους είναι άγνωστος. Οι κυριακάτικες υποχώρησαν στα 696.131 φύλλα (-101.933), καταγράφοντας πτώση 11% σε σχέση με το 2011. Οι απογευματινές έπεσαν στα 131.426 (–31.042, πτώση 19%), οι πρωινές πολιτικές στα 29.074 (-1.336, μείωση 4%), οι ημερήσιες αθλητικές στα 66.959 (-27.093, πτώση 29%) και οι αθλητικές της Δευτέρας στα 71.031 (-27.183, μείωση 28%). Ακόμη, οι εβδομαδιαίες προγνωστικών έπεσαν στα 89.231 φύλλα (-6.380, μείωση 7%), οι εβδομαδιαίες οικονομικές στα 13.771 (–4.053, πτώση 23%) και οι ημερήσιες οικονομικές στα 3.813 (-956, μείωση 20%). Διασώζεται μόνο η κατηγορία των εβδομαδιαίων εφημερίδων, με 140.647 φύλλα (+24.748, αύξηση 21%).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…