Η ΝΕΡΙΤ, οι εφημερίδες και τα πρωινάδικα τέλος...

@Συγγραφείς και διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και καθηγητές, που δεν έχουν αντιληφθεί τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποδέχθηκαν την πρόταση του Παντελή Καψή, ενός υπουργού που δεν έχει εκλεγεί, προκειμένου να διοριστούν για (τουλάχιστον) έναν χρόνο στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Εντυπωσιακό το ότι ένας έμπειρος δημοσιογράφος (πρώην διευθυντής των «Νέων» και του «Βήματος», αντιπρόεδρος του ΔΟΛ και αρθρογράφος του «Έθνους») δεν φρόντισε να δώσει τα πλήρη βιογραφικά των προτεινόμενων προσωπικοτήτων. Πρόσωπα που έχουν περάσει από τα «Νέα» και την «Καθημερινή», χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, θα αναλάβουν τις (μισθοδοτούμενες) θέσεις και θα επιλέξουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Επιπλέον, θα ήταν κακεντρεχής κάποιος αν παρατηρούσε πως συνολικά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση ΔΤ - ΝΕΡΙΤ έχουν ως σημείο αναφοράς την περίφημη Κεντροαριστερά, έχουν εισπράξει μπόνους και έχουν κάνει δουλειές με την ΕΡΤ; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Κεντροαριστερά χρεώνεται άλλο ένας βάρος…Οι προτεινόμενοι από τον Παντελή Καψή είναι οι Άννα Δαμιανίδη («Εφημερίδα των Συντακτών» (!), «Νέα», «Αυγή», ΕΡΑ), Ανδρέας Ζούλας («Καθημερινή», ΑΠΕ), Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος, Θόδωρος Φορτσάκης και ο Χρήστος Χωμενίδης (ΑΝΤ1). Ο συγγραφέας, που είναι μάστορας στον λόγο, δεν δεχόταν να απαντήσει στη φημολογία που τον ήθελε να καταλαμβάνει τη θέση, ενώ μάλλον δεν θα πέρασε απαρατήρητη από την κυβέρνηση η επίθεση που έκανε το περασμένο Σάββατο, από τα «Παραπολιτικά», στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Με αυτό το πολιτικό διαβατήριο και ενώ οι παλαιότεροι τον θυμούνται να συνοδεύει τον Κώστα Σημίτη στην Κίνα, σε ένα ταξίδι επιχειρηματιών (!), δίπλα στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, παραιτήθηκε δε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ όταν διαφώνησε με τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη. Μεταξύ των τελευταίων του αναφορών ήταν και η προσωπική επίθεση μέσω twitter στη Μυρσίνη Λοΐζου, την κόρη του Μάνου Λοΐζου. 'παρον Κυριακής'.
εφημερίδα “Η Ελλάδα αύριο” αναστέλλει προσωρινά, (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού), την ημερήσια έκδοσή της. Η Σαββατοκυριακάτικη έκδοση θα συνεχίσει να εκδίδεται κανονικά. Για το γεγονός αυτό έχουμε πολλά να πούμε και κύρια για την αδιαφορία που έδειξε μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΑ και άφησε να οδηγηθούν τα πράγματα έως εδώ. Το τραγικό όμως της όλης κατάστασης είναι ότι από τον Μάρτιο έχει να πληρωθεί το προσωπικό της εφημερίδας. Από τις αρχές του 2013 φάνηκαν οι δυσκολίες αλλά η διοίκηση επέμενε ότι όλα βαίνουν καλώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι πληρωμές θα γίνονται κανονικά.
@Eντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν να ειδοποιούνται οι 589 υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη στον μεταβατικό φορέα της νέας δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η απορρόφησή τους θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής είχε δηλώσει τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι θα τηρηθεί απαρεγκλίτως ο κατάλογος των κοινωνικών κριτηρίων, «όπως μας τον έδωσε η εταιρεία που επεξεργάστηκε τα στοιχεία». Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις, στη πρώτη φάση της διαδικασίας, για πρόσληψη στο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης έχουν φτάσει τις 8.044.
@Μπορεί στα γραφεία του Mega να επικρατεί ο πλήρης εκνευρισμός,αφού το αντίπαλο κανάλι έχει δυνατά όπλα τόσο σε πρόσωπα όσο και προγράμματα,όμως το κανάλι των Μεσογείων έχει κάνει το κουμάντο του με τις επαναλήψεις του μέχρι τον Οκτώβρη.Εμείς σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς έχει αποφασίσει να μας σερβίρει και σε ποιες ώρες για τους επόμενους 2 μήνες. Αρχικά στις 30 Αυγούστου ρίχνουν αυλαία τα best of του Πρωινό Μου και το κανάλι αποφάσισε αυτές τις 2 ώρες να προβάλλει τον Όμορφο κόσμο του Γρηγόρη Αρναούτογλου και την ελληνική σειρά ¨7 θανάσιμες πεθερές¨.Έτσι από την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου φεύγουν οι ¨Πεθερές¨ και έρχονται ξένες ταινίες στην Prime time.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…