Φτωχό τηλεοπτικό καλοκαίρι...

@Ένα αργό και φτωχό από κάθε άποψη καλοκαίρι ζουν οι Έλληνες. Όμως δυστυχώς η ένδεια δεν περιορίζεται μόνον στην τσέπη, αλλά φτάνει μέχρι το μοναδικό μέσο ψυχαγωγίας που έχει απομείνει, την τηλεόραση, που ελλείψει χρημάτων προσφέρει πρόγραμμα-κονσέρβα, το οποίο, όπως αποκαλύπτεται από τα νούμερα της τηλεθέασης, οι «έγκλειστοι» παρακολουθούν φανατικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για την περασμένη εβδομάδα τις πρώτες πέντε θέσεις του Top 20 των τηλεοπτικών προγραμμάτων κατέλαβε το Mega και η κωμωδία «Πενήντα - Πενήντα», μία παλιά πλην αγαπημένη σειρά των τηλεθεατών, που έφτασε σε μερίδιο τηλεθέασης το 35,6% με σχεδόν 1 εκατομμύριο τηλεθεατές. Την έκτη θέση στο τηλεβαρόμετρο κατέλαβε άλλη μία κωμωδία του Μεγάλου Καναλιού, οι «Επτά θανάσιμες πεθερές», ενώ με εξαίρεση τέσσερις θέσεις που κέρδισαν οι μεσημεριανές ειδήσεις του καναλιού και δύο που κατέλαβαν τα τουρκικά σίριαλ «Θανάσιμη ομορφιά» (Mega) και «Karadayi» (ΑΝΤ1), την εικοσάδα των πρώτων σε τηλεθέαση προγραμμάτων κατέλαβε ο ΑΝΤ1 με δύο ελληνικές σειρές από το… χρονοντούλαπο, το «Καφέ της Χαράς» και το «Κωνσταντίνου και Ελένης».
@Εγγυήσεις, για να επιστρέψουν στις θέσεις τους μετά το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκάλεσαν οι μαζικές απολύσεις της περασμένης εβδομάδας, ζητούν οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ. Ειδικότερα στο ψήφισμα αναφέρεται πως «οι εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι ότι οι ήδη πολύ σκληρές εργασιακές τους συνθήκες -τώρα που έγιναν λιγότεροι- αναμένεται να χειροτερέψουν, ζητούν από το νέο διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης κ. Σταμάτη Μαλέλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (και σίγουρα πριν από τη νέα συνέλευση των εργαζομένων, που θα διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) να απευθυνθεί προς αυτούς παρουσιάζοντάς τους το σύνολο των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί από τη διοίκηση για την πορεία του σταθμού». Επίσης επισημαίνουν πως την επόμενη φορά που θα γίνει οποιαδήποτε απόλυση οι κινητοποιήσεις θα είναι ακόμη πιο δυναμικές και ζητούν από τη διοίκηση του σταθμού να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την ΕΣΗΕΑ, με την οποία είναι στα μαχαίρια. * Άλλη μία κίνηση ματ εναντίον του ανταγωνιστή έκανε χθες ο ΑΝΤ1, ο οποίος συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις ενημέρωσε πως υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μαρία Μπεκατώρου, κόβοντας έτσι τις όποιες ελπίδες του MEGA να αντικαταστήσει με την ξανθιά παρουσιάστρια το δίδυμο Λιάγκα - Σκορδά, που άφησε το «Πρωινό mou» για το Μαρούσι. @Αρνητική εισήγηση για το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το ΕΣΡ, λίγο πριν κατεβάσει ρολά εξαιτίας επικαλούμενο τις θερινές διακοπές συζήτησε την αίτηση ακύρωσης της ΕΙΤΗΣΕΕ επί της απόφασης 243/2013. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στο ΑΡΤ TV να εκπέμψει αν και έχει άδεια μόνο για την Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ψηφιακό σήμα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση ανατέθηκε σε άλλο ειδικό επιστήμονα, τον Αντώνη Κεχρή, ο οποίος κατέληξε σε εκ διαμέτρου αντίθετο πόρισμα από αυτό του Αλέξανδρου Οικονόμου. Ένα από τα επίμαχα σημεία είναι πως το ΑΡΤ TV (όπως και η περίφημη «Δ.Τ.») δεν έχει φορέα άδειας (πχ εταιρεία) ΚΑΤ που απαγορεύεται και το κανάλι ανήκει απευθείας στο ΛΑΟΣ. Η απόφαση θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο, ενώ εκκρεμεί και η συζήτηση επί της πρώτη αίτησης ανάκλησης της απόφασης που κατέθεσε ο δικηγόρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…