Η Δ.(Ν).Τ. της νέας διαπλοκής και η Αρβύλα του...πολιτικού συστήματος

@Παντελής Καψής στη Βουλή: Η ΕΡΤ της πολιτικής αυθαιρεσίας και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει» υποστήριξε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής στην Βουλή κατά την συζήτηση τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα του μεταβατικού σχήματος. Η Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε πειθήνια την ανανέωση των συμβάσεων της Δ.Τ, την αναδρομική ανάθεση ευθύνης στον Γκίκα Μάναλη... Στην πραγματικότητα συμβαίνει: Η Δ.Τ της αυθαρεσίας των κολλητών, της παρέας και των ενσωματωμένων στελεχών, ανεξαρτήτου πολιτικού σχηματισμού αρχίζει να κυριαρχεί. Ειδικότερα με όσους επί ΕΡΤ είχαν μπουκώσει από πριμ και μπόνους. Τώρα είναι φθηνότεροι, πιο ελεγχόμενοι, χωρίς άλλοθι και με περίσσεια υπακοή. Το "ακριβό" προϊόν της TV θα δίνεται σε ιδιώτες και νόμιμα...Ο πολίτης θα αρχίσει πάλι να πληρώνει το ανταποδοτικό τέλος. Οι δεξιοί δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αλλά όλο και κάποιες θέσεις γραφείων Τύπου θα γεννηθούν.
ΑΝΤ1 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας του με την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» για την τηλεοπτική σεζόν 2013-2014. Η σταθερά κορυφαία εκπομπή στο Prime Time πρόγραμμα του καναλιού, έρχεται και φέτος για έβδομη συνεχόμενη σεζόν να σατιρίσει την πολιτική, κοινωνική, τηλεοπτική ελληνική πραγματικότητα…Φέτος οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» επέλεξαν να «χτυπούν» τις τηλεοράσεις μας μία μόνο φορά την εβδομάδα. Αυτός βεβαίως είναι ένας επιπλέον λόγος να μην χάνουμε κάθε Δευτέρα λίγο μετά τις 23:00 την παρέα από τη Θεσσαλονίκη σε μια βραδιά σάτιρας, προβληματισμού, χιούμορ, μουσικής και ανθρώπινης επικοινωνίας. @ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη λειτουργία της “Δ.Τ.” Με απόφαση που υπογράφει ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκας Μάναλης εγκρίνεται από την “TAF Sports Marketing” η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη Basket League, για τη σεζόν 2013-14 αντί ποσό 1.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η «Δ.Τ.» αποκτάει ακόμη το δικαίωμα προβολής των αγώνων και στο Internet και της ανταλλαγής των στιγμιοτύπων.
@Αντισυνταγματική η παράταση της θητείας των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών σύμφωνα με το ΣτΕ... Να ακυρωθούν ενδέχεται πολλά πρόστιμα και άλλου είδους κυρώσεις ή ενέργειες των Ανεξάρτητων Αρχών εφόσον η θητεία των μελών τους έχει παραταθεί για υπερβολικό διάστημα μετά τη λήξη, καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καθυστερεί να ολοκληρώσει τις σχετικές επιλογές και αντικαταστάσεις.......Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση της θητείας όταν ξεπερνά ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μολονότι δεν προσδιόρισε με σαφήνεια ποιο ακριβώς μπορεί να είναι αυτό το διάστημα, το ΣτΕ (με αφορμή υπόθεση που αφορούσε τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης - ΕΣΡ) έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 3979/11 που επέτρεψε την αυτοδίκαιη παράταση της θητείας των μελών του για μία 4ετία, ενώ την ίδια στιγμή δέχθηκε (με οριακή πλειοψηφία) ως συνταγματικά ανεκτή την επί 22 μήνες καθυστέρηση αντικατάστασης μέλους του και τη συμμετοχή του ως τακτικού μέλους. Η δικαστική απόφαση (3515/13) ανοίγει τον δρόμο για ακύρωση πολλών πράξεων όχι μόνο του ΕΣΡ αλλά και άλλων Ανεξάρτητων Αρχών, αφού είναι εξαιρετικά συνηθισμένο το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων της θητείας μελών που έχει λήξει, καθώς είναι δύσκολη η εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής λόγω της διαφωνίας των κομμάτων, με συνέπεια η διαδικασία αντικατάστασης να γίνεται εξαιρετικά χρονοβόρα. Ειδικά στην περίπτωση του ΕΣΡ εκκρεμεί σωρεία αιτήσεων ακύρωσης (σε βάρος προστίμων, ανάκλησης αδειών κ.λπ.) που θα γίνουν δεκτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…