Το μέλλον της ΕΡΤ...αλλά και το πολιτικό σύστημα της ενημέρωσης

@ΤΗΝ, Παρασκευή, θα ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, έπειτα από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσφύγει στον Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι σύμφωνη με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου που έλεγε ότι θα πρέπει να λειτουργούν πλήρως όλες οι δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει:«Είμαστε σίγουροι ότι και οι δικαστές του ΣτΕ θα περιβάλλουν με τη δική τους εμπιστοσύνη την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών.Παρά τα όποια προβλήματα αναμετάδοσης, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους την ΕΡΤ και παρακολουθούν αναλογικά και διαδικτυακά, το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παράγεται στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και στη Θεσσαλονίκη».
@Η αποκάλυψη στο δελτίο ειδήσεων του Star από το Νίκο Χατζηνικολάου, πως ο κοριός “συνέλαβε, και έναν καναλάρχη να διαπραγματεύεται με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού σταθμού, βάζει φωτιά στην τηλεοπτική πραγματικότητα και θέτει προ των ευθυνών του, το ΕΣΡ. Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει σήμερα στη “Real News”και στο “Εθνος”. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή οφείλει να προσέξει πολύ περισσότερο τις πρόσφατες μεταβιβάσεις και τον κύκλο των υπεράκτιων εταιρειών που εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό τοπίο. @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, που έγινε από γνωστούς άγνωστους, απόψε το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.Οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται.
@πηγή: “Πριν” του Γιώργου Δελαστίκ...Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στη κυβέρνηση το άρθρο στο Πριν με τίτλο “ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την δημοκρατία”. Ο λόγος ήταν ότι το άρθρο δεν περιοριζόταν στο προφανές, την ενοχή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. Δεν υπάρχουν αριστεροί ή προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμη και αρκετοί δεξιοί, που να μην γνωρίζουν πως δρουν τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά κόμματα, στα οποία προφανώς ανήκει και η Χρυσή Αυγή. Έχουν την βία, συμπεριλαμβανομένων και των δολοφονιών πολιτικών τους αντιπάλων ή κοινωνικών ομάδων που στοχοποιούν, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτικό τρόπο άσκησης της πολιτικής τους.
@Στα χέρια του υπουργού Μεταφορών και δικτύου ξαναγυρίζει η αρμοδιότητα διορισμού της «ανεξάρτητης» αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αλλάξει πάλι το καθεστώς διορισμού των μελών της, προκαλεί αντιδράσεις. Σε μια περίοδο που στο χώρο της απελευθέρωσης των δικτύων κυοφορούνται σημαντικές αλλαγές και η ΕΕΤΤ έχει λάβει ήδη το σύνολο της εποπτείας στις ψηφιακές εξελίξεις, ο υπουργός θέλει να έχει την ευθύνη διορισμού της. Η πρόταση περιλαμβάνει τον διορισμό του προέδρου και των αντιπροέδρων από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Μεταφορών και των υπόλοιπων μελών από τον υπουργό χωρίς άλλη διαδικασία. Η επιλογή αυτή ίσχυε πριν το 2012, όταν επί υπουργίας Μ. Βορίδη και σε επικοινωνία με την Κομισιόν, ο νόμος άλλαξε και ο διορισμός των μελών της ΕΕΤΤ γινόταν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…