Βαρύ κλίμα στον Τύπο και αγώνες με ανοιχτή ΕΡΤ

@Βαρύ είναι το κλίμα στο «συγκρότημα» του Ελεύθερου Τύπου και του «Επενδυτή» καθώς οι διαδικασίες για το διαχωρισμό των δυο εφημερίδων από τους Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο καθυστερούν. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στα όρια τους και είναι ενδεικτικό ότι στη γενική συνέλευση που έκαναν οι δημοσιογράφοι του Ελεύθερου Τύπου, ειπώθηκε δημόσια και εντάχθηκε στο ψήφισμα προς τις συνδικαλιστικές ενώσεις, ότι ορισμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε ευρώ για να φάνε ή να αγοράσουν εισιτήριο! Η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να πείθει τους δυο εκδότες για την πληρωμή των δεδουλευμένων, άνω των δυο μηνών στον «Ελεύθερο Τύπο» και πάνω από 6 μήνες για τους συνεργάτες με δελτίο παροχής και τρεις μήνες στους δημοσιογράφους του «Επενδυτή». Ο κάθε ένας από τους δυο εκδότες διαχειρίζεται διαφορετικά την κατάσταση. Στον μεν «Επενδυτή» διοχετεύεται από συνεργάτες του Δημήτρη Μπενέκου, το σενάριο του πάμπλουτου επενδυτή που θα βάλει ζεστό χρήμα, το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ στην εφημερίδα και θα βγάλει και καθημερινό φύλλο. Το όνομα που κυκλοφορεί ευρέως στην εφημερίδα είναι αυτό του Νίκου Τσιπίδη, υποψήφιου να επενδύσει στον ιντερνετικό τζόγο και στα internet café στοιχήματος, για τον οποίο γράφτηκε πως θα ανακοινώσει τα επίσημα σχέδια της εταιρίας του Cosmos Club στις 15 Δεκεμβρίου. Στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Αλέξης Σκαναβής ενημέρωσε ο ίδιος τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση πως δεν πρόκειται να πληρώσει τα δεδουλευμένα και επέρριψε έμμεσα αιχμές για την κακή πορεία της εφημερίδας στον εταίρο εκδότη, τον Δ. Μπενέκο, για κακές επιλογές στην ύλη...TYPOLOGIES.
@Το δράμα των ΜΜΕ που κατάντησε ιλαροτραγωδία στη σημερινή κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωννίας, αποτυπώνεται άριστα στην υπόθεση της “Εξπρές”. Της οικονομικής εφημερίδας του ομίλου Καλοφωλιά στην οποία οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το είδος του μισθού εδώ και δύο χρόνια! Με κάτι ψιλά έναντι και με την ανοχή πολλών και διαφόρων, η εφημερίδα κυκλοφορούσε κούτσα-κούτσα. Μέχρι που οι εργαζόμενοι άρχισαν τις συνεχόμενες απεργίες, με αποτέλεσμα η “Εξπρές” να μην κυκλοφορεί από τις 21 Ιουνίου 2013. @Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 παρατείνεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και συμβάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής δικαιωμάτων στον Τύπο, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΔΕΛ.Ο αρχικός σχεδιασμός του Οργανισμού (Ιούλιος 2013) για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, προέβλεπε τη λήξη της διαδικασίας την 31η Οκτωβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια, όμως, του συγκεκριμένου διαστήματος προέκυψαν ορισμένα ζητήματα που οδήγησαν στην παράταση της διαδικασίας.
@Με καθημερινό φύλλο βρίσκεται πάλι ο «Αγγελιοφόρος» στη Θεσσαλονίκη. Το καθημερινό φύλλο επανακυκλοφόρησε την προπερασμένη Τρίτη, δέκα περίπου μήνες μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας του να αναστείλει την έκδοση και να κρατήσει μόνο το φύλλο της Κυριακής. Η εφημερίδα πωλείται προς ένα ευρώ και θα κυκλοφορεί καθημερινά εκτός Δευτέρας.
@ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως το είχαμε πει στις 11/6/2013 για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, για την υπεράσπιση των θεσμών, για την ίδια τη Δημοκρατία, δεν θα σταματήσει ούτε θα μας φιμώσει. Η κυβέρνηση δε θα μας χειραγωγήσει, δε θα μας ποδηγετήσει. Ενώνουμε τη φωνή μας με την κοινωνία απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που φέρανε απολύσεις, φτώχεια και εξαθλίωση. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τις δουλειές τους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, αλλά και τους νέους που θέλουν και παλεύουν για το μέλλον που δικαιούνται. Συνεχίζουμε σαν να μην πέρασε μια μέρα μετά την κατάληψη της κυβέρνησης και των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…