Ψηφιακή ταλαιπωρία και αθλητικές απεργίες...

@Την ώρα που η «ΕΡΑ Σπορ 101.8» απεργεί εδώ κι έναν μήνα τα Σαββατοκύριακα (τις ημέρες δηλαδή της αθλητικής αιχμής) και ο «Sentra 103.3» εκπέμπει με δημοσιογράφους που δουλεύουν... «αναγκαστικά» και χωρίς να πληρώνονται, αλλού, σε «άλλης γης σε άλλα μέρη», τα αθλητικά ραδιόφωνα αναπτύσσονται. Όπως το αμερικανικό δίκτυο NBC με το νέο του αθλητικό ραδιόφωνο, το «NBC Sports Radio», 24ωρης διάρκειας, το οποίο ξεκινά αύριο -ταυτόχρονα με το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο «Baseball»- το πρόγραμμά του. Η πιλοτική εκπομπή του δικτύου άρχισε την 4η Σεπτεμβρίου με 10ωρο πρόγραμμα τις καθημερινές και 24ωρο, μόνο, τα Σαββατοκύριακα. Αθλητικά ραδιόφωνα έχουν ήδη σε λειτουργία, μεγαθήρια της αθλητικής και όχι μόνο ενημέρωσης, όπως το CBS, το ESPN, το FOX Sports και το Yahoo/Gow. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NBC, Chris Corcoran, δήλωσε πανέτοιμος και αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήματος, «με όπλο την υπομονή και την διαρκή πρόοδο στο ενημερωτικό κομμάτι».
@Την «πόρτα» της Digea φέρεται να έχει χτυπήσει ο ΟΤΕ TV για τη μετάδοση των συνδρομητικών του καναλιών από το επίγειο ψηφιακό δίκτυο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Την ίδια ώρα, η Digea ανθίσταται στην ψηφιακή ανάπτυξη της Nova και προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο αίτημα της συνδρομητικής πλατφόρμας να αποκτήσει μία ακόμη πολυπλεξία. Το επιχείρημα της Forthnet είναι πως η εταιρεία είναι η μοναδική που πληρώνει για όλα, και για το δορυφορικό δίκτυο και για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση, την οποία είναι και η μόνη που ολοκλήρωσε. Αναρωτιέται αν την ίδια ώρα η Digea, που εισπράττει ενοίκιο από τα κανάλια που φιλοξενεί, έχει καταβάλει τέλη στο Ελληνικό Δημόσιο για την άδεια τεχνικού παρόχου που έχει, χρησιμοποιώντας δημόσιες συχνότητες. Τώρα οι διάφορες απαιτήσεις έχουν τινάξει στον αέρα κάθε προγραμματισμό του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών. Τυπικά, μέχρι τέλος Μαρτίου, βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην «τρόικα», θα έπρεπε να είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για τη διανομή του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος. Τις άδειες θα τις διεκδικήσουν οι πάροχοι δικτύου, ενώ ξεχωριστός διαγωνισμός προβλέπεται για το ψηφιακό μέρισμα. Τις συχνότητες, δηλαδή, στα UHF που έχουν ήδη αποκοπεί από τηλεοπτικές εκπομπές στον νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων και από τις συχνότητες που θα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
@Μία μεγάλη ανατροπή σκέφτονται στο Mega για τον σχεδιασμό του προγράμματος του καναλιού την επόμενη σεζόν. Ανάμεσα σε άλλες σκέψεις για αναμόρφωση του καθημερινού προγράμματος από το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση να μετακινηθεί η εκπομπή που παρουσιάζουν Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά το απόγευμα. Εξυπακούεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνουν αλλαγές τόσο στο κόνσεπτ όσο και στη θεματολογία της εκπομπής, αλλά παρουσιαστές θα παραμείνουν οι ίδιοι, όποια και εάν είναι η απόφαση.
 @Από τα μέσα Απριλίου δύο από τις αγαπημένες σειρές των τηλεθεατών του Star έρχονται να τους κρατήσουν καλή παρέα με νέα επεισόδια. Από τη Δευτέρα 8/4 στις 10:20 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή ξεκινάει ο 9ος και τελευταίος κύκλος της νεανικής κοινωνικής σειράς «Φίλοι Για Πάντα». Τα ολοκαίνουργια 13 επεισοδίων θα δώσουν απαντήσεις αλλά και θα καθορίσουν το μέλλον των ηρώων- πρωταγωνιστών. Από την Τετάρτη 10/4 στη 01:15 και κάθε βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή, έρχεται η αγαπημένη σειρά δράσης και μυστηρίου «Medium» με τον προτελευταίο κύκλο, 6ο στη σειρά, που ολοκληρώνεται σε 22 επεισόδια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…