Στροφή εκδοτών, ατροφία στην πολυφωνία και ανατροπές στα media

@Για τέταρτη συνεχόμενη φορά αναβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει η Επιθεώρηση Εργασίας, εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ALTER Κώστα Γιαννίκου, για μη καταβολή..... μισθών και δώρων. Η τέταρτη αναβολή αποφασίστηκε από το δικαστήριο, καθώς στην έδρα προσκομίστηκε έγγραφο , σύμφωνα με το οποίο ο Κ. Γιαννίκος νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και καιρό για άλλες υποθέσεις που επίσης αφορούν στον τηλεοπτικό σταθμό. «Η κατάσταση του ανθρώπου είναι πολύ σοβαρή» είπε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα δικηγόρου που παραστάθηκε στο δικαστήριο για λογαριασμό του πρώην μεγαλοστελέχους του καναλιού.
@Ένα "περίεργο" άρθρο δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ με τίτλο "Πάρτε τους από εδώ". Το δημοσίευμα που υπογράφει ο "Ειδικός Συνεργάτης", καλεί την κυβέρνηση να διώξει την Τρόικα. Το άρθρο - "ανάθεμα" στην εφημερίδα του κυρ Σταύρου, έρχεται μια ημέρα μετά από τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που θέλουν την ALPHA BANK, να αρνείται έκτακτο δάνειο στον ΔΟΛ......Η πιλοτική αυτή απόφαση σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης των τραπεζών που ύστερα και από απόφαση της τρόικα να βάλει τέλος στα "θαλασσοδάνεια" σε εκδοτικούς ομίλους και τηλεοπτικά κανάλια και εμφανίζεται διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί αυτές τις εξελίξεις προς... όφελος της και να πάρει τον έλεγχο των ΜΜΕ. Καταφέρνοντας έτσι να "σιωπήσει", ακόμα τις -έστω και ελάχιστες- κριτικές...στα πεπραγμένα της από τα εγχώρια media. @Σαν βόμβα έσκασε στον χώρο της τηλεόρασης η πληροφορία πως ο Πέτρος Μπούτος – στέλεχος του Μega από τη δημιουργία του και στη συνέχεια..... διευθυντής προγράμματος από τη μέρα που αποχώρησε από το κανάλι ο Τζόνι Καλημέρης-, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τη μεταγραφή του στον ΑNT1. Oι φήμες που κυκλοφορούν ευρέως λένε πως το κανάλι του Αμαρουσίου επιθυμεί διακαώς τον επιτυχημένο Πέτρο Μπούτο, καθώς ο Γιάννης Λάτσιος φέρεται να θέλει να αποχωρήσει από τον ANT1, για να ασχοληθεί με άλλα πρότζεκτ. Αν η είδηση επαληθευθεί και γίνει αυτή η αλλαγή σκυτάλης, τότε σίγουρα θα μιλάμε για μεγάλη ανατροπή στην ελληνική τηλεόραση, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν ο Γιώργος Λιάγκας και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που πήραν πρόσφατα μεταγραφή στο ANT1. Mάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας είχε αφήσει αιχμές για τη συμπεριφορά και την αντιμετώπιση που είχε στο κανάλι.
@Πολυφωνία με ευθύνη των κομμάτων! Το Ψηφιακό Σύστημα Εποπτείας Ραδιοτηλεοπτικών Προγραμμάτων “Πανόπτης” το κόστους 1.159.060 ευρώ δεν έχει ακόμη να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν λίστες με τους καλεσμένους, από τους οποίες βγάζει τα στατιστικά στοιχεία το ΕΣΡ για την πολυφωνία, κάνοντας δειγματοληπτική έρευνα.
@Ανατροπές στα ποσοστά των μετόχων του Mega, μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης
του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Ο Πήγασος από 27,92% διεύρυνε τη συμμετοχή του στο 32,73%, ενώ ο ΔΟΛ διατήρησε τις δυνάμεις του, στο 22,11%. Μείωσαν τα ποσοστά τους καθώς δεν συμμετείχαν στην αύξηση η Benbay του Β. Ρέστη, στο 3,19%, από 6,38% και η Προμήθειας Gaz, σε 1,47% από 2,93%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…