Αυτοδιαχείριση με κεφάλαιο και ο ταραμάς της τηλεόρασης

@Αρχικό κεφάλαιο μέχρι 175.000 ευρώ για ενημερωτικό και 105.000 ευρώ για μουσικό σταθμό, θα ζητήσει το ΕΣΡ από τους εργαζόμενους των χρεωκοπημένων ραδιοφωνικών σταθμών που υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου Μανιτάκη. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους σταθμών που έχουν πάψει να λειτουργούν ή δεν πληρώνουν μισθούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, να πάρουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στην ίδια συχνότητα. Τα προαναφερθέντα ποσά ορίζονται από το νόμο ως ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο. Όπως γράφει η εφημερίδα Κεφάλαιο: "Tους τέσσερις φτάνουν πλέον οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που αναζητούν σανίδα σωτηρίας στην τροπολογία Μανιτάκη περί αυτοδιαχείρισης συχνοτήτων που μένουν «ορφανές» από ιδιοκτήτη. Για την ακρίβεια οι εργαζόμενοι του Flash, του Ξένιου, του Bestκαι του VFM κατέθεσαν αίτηση στο ΕΣΡ για να τους δοθούν οι συχνότητες των σταθμών στους οποίους εργάζονταν". Ο νόμος 2193/13- ο οποίος περιέργως αφορά ραδιοφωνικές και όχι τηλεοπτικές συχνότητες...
@ Μετά τη λαγάνα, τον ταραμά και το μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου, παρακολουθήσαμε αισίως το 2ο επεισόδιο της νέας κωμικής σειράς του Mega "Με τα παντελόνια κάτω". Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται και κάθε χαρακτήρας αποκαλύπτει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του. Όπως ίσως θυμάστε, η πρεμιέρα της εν λόγω σειράς σημείωσε το υψηλότατο 44,7%(!) [50,2%], αποκομίζοντας τα καλύτερα σχόλια από το κοινό. Όμως, τι νούμερα σημείωσε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς; Χθες, λοιπόν, το σήριαλ "Με τα παντελόνια κάτω" στο slot 22:30-23:30 συγκέντρωσε 33,1% στο σύνολο και 37,2% στα νεανικά κοινά. Μολονότι σημειώθηκε μία πτώση της τάξης του -11,6% στο γενικό σύνολο, η σειρά βρέθηκε στην κορυφή της prime time!
@Μία αξιοσημείωτη πρωτιά κατέγραψε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, κάνοντας τους ιθύνοντες να τρίβουν τα χέρια τους με βαθιά ικανοποίηση! Συγκεκριμένα, στο slot 14:15-23:00 ο Alpha κατόρθωσε να βρεθεί στην πρώτη θέση στους πίνακες της Agb, ξεπερνώντας για μεγάλο διάστημα και το 30%! Στη μεσημεριανή ζώνη, η ελληνική ταινία "Χτυποκάρδια στα θρανία" ξεχώρισε με 27% μέσο όρο τηλεθέασης, για να ακολουθήσει η Αννίτα Πάνια χτυπώντας 30,9%! Στη συνέχεια, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων απογείωσε τον Alpha με 35,5%, η Νταϊάν Κόχυλα προσέφερε 16,1%, για να κλείσει ο Λάκης Λαζόπουλος με 24,6%.
@Εικόνα διάλυσης εμφανίζει πλέον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το οποίο αδυνατεί να συζητήσει από το πιο μικρό-έγκριση τρεχουσών δαπανών-μέχρι το πιο μεγάλο-έγκριση προϋπολογισμού. Ορισμένες παρατάξεις ενόψει των εκλογών του Μαΐου κα μετά την παταγώδη αποτυχία των «δικών» τους παιδιών στις πρόσφατες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, βάλθηκαν να τινάξουν στον αέρα κάθε συμβούλιο, μη διστάζοντας να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και αυτή την καθημερινή λειτουργία της ΕΣΗΕΑ.
@Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Όλα αυτά την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και με τις παχυλές συμβάσεις προσωπικού ειδικών θέσεων. Προσκομίζοντας συνεχώς δικαιολογίες πότε κατά του προέδρου και πότε κατά του ταμία, φρενάρουν κάθε απόφαση ή εξωθούν το διοικητικό συμβούλιο στα όρια του, ακόμη και για την αγορά…σταχτοδοχείων. Ποτέ δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια αγώνων εκτός ΔΣ ότι η ανάληψη μιας σημαντικής θεσμικά θέσης όπως αυτή του ταμία, θα υπονομευόταν συστηματικά από αυτούς στην ΕΣΗΕΑ, που άφαντοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεργασίες στα μαγαζιά και απόντες από κάθε κοινωνική δράση, σαμποτάρουν κάθε συζήτηση και λήψη απόφασης που αφορά ακόμη και την καθημερινότητα ενός σωματείου. Ως ταμίας και όπως υποχρεούμαι από το καταστατικό έχω εδώ και ένα μήνα περίπου φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το νέο προϋπολογισμό για το 2013. Δυστυχώς με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων στο διοικητικό συμβούλιο,δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτή η συζήτηση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία της ΕΣΗΕΑ αφού χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε καν τα καθημερινά της έξοδα. Αντί της γόνιμης αντιπαράθεσης κάποιοι στο ΔΣ έχουν επιλέξει το δρόμο της μικροπαραταξιακής εκμετάλλευσης, μη διστάζοντας να θυσιάζουν στο βωμό των σκοπιμοτήτων τους ακόμη και την ανάγκη ύπαρξης προϋπολογισμού. @Κι όμως είναι αλήθεια.Τα 3 τηλεπαιχνίδια που πολλάκις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και που αποβλήθηκαν υπέρογκα πρόστιμα.Τόσο στον ΑΝΤ1 με το SuperGame αλλά και τον Τηλεκύβος το βράδυ αλλά και τα πρωινά του Σαββατοκύριακου όσο και το Boing του Alpha δεν θα βγουν στον αέρα καθώς κόβονται από σήμερα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…