Συγχωνεύσεις πρακτορείων και νέα τηλεοπτικά ήθη

@Σε κρίσιμη φάση, μετά την επανακυκλοφορία της, εισέρχεται η «Ελευθεροτυπία». Οι χαμηλές κυκλοφορίες του ημερήσιου και του κυριακάτικου φύλλου βγάζουν εκτός λειτουργίας το αρχικό σχέδιο επαναφοράς και πλέον αναζητούνται λύσεις. Η μάχη είναι για τα χρήματα, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί στη ζωή ο τίτλος αλλά και να επανέλθει η κυκλοφορία του φύλλου σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ο προβληματισμός στη διοίκηση αλλά και στους εργαζομένους είναι μεγάλος, όπως και η απογοήτευση και η καχυποψία. Το επόμενο διάστημα, και με την προϋπόθεση πως θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθεί το δώρο του Πάσχα, αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε πολλά επίπεδα στην εφημερίδα. Προάγγελος των αλλαγών αυτών ήταν και η πρόταση του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου να αναλάβει ο Γιάννης Ντάσκας τις έρευνες, η οποία όμως συνάντησε την άρνηση των περισσότερων διευθυντικών στελεχών. Για την περίπτωση του Γ. Ντάσκα ο Χ. Οικονομόπουλος είπε πως όταν ζητάει έρευνες του απαντούν πως δεν υπάρχει διαθέσιμος κόσμος και πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει την απαιτούμενη εμπειρία.
Φρένο» στη συζήτηση για τη συνεργασία-συγχώνευση του «Άργους» με την «Ευρώπη». Η συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πήγασο, τον ΔΟΛ, τις Αττικές Εκδόσεις και την «Καθημερινή», και είχε αντικείμενο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων στον μέγιστο δυνατό βαθμό εν όψει της δραματικής συρρίκνωσης της κυκλοφορίας των εφημερίδων. Τελικά, υπήρξαν σοβαρές κεντρικές αλλά και επιμέρους διαφωνίες και η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Καθώς όμως η κατάσταση είναι πιεστική, δεν αποκλείεται οι μέτοχοι των πρακτορείων να επανέλθουν, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο της πώλησης μεριδίων. Ο Στ. Ψυχάρης σε προηγούμενες συναντήσεις φέρεται να είπε πως μπορεί να πουλήσει το μερίδιό του στο «Άργος».
@Και αντίστροφα ο χρόνος μετρά: την Δευτέρα, όσο εμείς θα παλεύουμε ακόμα να χωνέψουμε τον οβελία και τα συναφή, στης Eurovision την σκηνή θα γίνεται η πρώτη πρόβα!Ο 58ος διαγωνισμός τραγουδιού αρχίζει στις 6 του μήνα, με τις Αυστρία, Εσθονία, Σλοβενία, Κροατία, Δανία, Ρωσία, Ουκρανία και Ολλανδία να ανεβαίνουν πρώτες στο stage του Μάλμε. Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας θα κάνουν την πρώτη τους κεκλεισμένων των θυρών πρόβα την επόμενη Πέμπτη!
@Δύο μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ επιμένουν να υποδύονται τους ανέργους και να εισπράττουν επίδομα από τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας του πρώην ΤΣΠΕΑΘ και ήδη ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, όπως αναφέρει ο κατάλογος της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Παροχών του Ταμείου, που έχει κατατεθεί στη γραμματεία και στο λογιστήριο της ΕΣΗΕΑ. Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) και προσθέτει ότι «επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να τη «διασκεδάσει» ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, που τον αφορά προσωπικά, υποχρεώνοντας όμως τη γραμματεία της Ένωσης, αστραπιαία, να του εκδώσει βεβαίωση (αμερικανικού τύπου «Tο Whom It May Concern»), που τον μπλέκει όμως ακόμη περισσότερο. Ένας άλλος συνεργάτης του, που τον αφορά επίσης το θέμα, ήδη κάνει, μαθαίνουμε, σχετική δήλωση στο Ταμείο ώστε να επιστρέψει τα επιδόματα, ενώ ο τρίτος συνεργάτης του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παριστάνει τον αδιάφορο. Προσπαθώντας, λοιπόν, να θολώσει τα νερά, ο Δ. Τρίμης έβαλε τη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ να του βεβαιώσει ότι δεν παίρνει επίδομα από την ΕΣΗΕΑ, λες και είπε κανείς τέτοιο πράγμα, αν και «είχε -ισχυρίζεται- το δικαίωμα», χωρίς βέβαια να το έχει, και απλώς παίρνει επίδομα επίσχεσης από το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
@Το ποσό των 40.390.216 ευρώ επιβλήθηκε σε πρόστιμα από το ΕΣΡ το διάστημα από 1.1.2002 ως και 31.12.2012. Με εξαίρεση την περίοδο από 1.1.2002-30.5.2002, τα υπόλοιπα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Λασκαρίδη και περιλαμβάνεται στον απολογισμό της Αρχής για το 2012. Δεν είναι όμως τα τελευταία πρόστιμα, καθώς το ΕΣΡ συνέχισε αυτή την πολιτική από τις αρχές του 2013 ως και σήμερα. Το ΕΣΡ από το 2002 ακολούθησε για μεγάλο διάστημα την πολιτική των προστίμων για να «συνετισθούν» οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί φτάνοντας το 2007, όπως προκύπτει από τον πίνακα, να επιβάλει πρόστιμα ύψους 7.344.000 ευρώ, χωρίς όμως να βελτιωθεί η κατάσταση στην τηλεόραση, αφού σε ένα βαθμό «κυνηγήθηκαν» εκπομπές πολιτικής αιχμής και σάτιρας, και ταινίες με ομοφυλοφίλους!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…