Νομοσχέδια, πρόστιμα, ψηφιακά και καλά μπάνια...

@Το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή και προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου. Το σχέδιο, σύμφωνα με το real.gr, προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να καλύπτει το κενό της ΝΕΤ και να είναι ενημερωτικού χαρακτήρα. Το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι. Επίσης, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας ενημερωτικός, ένας αθλητικός, μια συχνότητα που θα μεταδίδει πρόγραμμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα. Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο. Με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
@Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στην Βαρκελώνη αυτή την Πέμπτη. Στο Αμφιθέατρο Mediapro θα διεξαχθεί η κλήρωση της Euroleague για την περίοδο 2013-2014 με τα κανάλια Novasports 1 & Novasports 1 HD να καλύπτουν σε απευθείας σύνδεση την διαδικασία. Στην περιγραφή της κλήρωσης στην οποία, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των ομίλων. θα είναι ο Δημήτρης Καρύδας και ο Νίκος Παπαδογιάννης. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, με το πρώτο να βγάζει τους τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων και το δεύτερο τα ζευγάρια των προκριματικών για τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τους ομίλους.
@ΕΣΡ: Νέος γύρος προστίμων από το ΕΣΡ, το οποίο λειτουργεί με μή νόμιμη συγκρότηση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για έμμεση διαφήμιση στο Mega και τον ΑΝΤ1. Επίσης «έριξε» ξανά πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Σκάι για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων μια μέρα πριν από τις εκλογές του 2007. Το πρόστιμο είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ, εξαιτίας της ...κακής συγκρότησης του συμβουλίου.
@Νέες ασκήσεις «ισορροπίας» στο Mega. Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση αποφεύχθηκε το σκληρό σενάριο της απομάκρυνσης των εκπροσώπων του ομίλου Βαρδινογιάννη και επιλέχθηκε ο συμβιβασμός με τη διεύρυνση του διοικητικού συμβούλιου. Στο ΔΣ του Mega επιστρέφει ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας, και ο Παναγιώτης Ψυχάρης, προστιθέμενοι στο σχήμα που απαρτίζεται από το Σταύρο Ψυχάρη, τον Ηλία Τσίγκα το Φώτη Μπόμπολα, το Γιώργο Αϊδίνη, το Γιώργο Βαρδινογιάννη και το Γιώργο Πουρσανίδη. Η έκτακτη γενική συνέλευση είχε οριστεί μετά την απόφαση του ομίλου Βαρδινογιάννη, να μετατρέψει το Star σε κάναλι με πολιτικό λόγο, με άξονα τη συνεργασία του με το Νίκο Χατζηνικολάου,δια της αναμετάδοσης της εκπομπής enikos και της παρουσίας του, στο δελτίο ειδήσεων.
@Εκτιμάται ότι περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα των Νομών αυτών. Υπενθυμίζουμε ότι οι τηλεθεατές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα αυτά. Αναφορικά με τον εξοπλισμό είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο και να συντονίσουν στις παρακάτω συχνότητες με έναρξη ψηφιακής εκπομπής». Συχνότητες Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπενθυμίζει τις συχνότητες που θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών και οι οποίες είναι: Για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά»: Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz). Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz). Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz). Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»: Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz). Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz). Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…