Σε κατάργηση το ΑΠΕ, ακροαματικότητες και εποχές χωρίς media

@Δεν τους βγήκε στο κυβερνητικό επιτελείο η πρόθεση απόλυσης των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ και έβαλαν δυο μέρες μετά την κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το οποίο θα συνεισφέρει στον κατάλογο των αναγκαίων 11.000 απολύσεων στη λαιμητόμο της τρόϊκας, μόλις 252 άτομα. Στην ένταξη των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών στη λίστα των απολύσεων αντέδρασαν έντονα οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς τα ραδιόφωνα τους, ο Αθήνα 9,84 και το TV 100 που χρηματοδοτούνται από τους προϋπολογισμούς των δήμων, είναι αναγκαία Μέσα ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Επιπλέον εκτός από τους δυο αυτούς δημοτικούς σταθμούς, υπάρχει μόνο ο Επικοινωνία FM στο Νέο Ηράκλειο που απασχολεί μόλις 9 άτομα. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι σταθμοί των δήμων έχουν βάλει λουκέτο. Η πιθανότητα ένταξης των εργαζομένων σε Αθήνα 9,84 και ΤV 100 στη λίστα των απολύσεων των δήμων, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τους Γ.Καμίνη και Γ.Μπουτάρη που παρενέβησαν με στόχο να μη συμπεριληφθούν αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις στη διαθεσιμότητα. Παρόν.
@Έλυσε και το πρόβλημα της μή αναγνώρισης της Δ.Τ από την EBU η κυβέρνηση. Βάζει τους ανθρώπους της ΝΕΡΙΤ να «καθαρίσουν» και να υπογράψουν σύμβαση με την EBU για τους τρεις διαγωνισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, Eurovision Τραγουδιού, νέων Μουσικών και junior, προγράμματα τα οποία θα παραδώσει με σύμβαση που ήδη υπογράφηκε στη Δ.Τ.!. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ από τις 12 Νοεμβρίου, τα πρακτικά του οποίου ανέβηκαν στη Διαύγεια, «μετά από εισήγηση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την αναδοχή των υποχρεώσεων που απομένουν για τα προγράμματα της EBU, μετά την αρχική υπογραφή σχετικών συμβάσεων από τη ΔΤ». Οι όροι που αναλαμβάνει να εκπληρώσει η ΝΕΡΙΤ είναι για το «Junior Eurovision Song Contest» μία εκπομπή του τελικού, με κόστος για την ενεργοποίηση κυκλωμάτων το οποίο δεν αναφέρεται. Για τη Eurovision νέων μουσικών «Λογιστική και οργανωτική υποστήριξη προς Ωδεία ή/και άλλους φορείς για την επιλογή του Έλληνα νέου μουσικού που θα συμμετάσχει στον τελικό με κόστος 28.000 ευρώ..
@Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διεύθυνση της “Ελευθεροτυπίας” ο Γιώργος Παπαδόπουλος -Τετράδης, στην έκτακτη συγκέντρωση των εργαζομένων. Το “διαζύγιο” αναμένεται να είναι συναινετικό, αν και προηγήθηκε σύγκρουση την περασμένη Παρασκευή με τον εκδότη, Χάρη Οικονομόπουλου. Την ίδια μέρα πληρώθηκαν το 70% του μισθού τους, οι εργαζόμενοι που είχαν υπογράψει πρώτοι αποδοχή την αποδοχή των μισθών κατά 30%. Τα υπόλοιπα ίσως να καταβληθούν ν αύριο και ίσως μαζί τους πληρωθούν και όσοι υπέγραψαν μείωση τις τελευταίες 2 ημέρες της προθεσμίας. Απλήρωτοι όμως παραμένουν όσοι δεν υπέγραψαν τη σύμβαση!
@Διατήρησε για μια ακόμη εβδομάδα την πρώτη θέση το “‘Εθνος” με την προσφορά των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη, πουλώντας σήμερα περίπου 151.000 φύλλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Στη δεύτερη θέση το “Θέμα” με 137.000 φύλλα και τρίτο το “Βήμα” με 127.000. Η “Real News” εκτιμάται πως πούλησε 82.000 φύλλα , ενώ περίπου στα 20.000 κινήθηκαν ο “Τύπος της Κυριακής” και η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” και στα 12.000 η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει στα πρακτορεία να ανακοινώνουν την κυκλοφορία της.
@Επανήλθε στην πρώτη θέση της μέσης εβδομαδιαίας θεαματικότητας ο ΑΝΤ1, ενώ το Mega έχασε περί τη μιάμιση μονάδα τηλεθέασης. Όσο ακριβώς φαίνεται στις μετρήσεις να ανέβηκε η θεαματικότητα της Δ.Τ. Τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια φαίνεται να διατηρούν τα ίδια ποσοστά. 25/11-1/12/2013 18/11-24/11/2013 ΑΝΤ1 19,6% 19,3% Mega 18,9% 20,9% Alpha 16,3% 16,2% Star 10,5% 10,2% Σκάι […]
@Πρώτος και μεγάλη διαφορά ο Real FM και τη βδομάδα (26/11 – 02/12/2013). με 188 αστάθμιστες απαντήσεις. Ξανά στη δεύτερη θέση πέρασε ο Μελωδία με 132, και τρίτος ο Σκάι με 129 απαντήσεις. Ακολουθούν οι σταθμοί : Ρυθμός105, Kiss100, NovaΣπορ 98, Dee Jay και ο Easy, 97, Sfera 93, και ο Δίεση με 92. Ο Galaxy και ο Δρόμος έχουν 82, η Λάμψη 81 απαντήσεις ο Derti 79, o RED 72, οι Music και Pepper από 63,π ο Εν Λευκώ54 το Κόκκινο50, ο Love και ο Rock FM από 44, ο Alpha 40, o Freedom 38, o Sentra35, και το Mad, 34.
@Εταιρεία με δύο συμβούλια και ένα οργανόγραμμα, αλλά χωρίς αντικείμενο. Η ΝΕΡΙΤ ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης των σχολίων για τη για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και των σκοπών της ΝΕΡΙΤ, με την παράλληλη διοχέτευση του οργανογράμματός της, αλλά κάνεις δεν γνωρίζει επίσημα τον αριθμό των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών που θα διαθέτει. Όπως επίσης δεν είναι γνωστός ο Προϋπολογισμός της…Η γραφειοκρατία οργανώθηκε, λείπει πλέον το αντικείμενο και τα λεφτά…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…