Στον αέρα η ΕΔΤ- ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΡΙΤ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

@Στις οθόνες το νέο λογότυπο, με μουσικό «χαλί» - Π. Καψής: Εκπομπή προγράμματος μέσα στις επόμενες ώρες - Θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων - Σίμος Κεδίκογλου: Σε ένα τρίμηνο η εκπομπή του νέου φορέα - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «Σημεία ζωής» στις τηλεοπτικές οθόνες εκπέμπει η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, καθώς οι παραδοσιακές μπάρες στις συχνότητες της ΕΡΤ αντικαταστάθηκαν από ένα νέο σήμα. Αυτό απεικονίζει την υδρόγειο και το νέο λογότυπο της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ έκανε την εμφάνισή του στις οθόνες από το πρωί της Τετάρτης. «Αυτό που βλέπετε είναι το μεταβατικό στάδιο» είπε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Σε ένα τρίμηνο, όπως είπε, θα αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα. «Πρέπει να αντανακλά όλη την κοινωνία η Δημόσια Τηλεόραση. Αν έχετε προτάσεις, ευπρόσδεκτες» είπε επίσης. Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πάντως ότι θα ήθελε να μην κλείσει η ΕΡΤ, αλλά δεν έφταιγε εκείνος. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, το προσπάθησα. Οι Έλληνες στερούντο την ενημέρωση. Υπήρχε μία καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες. Γίνονταν απεργίες για το ειδικό μισθολόγιο των δημοσιογράφων. Οι υπερωρίες ήταν σε μεγάλο ποσό, γιατί είχαν χαρακτηριστεί όλοι οι δημοσιογράφοι ως εσωτερικοί συντάκτες. Δούλευαν 6ωρο». Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να φτιάξουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτό γίνεται με το νέο φορέα». Και κατέληξε: «Οι ικανοί και άξιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα δουλέψουν. Η προκήρυξη είναι έτοιμη να βγει, αρκεί να συμφωνήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο υπουργό». Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα με την ονομασία «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», ο οποίος εκπέμπει σήμα από τις 8 το πρωί, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.
@Ο πανικός και η έλλειψη πληροφόρησης είναι κακός σύμβουλος… Για αυτό θα επαναλάβουμε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέρμα στο «μαύρο» και να επαναφέρει το σήμα στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Προς αυτό το σκοπό συνεργάζεται όπως έχει δικαίωμα με ιδιώτες προκειμένου να λειτουργήσει ο μεταβατικός φορέας – ει δυνατόν, από απόψε το βράδυ. Συγκεκριμένα, ο νέος μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει από τις δημόσιες συχνότητες με την βοήθεια γνωστού παραγωγού που διαθέτει την τεχνική υποδομή και τα studios και όχι από την DIGEA, όπως λανθασμένα και ενδεχομένως σκοπίμως διαδίδεται!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…