Αδειοδοτήσεις και κοινωνικά ραδιόφωνα αναγγέλλει η αντιπολίτευση

@«Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση», «απαντά» στις τελευταίες προκλήσεις του ΕΣΡ ο Βασίλης Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) μιλώντας στο www.real.gr και χαρακτηρίζει τους σημερινούς καναλάρχες «καταληψίες της δημόσιας περιουσίας». Ο πραγματικός φόβος ορισμένων εκ των ιδιοκτητών είναι πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει αυτό το καθεστώς διαπλοκής, κλείνοντας και κανάλια, βασιζόμενη στη νομιμότητα, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η «τροϊκανή» κυβέρνηση «προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο κυρίως τρόπο να καταστήσει άβατο προς τρίτους» το «επάγγελμα του καναλάρχη». «Ο όρος ελεύθερος ανταγωνισμός στα ΜΜΕ σήμερα αποτελεί ανέκδοτο», επισημαίνει ο Β. Μουλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας, που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά για να παράγουν επιχειρηματικά κέρδη για τους ιδιοκτήτες τους.
 @Στόχος επιβολής μέτρων συρρίκνωσης γίνεται το τηλεοπτικό δίκτυο του ΡΙΚ στην Κύπρο, το οποίο έχει υψηλή τηλεθέαση και ανταγωνίζεται με επιτυχία τα ιδιωτικά κανάλια της μεγαλονήσου. Η κρίση που χτύπησε την Κύπρο και επηρέασε τα ιδιωτικά κανάλια που κόβουν προγράμματα και ανθρώπους, έχει τελικά επιπτώσεις στο κρατικό ΡΙΚ. Με πολιτική παρέμβαση εννοείται. Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ δήλωσε πως θα φέρει στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση των διαφημίσεων στο ΡΙΚ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως εξετάζεται να ακυρωθεί η άδεια ψηφιακού παρόχου δικτύου του ΡΙΚ προς όφελος της ιδιωτικής ψηφιακής πλατφόρμας Velister την οποία αδυνατούν να πληρώσουν τα ιδιωτικά κανάλια. Στην Κύπρο άνοιξε ολόκληρη συζήτηση για το ρόλο και τη σημασία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Και είναι το μόνο που δεν είχε πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν εμφανίζεται χρεοκοπημένο όπως τα ιδιωτικά κανάλια του νησιού! Παρόν...
@Η αναζωπύρωση των σεναρίων για τις επενδύσεις ρωσικών εταιρειών στην Ελλάδα, αναθερμαίνουν και τα σενάρια για συμμετοχή ρώσικων κεφαλαίων στα ΜΜΕ της χώρας. Κατά πληροφορίες στελέχη ελληνικών media έχουν προσεγγίσει Ρώσους επιχειρηματίες που παρακολουθούν στενά την πορεία των συζητήσεων της Gazprom για την εξαγορά της ΔΕΠΑ. Η πρόσφατη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ με τον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμάται ότι δίνει νέα ώθηση στη ρώσικη επέλαση. Η Gazprom πάντως μετέχει ήδη σε προγράμματα εταιρικής ευθύνης όπως το «Το ποδόσφαιρο και η φιλία». ανέθεσε ήδη τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας για τη χώρα μας Μετά τον ελληνικής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΜΕ ανακάλυψαν τον «βασιλιά του τσιμέντου» στη Ρωσία, ο οποίος δέχεται προκλήσεις για συμμετοχή σε ελληνικές επιχειρήσεις. 'Τυπολογίες'.
@Εξ αναβολής συζητούνται σήμερα στο ΕΣΡ 3 εκπομπές του Γιώργου Τράγκα στο Real και η Ελληνοφρένεια. Μεταξύ των «κατηγοριών» είναι η συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, η ποιοτική στάθμη του προγράμματος, η προστασία των ανηλίκων και της ελληνικής γλώσσας. Επίσης, σήμερα καλείται σε απολογία και η ΕΡΤ σήμερα, για τη μη εφαρμογή της απόφαση για την επιστροφή του Euronews στους τηλεοπτικούς δέκτες όπως και για τη μετάδοση του Euronews Greece. @Τσίπρας: Στην Ελβετία φτάχνουμε νόμο για τα όρια στις αμοιβές των εργαζομένων. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μειοψηφία golden boys με υψηλές αποδοχές και μια πλειοψηφία κακοπληρωμένων που οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούν ως “ασπίδα”.
@Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τα μέλη της προαναγγέλλει η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εβνικής Εμβέλειας για την απόφαση του ΕΣΡ υπέρ του ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη. Η ΕΙΤΗΣΕΕ κατηγορεί την Ολομέλεια του ΕΣΡ, πως δεν έπραξε το καθήκον της αφήνοντας το ΑΡΤ TV (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ) να εκπέμπει χωρίς άδεια από τη Θεσσαλονίκη της, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Κατηγορεί επίσης την πλειοψηφία του συμβουλίου (Στεφανάκης, Αλεξίου, Σταθάκης, Δεμίρη) πως άσκησαν με την «απόφαση 241» νομοθετική εξουσία, η οποία και αποτελεί έργο της Βουλής. Τέλος επισημαίνει πως η συγκεκριμένη διοικητική πράξη “στερείται νομικής αιτιολογίας” υπολαμβάνει ως αληθή ανύπαρκτα και αναπόδεικτα περιστατικά και υπερβαίνει τα όρια της νομοθετικής εξουσιοδότησης και των αρμοδιοτήτων του οργάνου αυτού”.
@Οριστικό τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στην υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, από τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, το Υπουργείο Ανάπτυξης διακόπτει την προώθηση ειδικής τροπολογίας που θα παρέτεινε το καθεστώς δημοσίευσης για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η υποχρέωση δημοσίευσης λήγει στο τέλος του Ιουνίου και από εδώ και πέρα οι εταιρείες θα υποχρεώνονται να δημοσιοποιούν τους ισολογισμούς τους μέσω ειδικής ιστοσελίδας που θα διατηρούν στο Γενικό Μητρώο (ΓΕ.ΜΗ.). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο καθεστώς αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή περί τις 20 Ιουλίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…