Η Ελληνική πραγματικότητα από το φθινόπωρο..και μαθήματα για την ΕΡΤ

@ Με τη ρήση “ουδείς αναμάρτητος” και με την προτροπή πως “είναι καιρός να πέσουν τίτλοι τέλους στο «μεγάλο λάθος» της 11ης Ιουνίου”, απαντάει η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, στις επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις του αρμόδιου υφυπουργού, Παντελή Καψή. “Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, καθώς και των στοιχείων προϋπηρεσίας κ.λ.π που αφορούν τους συναδέλφους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όπου αλλού” αναφέρουν μεταξύ άλλων.
@Μαθήματα νομικής ανάλυσης παρέδωσε πριν λίγο στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου επεξηγώντας στους βουλευτές την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διάλυση της ΕΡΤ. Το υψηλό επίπεδο προσέγγισης λειτούργησε αποτρεπτικά για τις συνήθεις «κορώνες» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κυριολεκτικά δεν έβρισκε που να «πατήσει» για να στηρίξει την πρόταση του περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Η σημερινή ομιλία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όχι μόνο απέδειξε ( σς δεν το έχει ανάγκη άλλωστε) αλλά και μετέδωσε το επίπεδο της λεπτομερούς γνώσης του με όσα ζητήματα ασχολείται.
@Σάτιρα: Η «Ελληνοφρένεια» επιστρέφει στην τηλεόραση από τον Οκτώβριο! Μετά από δύο χρόνια απουσίας και ύστερα από απαίτηση των δανειστών μας, η «Ελληνοφρένεια», αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές, επιχειρεί να κάνει τους μικρούς δέκτες μεγάλους αποδέκτες. Η εκπομπή έχει 13 χρόνια παρουσίας στο ραδιόφωνο ξεκινώντας από το Σκάι και συνεχίζοντας με απήχηση στο Real FM και 5 χρόνια στο Σκάι TV. Βασικοί συνεργάτες και πάλι στην εβδομαδιαία εκπομπή, οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες του τόπου. Ράλλυ Αιγαίου: Το πλέον ιστορικό ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοιχτής θαλάσσης, το Ράλλυ Αιγαίου, γιορτάζει τα 50 του χρόνια και «σαλπάρει» αποκλειστικά στα κανάλια Novasport από την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Εκπομπή: Ξεκίνησαν από χθες να εκπέμπουν πρόγραμμα με μουσική οι πρώην ραδιοφωνικοί σταθμοί του ομίλου Λυμπέρη, V FM και Best Radio. Σήμερα καλούνται οι εκπρόσωποι του σε απολογία από το ΕΣΡ.
@Ποινές σε δημοσιογράφους επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τους οποίους είχε εγκαλέσει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης, επειδή μετείχαν σε διαφημίσεις δημοσιογραφικών σχολών εν όψει της νέας διδακτικής περιόδου και ότι αυτό είναι αντίθετο με τον Κώδικα Δεοντολογίας. Η αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε κατά των Ν. Χατζηνικολάου, Μανώλη Κοττάκη, Γιάννη Πολίτη, Σωτήρη Δανέζη, Γιώργου Δουατζή, Χρήστου Κωνστά, Φώτη Σιούμπουρα και Πάνου Βόγλη. Όλοι εκτός του τελευταίου, κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στους χώρους εργασίας.
@Ευρύ κύμα διακοπής διαφημιστικών προγραμμάτων από το εξωτερικό, έγινε τις προηγούμενες μέρες κυρίως στον έντυπο Τύπο και τα ειδικά περιοδικά. Ο λόγος, όπως μεταφέρθηκε στους εκδότες, είναι το λουκέτο στην ΕΡΤ! Όπως τους δηλώνεται, η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον ενδιαφέρουσα εμπορική αγορά καθώς δεν διαθέτει πολλά τηλεοπτικά κανάλια και έκλεισε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Μετά τη Γερμανία όπου τη θέση της ERT World πήρε ο ΑΝΤ 1 Europe και στην Αυστραλία, τη θέση της δορυφορικής ΕΡΤ πήρε πάλι το δορυφορικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Οι ομογενείς είναι έξαλλοι με την ελληνική κυβέρνηση, που έκλεισε τη φωνή της χώρας στο εξωτερικό.
@Σε πολλές περιπέτειες κινδυνεύει να μπει το υπουργείο Οικονομικών από την υπόθεση Champions League. Εξαιτίας του λουκέτου στην ΕΡΤ, το οποίο υπέγραψαν οι Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και του κενού που υπάρχει από τη μη λειτουργία της εταιρείας ή της ΝΕΡΙΤ, η μετάδοση των αγώνων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μπορεί να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις με επιπτώσεις και για τις ομάδες.Τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League για την τηλεοπτική περίοδο 2012-2015 ανήκουν στην ΕΡΤ ΑΕ, η οποία σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, δεν υφίσταται. Τόσο τα δικαιώματα όσο και οι υποχρεώσεις της έχουν περάσει στο υπουργείο οικονομικών και τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ συσταθεί εγκαίρως, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τότε, οι συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή με την ΤΕΑΜ θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία , χωρίς να υπάρχει νομικό πρόβλημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…