Βραβεία και 1821 σε ελληνικές εποχές..

δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας Index Awards τα οποία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Guardian. Την ώρα που τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία αναφορά για την σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη και αντιμετωπίζουν την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ ως είδηση τελευταίας γραμμής, στα ξένα ΜΜΕ βραβεύουν τον δημοσιογράφο.
 @Κι όμως είναι αλήθεια. Χωρις τις τουρκικές σειρές Σουλεΐμάν και Son θα βγει ο ΑΝΤ1 την 25η Μαρτίου. Ο Ηλιας Κασιδιαρης προειδοποίησε τα κανάλια «να μην διαπράξουν την υπέρτατη προσβολή και προβάλλουν τουρκοσίριαλ την 25η Μαρτίου. Εάν επιλέξουν να κάνουν κάτι τέτοιο θα υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων Ελλήνων έξω από τα κανάλια τους». Και πράγματι ο ΑΝΤ1 πιθανότατα υπό τον φόβο επεισοδίων δεν θα προβάλει κανένα τούρκικο άλλα την ιστορική Ελληνική ταινία "Η δίκη των δικαστών".
@ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Financial Crimes Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα, ενάντια στην καταχρηστική απόλυση της Στέλλας Μαλθακού, και την απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων Γιάννας Σακελλαρίου. Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου, μέλους της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ). Είναι πλέον φανερό ότι η προσπάθεια του κ. Ψυχάρη είναι να εξασφαλίσει ότι η δημοκρατία θα μείνει έξω απο την πόρτα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Στόχος της απόλυσης της Γιάννας Σακελλαρίου, γνωστής για τη συνδικαλιστική της δράση ως μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, είναι η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στον χώρο των ΜΜΕ, σε μία περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών, κατάργησης των ΣΣΕ και των εργατικών κατακτήσεων προηγούμενων εποχών.
@Χαοτική είναι η κατάσταση στο Ραδιομέγαρο. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Σίμο Κεδίκογλου να βρει σύντομα μια αξιόπιστη λύση, μετά και την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση του Νίκου Σίμου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, η κρατική ραδιοτηλεόραση μπαίνει υπό τον έλεγχο της δικαιοσύνης, καθώς «τρέχουν» τρεις προκαταρκτικές έρευνες για τις εκπομπές «Μεσογείων 136» και «Επτά» και για την κατάθεση ψευδών υπευθύνων δηλώσεων από παρουσιαστές πως δεν έχουν παράλληλη απασχόληση. Για τις δύο εκπομπές υπάρχουν δύο καταγγελίες στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Ο Νίκος Σίμος, έχοντας ρίξει τη «βόμβα» για τη «συμμορία» που λειτουργεί εντός της ΕΡΤ, αποχώρησε οριστικά και από χθες είναι σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Η ΝΔ έχει απολύτως σιωπήσει και η ΔΗΜΑΡ υποδύεται πως δεν έχει ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι σήμερα, ενώ ουδέποτε διαφώνησε στον διορισμό ανθρώπων που δεν είχαν ούτε καν σχέση με το αντικείμενο. Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τετάρτη δεν κατέστη δυνατόν να ληφθεί απόφαση και η εισήγηση για τη λειτουργία της ΕΡΤ, που είναι «ακέφαλη», είναι η εναλλαγή των εξουσιοδοτήσεων σε όλα τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να λαμβάνουν αποφάσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να αναζητηθεί πρόσωπο από την αγορά, αλλά προς το παρόν οι καθαρές αποδοχές, που ανέρχονται σε 2.200 ευρώ, και ο φόβος των εισαγγελικών διώξεων αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. 'παρόν'.
@Μεγάλη έκπληξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την άρνηση του ΕΣΡ να επιβάλλει κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς επειδή δεν καταβάλλουν το 1,5% από τον τζίρο τους στον ελληνικό κινηματογράφο. Παρέμβαση υπέρ της θέσης του ΕΣΡ άσκησαν οι εκπρόσωποι του 902 TV, οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν τα χρήματα που προβλέπονταν από τον νόμο και πως η συγκεκριμένη νομοθεσία τροποποιήθηκε. Η παρουσία αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά την άνοδο του 902 TV στην πλατφόρμα της Digea και αφού το ΕΣΡ έκανε δεκτό το αίτημα του καναλιού για επαναλειτουργία του. Και, όπως είναι προφανές, η ιστορία αυτή δεν αφορά τον 902 TV, αλλά τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, που ελέγχουν την Digea…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…