Φόρος τηλεθεατών, απλήρωτοι εργαζόμενοι και επενδυτές χωρίς λεφτά!

ειδικός φόρος τηλεόρασης ξεκίνησε ως φόρος πολυτελείας το 1983, όταν υπήρχε το μονοπώλιο της ΕΡΤ. Επί κυβέρνησης Σημίτη, με τον νόμο 3229/2004 ο φόρος μειώθηκε σταδιακά σε 25% από 1.7.2004 και σε 20% από 1.1.2005, με αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ κατά 10%. Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, με υπουργό το Θόδωρο Ρουσόπουλο, μείωσε τον φόρο, με τον νόμο 3427/2005, σταδιακά σε 10% το 2005 και σε 5% την 1η Νοεμβρίου του 2006 και τον μηδένισε την 1η Νοεμβρίου του 2007, δίνοντας επιπλέον κέρδη στην αγορά. Ταυτόχρονα, αύξησε από τα τέλη του 2005 το ανταποδοτικό τέλος κατά 30%. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον επανέφερε με τον μνημονιακό νόμο 3845/2010 (Μάιος 2010), με πρόβλεψη για άμεση εφαρμογή από 1η Ιουλίου 2010. Με δύο διαδοχικές διατάξεις, όμως, σε νόμους η υλοποίησή του μετατέθηκε για την 1η Οκτωβρίου 2010 (ν. 3871/2010) και για την 1η Ιανουαρίου 2012 (ν. 3899/2010). Στη συνέχεια, με δύο διαδοχικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ο φόρος μετατέθηκε για την 1.1.2013 και στη συνέχεια για την 1.1.2014. Τώρα παίρνει και νέα αναβολή για έναν χρόνο ως την 1η Ιανουαρίου 2015..
δημόσια περίθαλψη συρρικνώνεται δραματικά και ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αγοραστή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα Το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε το σχέδιο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (το οποίο στηρίζεται στην έκθεση της επιστημονικής επιτροπής που είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου). Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το σχέδιο προτείνει να λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά ως αγοραστής υπηρεσιών Υγείας, με κεντρικό αυστηρό έλεγχο και Ενιαίο Ταμείο, το οποίο ενδεχομένως να διασπάται σε 7 κλειστούς περιφερειακούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιφέρειας, όπως αυτές καθορίζονται από κάθε ΥΠΕ. Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ “περνούν” στο ΕΣΥ, καθώς η έκθεση “καταλήγει στη μεταφορά των υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και προβλέπει τη λειτουργική ενοποίησή τους με τις μονάδες ΠΦΥ του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία).”
δήλωση στην "Εφημερίδα των Συντακτών" της 54χρονης μητέρας 2 παιδιών, (απολυμένη της ΕΡΤ που αρνήθηκε να κάνει αίτηση πρόσληψης στη ΔΤ) που οδηγήθηκε στο κρατητήριο παραμονή Χριστουγέννων ύστερα από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο για ένα παλιό χρέος της στο ΤΕΒΕ.......Ο εισαγγελέας (προφανώς μετά και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα) αποφάσισε να αναβάλει την εκτέλεση της ποινής της για ένα μήνα και όρισε το ποσό των 6.000 ευρώ, για την εξαγορά της ποινής της. Η Σ.Α. που πέρασε τα Χριστούγεννα σε ένα κελί 3×5!, δήλωσε στην δημοσιογράφο Ντίνα Δασκαλοπούλου της "Εφ.Συν.": «Αν με έλεγαν Λιάπη δεν θα βρισκόμουν στο κρατητήριο. Με λένε όμως απλώς Σ.Α. Κι έτσι βρέθηκα στο κρατητήριο». Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ η εφημερίδα: Είναι 54 χρόνων και μία από τους χιλιάδες απολυμένους της ΕΡΤ. Μία από τους λίγους που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό και δεν έκαναν αίτηση για να προσληφθούν στη «Δημόσια Τηλέοραση».
@Κάν’ το όπως η HOL, θα πουν σύντομα στο συγκρότημα Μπόμπολα. Το σενάριο απόλυσης όλων των εργαζομένων στην αθλητική εφημερίδα «Goal News» επανέρχεται με τη νέα χρονιά, σύμφωνα...... με δημοσίευμα του ιστολογίου typologies.gr. Όπως είχε μεταφέρει ο Φώτης Μπόμπολας στους εργαζομένους, θα πρέπει να συναινέσουν στην απόλυσή τους για να επαναπροσληφθούν στην εφημερίδα με αμοιβές των 800 ευρώ.
@* ΤΗΝ ΩΡΑ που οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος» παραμένουν απλήρωτοι και βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ο ιδιοκτήτης Θωµάς Λιακουνάκος βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συµφωνίας µε πολύ γνωστό (και επιτυχηµένο) επιχειρηµατία των media...... ** ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ επαφές για την είσοδο επενδυτή στο κανάλι της Κάντζας, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Μάλιστα η συγκεκριµένη συζήτηση ξεκινά σε µια περίοδο που ο Alpha, πέραν της αυξητικής τάσης που καταγράφει στα «µηχανάκια» της AGB, δείχνει να έχει κερδίσει σηµαντικό µερίδιο και στην πίτα της διαφήµισης. ** Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ μετά το «ναυάγιο» των επαφών με τον Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται σε.. συζητήσεις µε άλλους επιχειρηµατίες,όπως αναφέρει το Secret, τόσο για τον Alpha όσο και για τον τοπικής εµβέλειας τηλεοπτικό σταθµό Channel Nine. Κάποιοι, µάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόµενο να επιχειρήσει έναν ακόµη επιχειρηµατικό αιφνιδιασµό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…