Επιτελικές συγκορύσεις, χαμένη ελευθεροτυπία και διαφημιστικά κόλπα

@Καμία δέσμευση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του "Ελεύθερου Τύπου", νέες μειώσεις εργασιακού κόστους έως και 30%, απολύσεις και πιθανή "συγχώνευση με άλλο ΜΜΕ". Αυτές ήταν με λίγα λόγια οι επίσημες ανακοινώσεις του εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξη Σκαναβή προς τους εργαζόμενους που ζητάνε τα χρήματά τους.... .. Η ευθύνη μεταξύ άλλων, επιρρίφθηκε από τον εκδότη στον έτερο εκδότη Δημήρη Μπενέκο! Το ψήφισμα των εργαζομένων στον "Ελεύθερο Τύπο" που ζητάνε καταρχήν νέα δέσμευση για την τήρηση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των χρωστούμενων.
@Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ΔΟΛ, ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης οδηγείται σε παραίτηση. Η σύγκρουση με τα επιτελικά στελέχη του ΔΟΛ για το μέγεθος των απολύσεων, οδήγησαν το συνεργάτη του Σταύρου Ψυχάρη εκ νέου σε αποχώρηση από τον οργανισμό, προκαλώντας ανακούφιση χθες το βράδυ στους εργαζόμενους. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στο ΔΟΛ προσφέροντας οικονομική υποστήριξη. Ο Σταύρος Ψυχάρης του ζήτησε να αναλάβει την αναδιάρθρωση του οργανισμού, δηλαδή να προχωρήσει σε απολύσεις. Οι διευθυντές των “Νέων”, του “Βήματος” και του Βήμα FΜ, ήρθαν σε σύγκρουση με τον Π. Κουβουτσάκη, φτάνοντας στο σημείο να υποβάλει παραίτηση, την οποία ανακάλεσε στη συνέχεια, ο Βασίλης Χιώτης. Την περασμένη βδομάδα “όχι” στα σχέδια Κουβουτσάκη , είπε και ο Χ. Μεμής, διευθυντής των “Νέων”. Το ζήτημα που έθεταν τα στελέχη ήταν πως με τις απολύσεις αυτές ο οργανισμός οδηγείται σε συρρίκνωση.
@Αυξήθηκαν οι ζημίες στο Mega στο τελευταίο 9μηνο του 2013. Εν μέσω των συζητήσεων για την παραμονή ή όχι του Ηλία Τσίγκα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προκύπτει πως η τηλεοπτική εταιρεία εμφάνισε ζημίες, προ φόρων, ύψους 17 εκατ. ευρώ, έναντι 13 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2012. Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε στα 56 εκατ. ευρώ το τρέχουν 9μηνο έναντι 63 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανήλθαν σε 190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. @“Οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν ανακόψει το ρυθμό επιδείνωσης των οικονομικών συνεπειών και συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη συμπίεση του λειτουργικού κόστους”, αναφέρεται σε επιστολή του Πηγάσου προς το Χρηματιστήριου, περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία.Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως “επιδιώκεται η χρηματοδοτική αναδιάρθρωση μέσω αύξησης κεφαλαίου (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013) και αναδιαπραγμάτευσης του δανεισμού "διατηρούμενης της πεποίθησης για το πρόσκαιρο των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών”.
@Ισολογισμοί: Την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών των ΑΕ και ΕΠΕ, καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, περιλαμβάνεται, στην πρώτη δέσμη προτάσεων του ΟΟΣΑ, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
@Υπό κανονικές συνθήκες οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον Α. Γεωργιάδη θα έπρεπε να είναι για τις διατάξεις στον τελευταίο νόμο του υπουργείου υγείας, που επιτρέπουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκπέμπουν χωρίς άδεια και στην ψηφιακή εποχή για τις ενδεχόμενες απώλειες των εσόδων για το δημόσιο, από τη μή καταβολή «ενοικίου» για τις συχνότητες. Αντιθέτως, στο στόχαστρο μπήκε η διαφήμιση και οι χορηγίες. Μετά από τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας για δύο χορηγίες φαρμακοβιομηχανίας Στο Κόκκινο (ΣΥΡΙΖΑ), σταθμοί που διαφημίζουν φάρμακα εγκαλούσαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτή την πρακτική. Ο διευθυντής του σταθμού Στο Κόκκινο, Κώστας Αρβανίτης απάντησε, στο Σκάι, πως οι χορηγίες, ανέρχονται σε ...3.600 ευρώ. Είχε προηγηθεί η απαίτηση του υπουργού Υγείας να κατατεθεί η σύμβαση στη Βουλή του σταθμού με το διαφημιζόμενο στη Βουλή. Ενδεικτική της αντίληψης στη σχετική συζήτηση, ήταν η ερώτηση από τον Τάκη Χατζή, διευθυντής του newpost.gr, “αν ο σταθμός έχει κάποιον δημοσιογράφο που να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική”. Ο σταθμός από την πλευρά του προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του υπουργού.
@Με μια απόφαση που σφραγίζει τα δημοκρατικά χρονικά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο χτες αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη από την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δημοσιοποιώντας τη λίστα Λαγκάρντ. Η απόφαση έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία γιατί ορίζει το αυτονόητο:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…