Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Τ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ..

@Η ιλαροτραγωδία του λουκέτου της ΕΡΤ λόγω «διαφθοράς» και «αδιαφάνειας» εξελίσσεται στην απόλυτη φαρσοκωμωδία της συγκυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ. Βασικά η μπάλα έχει χαθεί. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί η Δ.Τ ως «υπηρεσία» του υπουργείου Οικονομικών υπό τον Γκίκα Μαναλη που ανακοινώνει νέες προσλήψεις για άγνωστο διάστημα με έδρα το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το κανάλι του υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί, καλύπτει μάλιστα την Ελληνική προεδρία και προσλαμβάνει συμβασιούχους κατά το δοκούν. Άρχισε όμως να λειτουργεί με διαδικασίες εξπρές παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τηλεοπτικά κανάλια και η ΝΕΡΙΤ με έδρα την Κατεχάκη. Μόνο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε προσλήψεις για 352 άτομα πανελλαδικά, στις ειδικότητες καλλιτεχνικών υπηρεσιών και δημοσιογράφων, για τις οποίες είχαν προνοήσει να εξαιρέσουν με διάταξη νόμου από το ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις της Δ.Τ γίνονται από άγνωστο τελικά αριθμό αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, χαρακτηριστικό είναι πως στη νέα λίστα «επιτυχόντων» που ανακοίνωσε ο Γκίκας Μάναλης για την πρόσληψη 71 εργαζομένων, η πλειονότητα των οποίων είναι δημοσιογράφοι, υπάρχουν ονόματα που δεν βρίσκονται στις δυο προηγούμενες λίστες των αιτούντων για μια θέση στη Δ.Τ αλλά και ονόματα που έχουν ήδη προσληφθεί σε άλλη ειδικότητα με την προηγούμενη ανακοίνωση επιτυχόντων!
@Στην πρώτη θέση επανήλθε, σήμερα, το “Έθνος της Κυριακής” με πωλήσεις 150 χιλ. φύλλων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το “Θέμα” υποχώρησε στα 137 χιλ. φύλλα κι ακολουθούν το “Βήμα” με 103 χιλ. φύλλα και η “Real News” με 86 χιλ. φύλλα. Στη δεύτερη ζώνη των κυκλοφοριών, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο “Τύπος της Κυριακής” πούλησε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 24 χιλ. φύλλα, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” 17 χιλ. φύλλα και η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” 14 χιλ. φύλλα. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσίευση της κυκλοφορίας της από τα πρακτορεία.
@Με απόφαση του Πρωτοδικείου υπήχθη τελικά η “Τυποεκδοτική” (εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ), στο άρθρο 99. Η αίτηση είχε υποβληθεί ακριβώς δύο χρόνια πριν, ωστόσο όλο αυτό τον καιρό οι κατέχοντας το μέγαρο του Περισσού διέδιδαν ότι η εν λόγω κομματική επιχείρηση έχει ήδη υπαχθεί στο συγκεκριμένο άρθρο του πτωχειτικού κώδικα, έχοντας έτσι προδικάσει το αποτέλεσμα. Μετά την υπαγωγή «παγώνουν» για δύο χρόνια τα χρέη της και «καθαρή» από εργαζόμενους μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της. @Πρώτος ο ΑΝΤ1 με 19% την δεύτερη βδομάδα του Νέου Έτους. Το Mega ανέβηκε στο 17,8% και τρίτος ο Alpha με 16,7%. Το Star υποχώρησε στο 10,8%, ενώ ο Σκάι ανέβηκε ελαφρά στο 8,8%. Μείωση για τη ΔΤ στο 4,7%, σταθερό το E-Channel με 2,5% και με 0,5% το Μακεδονία TV.
@Πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, διαμαρτυρόμενο για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην Ενημέρωση.
@Παραμένει στην έκτη θέση των αστάθμιστων αναφορών για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα ο Σκάι 100,3. Σύμφωνα για με τα στοιχεία για το διάστημα, 7 – 13/1/2014 οι ενημερωτικοί σταθμοί την περίοδο των γιορτών της Πρωτοχρονιά σημείωσαν την αναμενόμενη κάμψη. Ο Real συγκέντρωσε 155 απαντήσεις ο Μελωδία ανέβηκε στις 150, κι ακολουθούν ο Athens Radio Dee Jay

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…