Κάθετη πτώση στις εφημερίδες και χρυσά λογότυπα....

@Την απόφασή της να διακόψει την παροχή της τεχνικής βοήθειας προς την ΕΡΤ ανακοίνωσε η EBU. Η διακοπή της μετάδοσης του σήματος θα γίνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, στις 9.00 το πρωί. Στην απόφαση της EBU αναφέρεται ότι η προσωρινή αντικατάσταση της ΕΡΤ, Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (EDT), θα μεταδίδει τις υπηρεσίες ειδήσεις αυτή την εβδομάδα. Η ηγεσία της EBU έχει ήδη διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση πως θα προσφέρει υποστήριξη και τεχνογνωσία στη διάδοχο της ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ.
@Δύο μέλη του Εποπτικού Συμβολίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο της παραίτησης, πριν καν διοριστούν! Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη Δημόσια Τηλεόραση και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην λάβουν μέρος στο σχήμα, αν και ο Παντελής Καψής τους έχει ήδη παρουσιάσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έντονα προβληματισμένος είναι ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος. @Περαιτέρω σημαντική πτώση της παραγωγής της, που εμποδίζει την επαναφορά της σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα, καταγράφει εφέτος η βιομηχανία έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, η οποία... ...το 2012 περιόρισε δραστικά τις ζημιές της, αλλά δεν μπόρεσε να αντιστρέψει τη συνεχή κατά την τελευταία πενταετία κάμψη των εσόδων της. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο όγκος των εκτυπώσεων εφημερίδων το πρώτο εξάμηνο του 2013 συρρικνώθηκε κατά 26%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2012, προφανώς κυρίως λόγω της μειωμένης ύλης των εκδοτικών προϊόντων και της πτώσης της συνολικής κυκλοφορίας τους, μετά και την παύση των εργασιών σειράς επιχειρήσεων του τομέα. Επίσης, ο όγκος των εκτυπώσεων άλλων εντύπων, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών, παρουσίασε μείωση της τάξεως του 6%. Ο τομέας της έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, όπως αυτός εκφράζεται πλέον από τις επιχειρήσεις του που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, εμφάνισε το 2012, σε σύγκριση με το 2011, μειωμένες κατά 70% περίπου ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (-31,1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία), ίσες προς το -7% των συνολικών εσόδων του (-22,8% το 2011), σε συνθήκες πτώσης των εσόδων του κατά 10% περίπου σε συγκρίσιμη βάση και βελτίωσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους του κατά 3,3 εκατοστιαίες μονάδες (33,2% το 2012, από 29,9% το 2011).
Α.Σαμαράς συνεχίζει στο μόρφωμα της ΕΔΤ...την παράδοση της "διασπάθισης χρήματος" και του βολέματος ημετέρων που ήταν -υποτίθεται- λόγοι για να κλείσει η "αμαρτωλή" ΕΡΤ... Το αστρονομικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον επιστήθιο φίλο του και διεθνώς μη αναγνωρισμένο γραφίστα Τζον Πόλλανκ, ο οποίος φιλοτέχνησε το logo της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ).Τους δύο άνδρες συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας δεκαετιών.... ...Γνωρίστηκαν την ταραχώδη δεκαετία του '70 πίνοντας πίνα-κολάντα σε ένα μικρό μπαρ της Βοστόνης όπου σπούδαζαν και έκτοτε παρέμειναν αχώριστοι. Ο Τζον Πόλλανκ είναι παιδί Πολωνών μεταναστών στις ΗΠΑ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γραφίστες της οικογένειάς του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theblob.gr ο κ. Πόλλανκ ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ο κ. Σαμαράς έκανε πράξη το όραμα του για τη δημιουργία μιας πιτσαρίας στην Αμερική που να «σκίζει». Η ταμπέλα της πιτσαρίας, τα φυλλάδια ντελίβερι και τα κουτιά πίτσας τα οποία ήταν δια χειρός Τζον Πόλλανκ, πλέον θεωρούνται συλλεκτικά και πωλούνται στο e-bay έναντι εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.
@Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντελεστές του δελτίου του Star υπολογίζουν για την πρεμιέρα του ανανεωμένου, με focus στην ειδησεογραφική ενημέρωση, δελτίο ειδήσεων να είναι στις 16 Σεπτεμβρίου.......Το νέο δελτίο του Star Channel θα έχει ως παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και τον Νίκο Χατζηνικολάου σε ρόλο σχολιαστή. Σύμφωνα με το «Τηλέραμα» το δελτίο θα αρχίζει στις 19.45, θα διαρκεί έως τις 21.00, ενώ στο τελευταίο τέταρτο θα παρουσιάζονται σε ειδική στήλη και οι lifestyle ειδήσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…