Τρόικα με μενού δανείων στα media, νέες προκλήσεις και καλές γιορτές

@Τα βρίσκουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, τρόϊκα, Τράπεζες και media για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ. Η Τρόϊκα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιρείες media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Σε αυτή τη φάση διόλου δεν αποκλείονται λύσεις συγχωνεύσεων ανάμεσα σε εταιρείες media. Το αίτημα του «κουρέματος» των χρεών των media που ξεπερνάνε το 1 δισεκατομμύριο μόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, είχε τεθεί πριν μερικούς μήνες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Οι τράπεζες την περίοδο εκείνη, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Black Rock για τα «κόκκινα δάνεια τους», ήταν αρνητικοί σε οποιοδήποτε αίτημα δανειοδότησης ΜΜΕ. Με εξαίρεση το συγκρότημα Μπόμπολα που έλαβε ομολογιακό δάνειο, βάζοντας ως εχέγγυο τις άλλες κερδοφόρες δραστηριότητες του ομίλου, οι εταιρείες media δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν.
@του Δημήτρη Γαλάνη. Eχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την «ανακατάληψη» του κτιρίου και, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι διαδικασίες για τη μεταφορά των υπηρεσιών στην Αγία Παρασκευή… έχουν ξεκινήσει. Hδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εργαζόμενοι στις οικονομικές υπηρεσίες και τη διεύθυνση προσωπικού έχουν κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στα γραφεία του ραδιομεγάρου, ενώ θα ακολουθήσουν οι τεχνικοί και τελευταίοι οι δημοσιογράφοι. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο προαύλιο του κτιρίου και όπως οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν τους εργαζoμένους οι διαδικασίες μεταφοράς θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Δεκεμβρίου ή το τέλος του χρόνου.
@Ποια είναι σήμερα η μετοχική σύνθεση του Mega, μετά την προηγούμενη- εντός 2013- αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ; Ο Πήγασος έχει πλέον το 32,73% από 27,92% , ο ΔΟΛ το 22,11%, η BNP Paribas το 4,88% και η GS Bank το 4,80%. Οι εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη συμμετείχαν και αυτές στην αύξηση αποκτώντας και επιπλέον μερίδιο στο κανάλι, αφού υπήρξαν μέτοχοι που δεν ακολούθησαν (Ρέστης, Κοπελούζος). Έτσι η Moongold Investments Limited έχει πλέον 3,32% (2,17%) η Baltazzi Investments limited με 3,26% (2,13%), η Goodlass Investments 3,26% (2,17%), η Opalton Investments με 3,26% (2,13%) . Η Benbay limited μείωσε από 6,38% σε 3,19% η Saran Holdings παρέμεινε στο 2,81%, ενώ η Προμηθέας Gaz μείωσε σε 1,49% από 2,93% που κατείχε πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
@Έφτασε ήδη στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη το εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε. Μέρος του προγράμματος του σταθμός που έχει έδρα τη Βόρεια Ελλάδα αναμεταδίδεται από το Attica TV, ιδιοκτησίας δήμου Θριασίου.
@Οι τηλεθεατές εμπιστεύτηκαν και τον Νοέμβριο το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, με το Δυναμικό Κοινό 15-44 να του δίνει την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης Συνεχώς αυξανόμενα και εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά τηλεθέασης του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το τηλεοπτικό κοινό κάθε μήνα αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στη δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού, αναδεικνύοντας το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως την πρώτη του επιλογή για έγκυρη, ψύχραιμη και αντικειμενική ενημέρωση. Η ανοδική πορεία του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, συνεχίστηκε με σταθερούς ρυθμούς και τον Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, το κοινό 15-44 εμπιστεύτηκε τον ΑΝΤ1 για την ενημέρωσή του στο Σύνολο της Εβδομάδας σε ποσοστό 19,9%.
@Αυξήθηκαν οι ζημίες στο Mega στο τελευταίο 9μηνο του 2013. Εν μέσω των συζητήσεων για την παραμονή ή όχι του Ηλία Τσίγκα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προκύπτει πως η τηλεοπτική εταιρεία εμφάνισε ζημίες, προ φόρων, ύψους 17 εκατ. ευρώ, έναντι 13 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2012. Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε στα 56 εκατ. ευρώ το τρέχουν 9μηνο έναντι 63 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανήλθαν σε 190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…