Χαμένος τηλεοπτικός χρόνος σε καιρούς μνημονίων...

νακοίνωση προσωρινού πίνακα κατάταξης, κατόπιν της με ΑΠ 02/2013 «Ανακοίνωση Πρόσληψης Προσωπικού» του Ειδικού Διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. για τις θέσεις Α.1 έως Ε.1 για όλες τις περιοχές, εκτός Θεσσαλονίκης. H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες πρόσληψης ο υποψήφιος διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ γραμματείας Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων...Πάει ο καυμένος τρελάθηκε. Παίρνει όμως και τους δικούς του, στο λαιμό του… Τάχει χαμένα που παρά την πολιτική συμφωνία Τσίπρα­Σαμαρά, στην οποία πρωτοστάτησε, επειδή δεν γίνεται νόμιμη συγκρότηση ΔΣ από τον θίασο των 6 στην ΕΣΗΕΑ. Έτσι ­ γνήσιος απόγονος του Λουδοβίκου­ της Αριστεράς ,χαρίζει καρέκλες στις άλλες παρατάξεις για να κατασκευάσει δήθεν αναλογικό προεδρείο ,ώστε να μοιραστεί με άλλους, τις δικές του ευθύνες για το έγκλημα του, που περιλαμβάνει:απεργίες­λουκέτα σε ΜΜΕ , αριστερές συχνότητες στο σφυρί και εναλλακτική ενημέρωση για εφημερίδες σε κλίμα «Φλοράλ» Εξαρχείων, σε φόντο Τραπεζών και με επιδότηση – επίδομα επίσχεσης με το ΕΤΑΠ­ΜΜΕ να κάνει το κορόιδο. με απολύσεις επιδημία, ΣΣΕ οριστικά στο μπαούλο, ασφαλιστικά ταμεία και ΕΔΟΕΑΠ στο κόκκινο με παροχές και συντάξεις­φέρετρα. με χειραγώγηση της ενημέρωσης, και δημόσια τηλεόραση σε μοντέλο Παντελή. Από την μια λοιπόν έβαλε σήμερα στη 1 το μεσημέρι το νεοφώτιστο συνεργάτη του από τον Αnt1,να προβάρει την καρέκλα του ταμία στον γραφείο του 6ου ορόφου, για να τον ψήσει ο τι έρχεται στα μέτρα του. Λες και υπάρχει εγκεκριμένος προυπολογισμός από την γενική συνέλευση και είναι πλάκα η τρύπα κάπου 900 χιλιάδες ευρώ στον ισολογισμό της ΕΣΗΕΑ, που βρωμάει άσχημα.
@Με χαρτί της γενικής γραμματείας το ΑΡΤ TV (ΛΑΟΣ) γίνεται και ψηφιακό και πανελλαδικό! Το ΕΣΡ χθες με νέα απόφαση του δίνει τη δυνατότητα στο ΑΡΤ TV να εκπέμψει ψηφιακά σε όλη τη χώρα, επικαλούμενο έγγραφο αλληλογραφίας της γενικής γραμματείας, όπου ο σταθμός, το 2004, σε πίνακα αποδεκτών καταγράφεται ως σταθμός εθνικής εμβέλειας!
αλλαγή του σκηνικού στην τηλεόραση, μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ, είναι σημαντική. Ενώ οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, έχουν σοβαρό ζήτημα οικονομικής βιωσιμότητας αίφνης στο πεδίο προστίθενται δύο ενώ έχει αποσυρθεί η κραταιά ΕΡΤ με συνολικό ποσοστό θεαματικότητας 15%. Με την πώληση του 902 TV από το ΚΚΕ, εισήλθε στην αγορά το E-Channel με ιδιοκτήτρια μια off-shore, την A-Orizon media LTD, και το ΑΡΤ TV ως πανελλαδικό κανάλι. Το ερώτημα είναι αν οι σταθμοί πληρούν τις προϋποθέσεις π.χ. του πλήρους προγράμματος, ή αν αρκεί το μόρφωμα της «Δ.Τ.» ως «συνταγή» και για την ιδιωτική τηλεόραση. Το άλλο ερώτημα που υπάρχει είναι πολιτικό. Πως χορηγούνται άδειες σε «ημέτερους» χωρίς να γίνεται προκήρυξη συχνοτήτων.
μεγάλη μάχη των εσόδων ξεκίνησε στην ιδιωτική τηλεόραση . Η διεκδίκηση των εμπορικών κοινών είναι αυτή που θα οδηγήσει τα πολύ λιγότερα έσοδα από τη διαφήμιση στο ταμείο των ιδιωτικών σταθμών. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή χρονιά. Το Star επιδιώκει εξασφαλίζοντας τη συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου να αλλάξει την ισορροπία στις ειδήσεις, ενώ το κενό από το λουκέτο της ΕΡΤ σπεύδουν να καλύψουν τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία επενδύουν στις συζητήσεις εντός στούντιο με τους δημοσιογράφους. Τα χρήματα βέβαια έρχονται κυρίως από τη μετάδοση του προγράμματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια λόγω του Μνημονίου προβάλλεται σε επανάληψη. Το Mega στον τομέα αυτό έχει την πρωτοκαθεδρία. Το 2012 έφτασε να συγκεντρώσει το 25,1% των λεγόμενων εμπορικών κοινών (15-44) έναντι 17,1% του ΑΝΤ1 και 11,2% του Alpha. Ο Σκάι είχε το 5,6% και η ΕΡΤ συνολικά 11,3% (ΝΕΤ 5,6%, ΕΤ1 3,4%, ΕΤ3 22%). Αυτό είναι το κοινό που αναζητούν οι ιδιωτικοί σταθμοί μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ που επέβαλε η κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι πως τα έσοδα από τη διαφήμιση δεν αρκούν για να καλύψουν τους προϋπολογισμούς των ιδιωτικών καναλιών, ενώ οι τράπεζες δεν χορηγούν άλλα δάνεια, με εξαίρεση βέβαια εκείνο των 98 εκατ. ευρώ του Mega. Υπάρχει η αίσθηση πως είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, αφού δεν αρκεί μόνο το κλείσιμο του Alter και των 3 προγραμμάτων της ΕΡΤ ΑΕ για να επιβιώσει η ιδιωτική τηλεόραση. Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ακόμη...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…