Ψηφιακές αναβολές με βασικό μέτοχο και ραδιόφωνο μόνο με ποιότητα

@**Ψηφιακή: Aναβάλλεται η προγραμματισμένη, για τις 31 Μαΐου 2013, έναρξη ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο Νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο Νομό Χανίων.Ο λόγος είναι πως οι ιθύνοντες του υπουργείου Μεταφορών και οι λοιποί σύμβουλοι δεν είχαν υπολογίσει πως τις μέρες αυτές διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις και χρησιμοποιείται κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα για τη μετάδοση των θεμάτων. Η ημερομηνία της ψηφιακής μετατοπίζεται από 31 Μαΐου στις 26 Ιουνίου 2013. **ΕΣΡ: Σε διάσκεψη βρισκόταν το ΕΣΡ την περασμένη βδομάδα αν και δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση συνεδριάζοντας για κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η (παράνομη κατά το ΣτΕ) παράταση της θητείας του. **ΔΟΛ: Ξεκινάει η διαδικασία για τη δημόσια εξαγορά του 7,91% των μετοχών του ΔΟΛ από το Σταύρο Ψυχάρη, με τη δημοσίευση του σχετικού ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας. Ο εκδότης μετά την εξαγορά θα έχει τον πλήρη έλεγχο οπότε έχουμε μπάχαλο..
κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την άνοδο της στην εξουσία συνέταξε νέο νόμο για το βασικό μέτοχο. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΡ,για τα πιστοποιητικά διαφάνειας δεν εξετάζονται στην Ολομέλεια τ, αλλά στο τμήμα Διαφάνειας. Όπως δήλωνε τότε ο Ροδόλφος Μορώνης “ η έκδοση πιστοποιητικών γινόταν από τον πρόεδρο του σχετικού κλιματικό Δ. Χαραλάμπη κατά κανόνα ερήμην της ολομέλειας του ΕΣΡ’. Από το τμήμα παραιτούνται ο Αργύρης Καρράς και η Ίριδα Αυδή. Με την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ, το ΕΣΡ λέει “όχι” στην έκδοση πιστοποιητικού διαφάνειας στον Άκτωρα συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολας, η οποία λάμβανε μάλλον με άνεση πιστοποιητικά από το τμήμα διαφάνειας. Η στάση του ΕΣΡ προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στα ΜΜΕ. Ο Γιώργος Μπόμπολας ξεκινάει συζητήσεις με το Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου για την πώληση του Πηγάσου, οι οποίες τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η Ελένη Κόκκαλη πούλησε το το Flash αντί ποσού 100.000 ευρώ στο Σωτήρη Πουλόπουλο, ενώ μεταβιβάστηκε και το 25% του TV Magic προς 115.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις το ΕΣΡ ενέκρινε τις πράξεις… Οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με εκείνες που ασκούν με δημοσιεύματα οι εφημερίδες του Πηγάσου και του ΔΟΛ, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αποτέλεσμα. Η εφαρμογή του νόμου της ΝΔ για το βασικό μέτοχο ανεστάλη περίπου από τα μισά του 2005 και έτσι το ΕΣΡ, νόμιμα εξακολούθησε να εκδίδει πιστοποιητικά διαφάνειας προς τον Άκτωρα και τον Intracom. Στην περίπτωση της τελευταίας καταγράφεται η μειοψηφία του Ρ. Μορώνη, ο οποίος δηλώνει πως δεν έχει πειστεί από τις μεταβιβάσεις του Flash και του 25% του Magic. Μετά την κατάρρευση της νομοθεσίας για το βασικό μέτοχο και τα δύο ΜΜΕ, επανήλθαν στην οικογένεια Κόκκαλη για να πουληθούν στη συνέχεια στο Λ. Λαυρεντιάδη και τον Π. Κυριακίδη.
@Μια και οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε ακόμα στην ελληνική επαρχία, βρίσκω την ευκαιρία να δημοσιεύσω το γράμμα ενός αναγνώστη του e-tetRadio από την Καλαμάτα, φανατικού ακροατή του Δεύτερου Προγράμματος. Του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου. Καταγράφει, όπως μας λέει, σκόρπιες σκέψεις για τον αγαπημένο του ραδιοσταθμό. Σας επισημαίνω πως η Ελληνική Ραδιοφωνία και ειδικά το Δεύτερο Πρόγραμμα αποτελούσε ανέκαθεν μία ραδιοφωνική όαση στην επαρχία. Πιο παλιά ακόμα περισσότερο, όταν δεν υπήρχε το internet ώστε να ακούμε και άλλα ραδιόφωνα. Ιδού λοιπόν τι μας γράφει ο Σωτήρης: * Κατά αρχάς στην επαρχία υπήρχε για πολλά χρόνια ανάγκη καταφυγίου για ποιοτικό ραδιόφωνο.Τα πρώτα ιδιωτικά ήταν ηχορύπανση και ούτε διαδίκτυο υπήρχε για να ''πιάνουμε'' τα αθηναϊκά. Εκτός αυτού, το Δεύτερο Πρόγραμμα προσέφερε θεατρική παιδεία με τις εκπομπές κ.τ.λ.
@Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη και ενίσχυση του περιφερειακού - νομαρχιακού κατά νόμο - Τύπου, που ελέω κρίσης περνά τις δυσκολότερες ώρες της μακρόχρονης ιστορίας του, ζητεί με ερώτησή του από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ. Δεκάδες εφημερίδες σε όλη τη χώρα αναστέλλουν την έκδοσή τους ή - στην καλύτερη περίπτωση - από ημερήσιες μετατρέπονται σε εβδομαδιαίες, άλλες κλείνουν λόγω οικονομικών προβλημάτων και κατασχέσεων, ενώ πληθώρα έμπειρων και έγκριτων δημοσιογράφων (πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε ακατάλληλη προς εύρεση νέας εργασίας ηλικία) πετάγονται στον δρόμο, αδυνατώντας να προσπορίσουν στους ίδιους και τις οικογένειές τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αγαθά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος Ρουσόπουλου για τον περιφερειακό Τύπο προέβλεπε ορισμένες υποχρεώσεις για τις περιφερειακές εφημερίδες, ώστε αυτές να μπορούν να καταχωρούν τις δημοσιεύσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως επίσης και την κρατική διαφήμιση, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…