Κινητικότητα στα media με άρωμα εκλογών...

@Δελτίο Τύπου. Τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης στην διαδικτυακή δημοσιογραφία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους εργοδότες του χώρου και τα αλλεπάλληλα μνημόνια των συγκυβερνήσεων, που έχουν διαλύσει κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, επιχειρεί να διερευνήσει ημερίδα της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Η ημερίδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με συμμετοχή εκπροσώπων από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο του κλάδου. Η ημερίδα της ΕΣΠΗΤ με θέμα «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ» απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς κ.α. που εργάζονται στο χώρο, με στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις ιδιαίτερα δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να προβάλλει τα αιτήματα των Ενώσεων και των εργαζόμενων στα δημοσιογραφικά Νέα Μέσα για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κόντρα στην ασυδοσία των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών του χώρου. Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα..
@Επιστροφή στην κερδοφορία του 2014 επιδιώκει ο Alpha. Ο σταθμός μετά τον έλεγχο των Γερμανών του RTL αποκατέστησε τα οικονομικά του, και εξόφλησε όλο του το δανεισμό και με το ρυθμό που τρέχουν τα έσοδα, εξαιτίας της απήχησης του προγράμματος, «βλέπει» κέρδη για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
@Στο πλαίσιο της κάλυψης των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας – Στρατηγική και Εταιρική Επικοινωνία – Οπτικοακουστικές Υπηρεσίες) για την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων της πρώτης. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σύμβαση, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση παραχωρεί στην Ε.Ε. το δικαίωμα χρήσης και αναπαραγωγής όλων των οπτικοακουστικών ή άλλων υλικών που παράγονται από αυτήν και αφορούν στην Ελληνική Προεδρία.
@Αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών κατά 9 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη συνέλευση της «Καθημερινής». Ταυτόχρονα, το κεφάλαιο μειώνεται κατά 9,12 εκατ. ευρώ με την τιμή της μετοχής από 3 ευρώ, να μετατρέπεται σε 0,30 ευρώ.
ινητικότητα μικρής κλίμακας καταγράφεται στα ΜΜΕ. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές προχωρούν στην “κατάληψη θέσεων” ενόψει των ενδεχόμενων εθνικών εκλογών, ή διότι προκύπτουν άλλες ανάγκες εκφράσεις ισχύος και συμφερόντων. Στο Internet η Έλλη Στάη συμπράττει εκ νέου με το Λάμπη Ταγματάρχη στην εταιρεία «Time Of Change”, σχεδιάζοντας ένα νέο ειδησεογραφικό site που φιλοδοξεί να παρέμβει και με διαδικτυακή τηλεόραση, το οποίο αναμένεται να βγει στο Internet λίαν συντόμως. Παράλληλα, στο στάδιο της προετοιμασίας είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό VICE, την ελληνική έκδοση του οποίου θα ξεκινήσει στο Διαδίκτυο ο όμιλος ΑΝΤ1, διεκδικώντας να συγκεντρώσει ένα νεανικό και εναλλακτικό κοινό.
@Στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά” θέλει να βγάλει στον αέρα- ίσως κι από την αυτή τη Δεύτερα- το πιλοτικό πρόγραμμα του Παραπολιτικά FM από του 90,1. Στα σχέδια είναι κάποια στιγμή και η λειτουργία του Θρύλος FM από τη συχνότητα του Παρέα FM 104 FM. Την ίδια ώρα, ο Freedom FM θα μεταδίδει το πρόγραμμα του αποκλειστικά στο Internet παραχωρώντας τη θέση του στο HIT FM 88,9 της “FrontStage” (Α. Δασκαλοπούλου) η οποία ελέγχει και τον Εν Λευκώ. Εκκρεμεί ακόμη, και η «τοποθέτηση» στη ραδιοφωνική αγορά του NRG, ο οποίος ελέγχεται πλέον από τη «Διαπασών»( Ν.Μπιλίρης), όπου ήδη λειτουργεί ήδη το Peper 96,6 και το ΜΕΝΤΑ 88. Τέλος, ο σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο, ξεκίνησε τη μετάδοση του προγράμματός του και στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τοπικές συνεργασίες με ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε νομούς της χώρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…