Βουλιάζουν οι εφημερίδες και η θητεία του Ε.Σ.Ρ

@Αργά αλλά σταθερά βουλιάζουν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Τον Μάρτιο του 2013 οι εφημερίδες πλησίασαν ακόμη περισσότερο το συμβολικό όριο του 1 εκατ. φύλλων, πουλώντας κατά μέσον όρο 1.078.925 φύλλα (-166.577) και σημειώνοντας νέα μείωση της τάξεως του 15%. Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι απώλειες της κυκλοφορίας είναι στο 11%, με μέσον όρο πωλήσεων 1.091.539 φύλλα. Η κατάσταση έχει ως εξής τον Μάρτιο του 2013. Οι κυριακάτικες εφημερίδες έχασαν 73.737 φύλλα, πουλώντας κατά μέσον όρο 672.869. Οι λοιπές εβδομαδιαίες διατήρησαν το θετικό πρόσημο με 121.620 φύλλα (39.085) και αύξηση της τάξεως του 47%. Αντίθετα, οι πολιτικές έχασαν το 21% της κυκλοφορίας τους, με πωλήσεις 102.166 φύλλων, και οι εβδομαδιαίες προγνωστικών έπεσαν στα 62.204 φύλλα (-36.153), καταγράφοντας μείωση κατά 37%. Οι εβδομαδιαίες αθλητικές υποχώρησαν στα 54.617 φύλλα (-25.348) και οι ημερήσιες αθλητικές στα 45.780 (-14.254). Οι εβδομαδιαίες οικονομικές μείωσαν τη δύναμή τους στα 8.629 φύλλα (-6.291) και οι ημερήσιες οικονομικές στα 3.850 (-594). Οι πρωινές πολιτικές εφημερίδες, χωρίς την κυκλοφορία της «Καθημερινής», η οποία και δεν δημοσιεύεται, είχαν μέσον όρο 7.188 φύλλα. 'ΠΑΡΟΝ'.
@Τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να εκπέμπουν την τελευταία τριετία ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου και των σοβαρών επιχειρηματικών λαθών. Είναι οι δύο σταθμοί των Εκδόσεων Λυμπέρη, Best FM και VFM, ο Nitro της ΙΜΑΚΟ και ο δημοτικός Ξένιος. Το ερώτημα για την κυβέρνηση, από τη στιγμή που έκλεισαν οριστικά οι σταθμοί, είναι γιατί δεν επαναπροκηρύσσει τις συχνότητές τους, ώστε να ανοίξει η αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους σταθμούς που εξακολουθούν να εκπέμπουν, καθώς οι άδειές τους έχουν λήξει εδώ και οκτώ χρόνια. Κι όμως, οι προκηρύξεις συχνοτήτων, όπως αναφέρει η πρώτη παράγραφος του άρθρου 7 του νόμου 2328/1995 του Ευ. Βενιζέλου, είναι υποχρέωση του κράτους.
 @Το site Indymedia είναι πάλι στον αέρα και αυτή τη φορά σύμφωνα με ανάρτηση στην πρώτη σελίδα, εκπέμπει από την πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία είναι υπό κατάληψη. Παρατίθεται το κείμενο της ανάρτησης: Το athens.indymedia.org και οι ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης εκπέμπουν τώρα μέσα από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη ζωγράφου. Όσοι θεωρούν εαυτό αλληλέγγυο στα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης καλούνται να στηρίξουν -με την φυσική τους παρουσία - την παρέμβαση αυτή για να συνεχίσουν τα μέσα αυτά να εκπέμπουν μέσα από το φυσικό τους χώρο, όσο περισσότερο είναι αυτό δυνατό.
@Έληξε την Παρασκευή και η τρίτη παράταση της θητείας του ΕΣΡ χωρίς να οριστούν νέα μέλη από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;
@Όταν ολοκληρώθηκε το Master Chef πριν 2 χρόνια και κάτι, η Ευγενία Μανωλίδου δεν φανταζόταν πως θα χρειαζόταν να κινηθεί νομικά. H παρουσιάστρια και μαέστρος έχει προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας 40.000 ευρώ από το κανάλι. Αλλά και οι άλλες παρουσιάστριες του Master Chef, Μαρία Μπεκατώρου (Master Chef Junior) και Μαίρη Συνατσάκη (Master Chef 2) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Όπως γράφει η εφημερίδα Real, η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης θα εκδικαστεί στις αρχές Ιουλίου.
@Στην πρώτη θέση της εβδομαδιαίας τηλεθέασης στο κοινό 15-44 πέρασε το Mega την εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου, με μερίδιο 18,3% έναντι 17,9% του ΑΝΤ1, 15,5% του Alpha και 12,8% του Star. Χθες Κυριακή 21 Απριλίου ωστόσο, η επικράτηση του ΑΝΤ1 στο ίδιο κοινό ήταν άνετη, με μερίδιο 22,7% έναντι 14,9% του Mega και 14,1% του Alpha. Αιχμή του δόρατος για το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν η νέα εκπομπή «Your face sounds familiar», το οποίο έφτασε χθες έως και 38,9% στο νεανικό κοινό. Το Σάββατο 20 Απριλίου ωστόσο, το Star κέρδισε την πρώτη θέση, με 16,5% και αιχμή την πολύ δυνατή μεσημβρινή του ζώνη.
@Μέρες του Απρίλιου του 2003 ξαναζούμε στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά τις απολύσεις όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν υπέγραψαν μειώσεις μισθών της τάξεως του .53% (!) όπως ήθελε η διοίκηση του ραδιοσταθμού, σήμερα λάβαμε και αγωγή η οποία εκδικάζεται αύριο 24/3 στις 14.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 5 αίθουσα 1. Το έγκλημά μας είναι ότι απεργούμε με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, που απελύθησαν ακριβώς επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53%. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος βρήκε έτσι την ευκαιρία να συνεχίσει διαχρονικά το αντεργατικό γαϊτανάκι από εκεί που το άφησε το 2003, όταν ηρνείτο επίμονα να εφαρμόσει τις ΣΣΕ μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν εμπράκτως όλες τις μνημονιακές πρακτικές για υπέρογκες μειώσεις μισθών και για πλήρη καταστροφή των Συλλογικών μας συμβάσεων Εργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…