Aποαφασίζομεν και..διατάσσομεν για την Γ.Γ. Τύπου με καταργήσεις...

@“Άκρα του τάφου σιωπή” επικρατεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, από την κατάργηση της ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τα μεσα του 2011. Η κυβέρνηση δεν δίνει επίσημες δήμοσιες απαντήσεις, ούτε ορίζει την ατζέντα, υπό το φόβο πως αν το πράξει θα ..διαλυθεί. Επιλέγει το σύστημα των προσωπικών ενημερώσεων των δημοσιογράφων, των προσωπικών συνεντεύξεων των υπουργών. Διαλέγει το twitter για τις απαντήσεις, έχει συστήσει την «ομάδα αλήθειας» για τη διοχέτευση δημοσιευμάτων και έχει περιορίσει το Σίμο Κεδίκογλου σε εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, αν και διαθέτει έναν υπουργό Επικρατείας, το Δημήτρη Σταμάτη, και δύο υφυπουργούς για τα ΜΜΕ- και μάλιστα δημοσιογράφους- το Σίμο Κεδίκογλου και τον Παντελή Καψή, κανένας δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των απαντήσεων. Η πρόσφατη σκέψη για να επανέλθει η ενημέρωση ουδέποτε υλοποιήθηκε Στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση υιοθέτησε την πολιτική που καθιέρωσε ο καθηγητής οικονομικών της υγείας και πρώην υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος. Στις ΗΠΑ, η ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Λευκό Οίκο, είναι καθημερινή πρακτική με τον ίδιο τον Πλανητάρχη, Μπαράκ Ομπάμα, να μην διστάζει να τοποθετείται σε εκπομπές, όταν η περίσταση το απαιτεί. Το «Π» σήμερα ανοίγει το διάλογο για την απουσία του μπρίφινγκ φιλοξενώντας τις δημόσιες δηλώσεις, ειδικά για τις Τυπολογίες, δύο κυβερνητικών εκπροσώπων, των κυβερνήσεων της ΝΔ, του Βύρωνα Πολύδωρα και του Ευάγγελου Αντώναρου, Επίσης απευθυνθήκαμε στον πρώην υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη. Ο πρώην εκπρόσωπο Τύπου, των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, μας είπε ότι μπρίφινγκ είναι μια αυτονόητη διαδικασία, περισσότερο απαραίτητη από την πλευρά της κυβέρνησης για την ενημέρωση του λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση, που να μην ενημερώνει δημόσια ο εκπρόσωπος Τύπου.” ΠΑΡΟΝ..
@Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η “Three Dee Ραδιοφωνική» των (πρώην) Εκδόσεων Λυμπέρη, το Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών και ορίζει ως χρόνο παύσεως των πληρωμών την 13 Μαϊου 2013. Στην απόφαση ορίζεται ως σύνδικος η δικηγόρος Μαρία Κουτσογιάννη. Η εταιρεία ήλεγχε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Best και VFM.
@Παρέμεινε στην πρώτη θέση το “Εθνος της Κυριακής” με πωλήσεις, περίπου 153.000 φύλλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου, εξαιτίας της προσφοράς των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη (“Αδερφοφάδες). Στη δεύτερη θέση, με περίπου 143.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις είναι το ”Θέμα” και στην τρίτη θέση το “Βήμα” με 130.000, ενώ ακολουθεί η “Real News” με 82.000 φύλλα. Ο “Τύπος της Κυριακής” πούλησε 18.000 φύλλα και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, όπως και η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” περίπου 14.000 φύλλα. Τα πρακτορεία μετά από απαίτηση της “Καθηνερινής” δεν ανακοινώσουν την κυκλοφορία της.
@“Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα όσα είπες εχθές στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ σχετικά με το ThePressProject και εμένα προσωπικά. Μέχρι σήμερα άκουγα όσους με συμβούλευαν να μη γράψω οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει έστω και ένα μικρό ρήγμα. Ωστόσο, η συκοφαντική προσωπική επίθεσή που εξαπέλυσες χθες με αναγκάζει να πω όσα αντιλήφθηκα, ως ξένος, ως επισκέπτης, ως αλληλέγγυος των ανθρώπων που στάθηκαν όρθιοι όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά από αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.”
@Για το αποκαλυπτικό του φωτορεπορτάζ «Shadows in Greece» το οποίο περιγράφει την μετατροπή της Αθήνας από δημοφιλή τουριστικό προορισμό το 2004 σε πραγματικό «κολαστήριο» μιλά ο Αλβανός φωτορεπόρτερ Enri Canaj στο περιοδικό Vice, περιγράφοντας πως η Αθήνα είναι« ένα καζάνι που βράζει, γεμάτο φασίστες, αντιφασίστες, διαδηλωτές, φτώχεια και πορνεία».....Οι φωτογραφίες του Canaj, επικεντρώνονται κυρίως στους μετανάστες στην Ελλάδα, ωστόσο καλύπτουν και άλλες πτυχές, όπως τους χρήστες ναρκωτικών, την ανεργία, την φτώχεια αλλά και την διακίνηση γυναικών. Ο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…