Η ομάδα των ΕΡΤ- ικών στην άνευρη Δ.Τ. και η αποχώρηση που σκάει...

@Ξαναφτιάχνεται σιγά-σιγά η ομάδα των πρώην ΕΡΤικών στελεχών στη βάση ελέγχου της Δ.Τ στη γενική γραμματεία υπό την πολιτική εποπτεία του Παντελή Καψή, γεγονός που προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις στην ομάδα των Νεοδημοκρατών οι οποίοι και πρωτοστάτησαν για να μπει και να περάσει το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η πληροφορία πως ετοιμάζεται «οργανόγραμμα» για το νέο φορέα της Δ.Τ που θα προβλέπει μια μόνο υπερδιεύθυνση προγράμματος, ενημέρωσης και ραδιοφώνου για την οποία προορίζεται ως επικεφαλής ο Γιώργος Μπράμος, πρόταση της ΔΗΜΑΡ λίγο πριν βάλει λουκέτο η ΕΡΤ, έχει προκαλέσει αλλεργία στην ομάδα των στελεχών της Ν.Δ. «Συγκυβερνά ακόμη η ΔΗΜΑΡ κ. Καψή και δεν το ξέρουμε;», αναρωτιέται με οργή το site antinews αντιδρώντας στην πρόθεση τοποθέτησης του Γιώργου Μπράμου ως επικεφαλής στην υπερδιεύθυνση της Δ.Τ. Ο Γ.Μπράμος είχε προκαλέσει και επί ΕΡΤ τα πυρά των γαλάζιων στελεχών που έκοψαν την άνοδο του στο ραδιομέγαρο. Στη γενική γραμματεία στο μεταξύ έχει εγκατασταθεί και η Βαγγελιώ Τσίλικουνα, στέλεχος επίσης της ΕΡΤ επί προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη που είχε προκαλέσει μεγάλες τριβές στο ραδιομέγαρο ως υπεύθυνη προγράμματος. Typologies... @Απλήρωτοι παραμένουν στο «Ριζοσπάστη»,ενόψει υλοποίησης της Β΄ φάσης του σχεδίου του ΚΚΕ να απασχολούνται στην εφημερίδα συντάκτες σε σχεδόν εθελοντική βάση με ελάχιστη αμοιβή τα 800 ευρώ. Όπως λένε θα κληθούν οι συντάκτες να αποδεχθούν το νέο καθεστώς και όποιος δεν το δεχθεί θα …αποχωρήσει. @Ζήτημα ανταγωνισμού θέτει η Κομισιόν στην ψηφιακή Τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες , το “όχι” που περιμένει η χώρα, ήρθε από την Ευρώπη, στο σχέδιο που απέστειλε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο σχέδιο το σχέδιο προκήρυξης του φάσματος ψηφιακής τηλεόρασης για παρόχους δικτύου. Η Κομισιόν εξετάζοντας τις προϋποθέσεις θεωρεί πως, δεν είναι συμβατό με τους κανόνες του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού επί της ουσίας δημιουργεί ένα άτυπο μονοπώλιο.
@ΠΟΕΣΥ: Στην Επιτροπή για τον «Οπτικοακουστικό Τομέα και τα Μέσα Ενημέρωσης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσέφυγε η ΠΟΕΣΥ . Με αναλυτικό υπόμνημα για τα όσα έχουν συμβεί στον τομέα της ελληνικής δημόσιας Ενημέρωσης, ζητάει να συζητηθεί το όλο θέμα στην προσεχή συνεδρίαση αυτής της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
@Ολοκληρώθηκε το χρονικό μιας...προαναγγελθείσας αποχώρησης. Ο Χρήστος Παναγόπουλος μετά την παραίτησή του από τη διοίκηση του ομίλου Σκάι, αποχώρησε και από τον Παναθηναϊκό. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ή να προβλέψει τι είδους εκπλήξεις επιφυλάσσει. Κι αν για τους γνωρίζοντες το τέλος της συνεργασίας του...... Γιάννη Αλαφούζου με τον Χρήστο Παναγόπουλο στον ΣΚΑΪ και τον Παναθηναϊκό ήταν θέμα χρόνου να προκύψει εξαιτίας της διάστασης απόψεων των δύο ανδρών, για την πλειοψηφία του κόσμου ήταν μία εξέλιξη-έκπληξη. Το «δεξί χέρι» του προέδρου των «πράσινων» παραιτήθηκε χθες από τα όργανα διοίκησης των εταιρειών του Ομίλου ΣΚΑΪ, απόφαση που αποτέλεσε προάγγελο αποχώρησης και από τα δρώμενα του «τριφυλλιού» στο οποίο ήταν (μέχρι σήμερα που υπέβαλε την παραίτηση του) αντιπρόεδρος, αλλά με «ψαλιδισμένες» εδώ και καιρό αρμοδιότητες και εν γένει συμμετοχή στα παναθηναϊκά δρώμενα. Πώς φτάσαμε όμως από την άνοδο στην πτώση;Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμούσε να βρει στην αγορά έναν ικανό και αποφασιστικό άνθρωπο για τη «βρώμικη δουλειά», τις δύσκολες αποφάσεις εξαιτίας των απαραίτητων περικοπών και την εφαρμογή τους. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Παναγόπουλου που είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ τον Νοέμβρη του 2009.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…