Κλείνουν και δημοτικά ραδιόφωνα και το αγγελιόσημο χάνεται..

@Ενόψει της επικείμενης απογραφής των Ν.Π.Ι.Δ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκτιμά ότι η απογραφή συνιστά το πρώτο στάδιο της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας – απόλυσης προσωπικού. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι οι δημοσιογράφοι, βάσει του νόμου, εξαιρούνται των κριτηρίων ΑΣΕΠ, όσον αφορά την πρόσληψή τους, άρα η επίκληση του ΑΣΕΠ εκ μέρους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών δεν τους αφορά. Ζητούμε από τα αρμόδια υπουργεία, την αποκεντρωμένη Περιφέρεια, τους Δήμους και τις διοικήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων να ανακοινώσουν εγκαίρως τα κριτήρια, τον τρόπο αξιολόγησης, καθώς και τα ονόματα των αξιολογητών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι θα αξιολογηθούν από δημοσιογράφους – μέλη της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, το φύλλο αξιολόγησης να τεθεί στη διάθεση των «κρινομένων», αλλά και της ΕΣΗΕΑ, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις άδικης κρίσης λόγω προσωπικής εμπάθειας ή πολιτικής σκοπιμότητας. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι έως σήμερα το προσωπικό των Δημοτικών Επιχειρήσεων έχει μειωθεί, κατά δηλώσεις δε των Δημάρχων, οι σταθμοί έχουν εξυγιανθεί. Μάλιστα, σε ορισμένους σταθμούς υπάρχει έλλειψη προσωπικο..
@ Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Το κυβερνητικό στέλεχος έχει κληθεί με την ιδιότητα του δημοσιογράφου να απολογηθεί στο συνδικαλιστικό όργανο για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα όπως έχει δικαίωμα. Ωστόσο εχθές, Τρίτη, στο Πειθαρχικό όργανο της Ένωσης Συντακτών απολογήθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε, εγκαλούμενος για απεργοσπαστική συμπεριφορά. Υπέρ του κατέθεσαν τα στελέχη της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του ομίλου, Παναγόπουλος, Κιμπουρόπουλος και Λιάπας.
@Μάρτιος 2013: «Το "αγγελιόσημο" δεν έχει μπει στο τραπέζι με την τρόικα», Γ. Βρούτσης,. Ιούνιος 2013: Έγγραφο του υπουργείου Εργασίας ζητά να παραδοθεί από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έως τις 30 Ιουνίου αναλυτική καταγραφή με τα "μη ανταποδοτικά τέλη των φορέων γενικής κυβέρνησης". Δηλαδή για την περίπτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, του αγγελιοσήμου. Όπερ και εγένετο από τη διορισμένη διοίκηση του ΕΤΑΠ!! Η αντίστροφη μέτρηση για τον βασικότερο πόρο του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ έχει ήδη αρχίσει, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την κατάργησή του και την διάλυση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ! Κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση Με γοργά βήματα υλοποιείται η απόφαση τροικανών, κυβερνώντων και επιχειρηματιών για διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, υφαρπαγή των αποθεματικών και κάθε είδους πόρων τους και διοχέτευσή τους στη χρεομηχανή των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Πλάι στο κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, ΕΡΤ, θα βάλουν λουκέτο και σε ασφαλιστικά ταμεία, ωθώντας μας στην ιδιωτική ασφάλιση και στο τζογάρισμα με την υγεία μας! Μέσα στους 4 πρώτους μήνες μετά το PSI υπήρξε 70% μείωση της αξίας των ομολόγων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τα αποθεματικά του, από περίπου 2 δισ. ευρώ που ήταν, να μειωθούν αμέσως μετά το PSI κατά 550 εκατ. ευρώ και από πλεόνασμα 90 εκ.ευρώ που είχε το 2011 τώρα να διακυβεύεται η ύπαρξή του! Ακολούθησε η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική Τράπεζα, τα ταμεία κατείχαν το 16% των μετοχών. Μετά την ΑΜΚ η συμμετοχή τους έπεσε στο 1,6%. Αν λάβουμε υπόψη τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της τράπεζας, τα Ταμεία θα απολέσουν λογιστικά 1,5 δισ. μόνο από την Εθνική! Η τρίτη μεγάλη πληγή των ταμείων είναι οι εργοδότες που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών και στις πενιχρές έτσι κι αλλιώς εισφορές που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν. Στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ! Το ποσοστό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλα τα Ταμεία που ασφαλίζουν εργαζόμενους στα ΜΜΕ ανήλθε στο 66% καθώς τα καταγεγραμμένα χρέη από οφειλέτες που μπαινοβγαίνουν σε διακανονισμούς οι οποίοι ποτέ δεν τηρούνται, προσέγγισαν το 2012 τα 150 εκατ. ευρώ έναντι 90 εκατ. ευρώ το 2008. Λυμπέρης, Κωστόπουλος, Μπόμπολας κ.α. μεγάλοι εκδότες χρωστούν εκατομμύρια! Πλάι σε αυτή την κατάσταση ας προσθέσουμε την μαύρη εργασία που ανθεί πλέον και στα ΜΜΕ, και κυρίως στο Διαδίκτυο, ενώ συνολικότερα 1 στους 3 εργάζεται ανασφάλιστος!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…