Οι προβλέψεις σε σειρές, τα ραδιοφωνικά νέα και όλα είναι πολιτική..

@Ήταν στη δημοφιλή σειρά animation «Family Guy» που ο πρωταγωνιστής, Πίτερ Γκρίφιν, κερδίζει τον μαραθώνιο της Βοστώνης με διπλή βομβιστική επίθεση! Το επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς προβλήθηκε μάλιστα τον Μάρτιο, έναν μήνα πριν από το τραγικό γεγονός, με τις θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν πλέον και να παίρνουν. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο: έπειτα από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, βλέπε Δίδυμους Πύργους, μια σειρά από «προφητικές» αναφορές σε τηλεόραση και κινηματογράφο ανασύρονται άρον-άρον για να «αποδείξουν» τη σκοτεινή συνωμοσία που σέρνεται ξοπίσω.
@Σε αναβάθμιση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων προχωρά ο Alpha. Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα 22 Απριλίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, το κεντρικό δελτίο του καναλιού, καθώς και το μεσημβρινό δελτίο ενισχύονται και αυξάνουν κατά μισή ώρα τη διάρκειά τους. Έτσι, το μεσημβρινό δελτίο θα ξεκινάει στις 12:00 και το κεντρικό στις 18:30. Το ενημερωτικό προφίλ του Alpha οικοδομείται επίσης με τις εκπομπές «Αυτοψία», με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ και «Alpha Δημοσκόπηση», με παρουσιάστρια την Κάτια Μακρή. Στο πλαίσιο της έμφασης του ενημερωτικού προφίλ του σταθμού έχουν προγραμματιστεί δύο έκτακτες εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας του Θάνου Δημάδη, με τον τίτλο «3 Χρόνια - 3 Μνημόνια..
@Τα «ΑΜ» ή «Μεσαία Κύματα», όπως είναι ευρέως γνωστά, έχουν ξεπεραστεί από τεχνολογικής απόψεως. Έχουν αντικατασταθεί από τα FM κι εσχάτως από τα web radios που προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στον ακροατή. Τόσο, σε σημείο που τα «Μεσαία», τα «ΑΜ» δηλαδή, να μοιάζουν με πολύ μακρινή ανάμνηση. Πολλώ δε μάλλον στους νεότερους σε ηλικία ακροατές που δεν τα γνώρισαν καν. Τι γίνεται όμως όταν τα οικονομικά των ραδιοσταθμών (και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Αναζητούνται λύσεις τότε. Κάποιοι, όπως ο Bud Waters, ιδιοκτήτης έξι ραδιοφώνων στις Η.Π.Α. έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν πως η επιστροφή στα «ΑΜ», είναι η πιο ιδανική λύση για την έξοδο από τη στενωπό. Οι λόγοι, κυρίως διαφημιστικοί, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το πλεονέκτημα της εμβέλειας που προσφέρει η «ΑΜ» μπάντα. Κάτι βέβαια που το επιτυγχάνουν και με το παραπάνω τα web radios.
@Ισχυρή παρουσία που υπερβαίνει το αθροιστικό ποσοστό των εκλογών του Ιουνίου, “απολαμβάνει” η τρικομματική κυβέρνηση. Με συνολικό ποσοστό 48,2% στις εκλογές του Ιουνίου, για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση φτάνει να έχει έως και το 63,4 κατά μέσο όρου του τηλεοπτικού χρόνου στην ελληνική τηλεόραση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΕΣΡ για την πολιτική πολυφωνία το 2012, στα δελτία ειδήσεων. Πρόκειται για ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το αν τηρείται ή όχι η πολυφωνία στα δελτία ειδήσεων. Ο ΑΝΤ1 διαθέτει το 73,2% του χρόνου το στην κυβέρνηση, και ακολουθεί από κοντά το Mega με 69,3%. «Προβάδισμα» στην κυβέρνηση δίνει και ο Σκάι με 67,1%, ενώ η ΝΕΤ που συνήθως είχε αυτή την «αποστολή» είναι στην τέταρτη θέση με 64,2%. Ακολουθεί το Star με 57,7% το οποίο πρόσφατα, μέσω του Σταμάτη Μάλελη, κατήγγειλε στο ΕΣΡ το ΣΥΡΙΖΑ για «τρομοκρατία», επειδή ζήτησε την παρέμβαση της Αρχής για την περίπτωση του Β. Διαμαντόπουλου. Χαμηλότερη είναι η παρουσία στο δελτίο του Alpha με 56,1% και το Μακεδονία TV με 55,8%
@Στην τακτική της έμμεσης διαφήμισης φιλικών προς την κυβέρνηση εφημερίδων επιστρέφει η ΕΡΤ. Η απαίτηση να μεταδοθεί βίντεο, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, για την αλλαγή κυκλοφορίας εβδομαδιαίας εφημερίδας, προκάλεσε την αντίδραση της Έλλης Στάη πως πρόκειται για «έμμεση διαφήμιση». Η γενική διεύθυνση ενημέρωσης επέμεινε και τελικώς το βίντεο μεταδόθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Πλέον η ΕΡΤ είναι «ανοιχτή» στο ΕΣΡ, το οποίο έχει ήδη επιβάλλει στο παρελθόν πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στην κρατική τηλεόραση για αυτή την πρακτική, καθώς σε ενημερωτικές εκπομπές και ειδικά σε δελτία ειδήσεων απαγορεύεται η έμμεση διαφήμιση.
@Χωρίς μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, οι ταμπλέτες του ΔΟΛ την πρώτη εβδομάδα διάθεσης του προϊόντος. Φαίνεται πως αυτή η ψηφιακή διάθεση των εντύπων του ΔΟΛ δεν έχει γίνει κατανοητή από το κοινό, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως η κρίση σαρώνει τους πάντες και τα πάντα... @Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις...Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις στην Εκκλησία της Ελλάδος για τη δημιουργία εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού. Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά η Εκκλησία έχει καταλήξει στο μοντέλο συνεργασίας με έναν από τους ήδη υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν εκκλησιαστικό περιεχόμενο, τον 4Ε, με τελικό στόχο την πανελλαδική εμβέλεια.
δεύτερη θέση του Alpha στο κοινό 15-44 και η μάχη που έδωσε το εν λόγω κανάλι με το Star για τη δεύτερη θέση στην prime time του ίδιου κοινού ήταν τα δύο στοιχεία που ξεχώρισαν στη χθεσινή τηλεθέαση. Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι της Κάντζας βρέθηκε χθες στη δεύτερη θέση στο νεανικό κοινό, με μερίδιο 17,6% έναντι 19,5% του Mega που ήταν πρώτο και 15,0% του ΑΝΤ1 που βρέθηκε τρίτος. Στην prime time του ίδιου κοινού εξάλλου, ο Αlpha βρέθηκε οριακά δεύτερος, με 17,5% επικρατώντας του Star, με 17,0%, που βρέθηκε τρίτο. Στην prime time του νεανικού κοινού, τα μερίδια του Mega ανά εκπομπή ήταν 29,1% για τη σειρά «Κλεμμένα Όνειρα» και 19,6% για την εκπομπή «Όμορφος Κόσμος 2». Τα αντίστοιχα μερίδια του Alpha ήταν 19,1% για την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» και 15,8% για τη νέα σειρά «Όσα μου κρύβεις».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…