ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ALTER ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ

@Με …ΕΔΕ η ΝΕΡΙΤ θα αντιμετωπίσει την ανάρτηση στο Internet της λίστας των δημοσιογράφων και των καλλιτεχών . Οι “Μεταρρυθμιστές” της ΝΕΡΙΤ, θεωρούν πως δεν υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας του διαγωνισμού και θα προχωρήσουν στο δεύτερο στάδιο της επιβεβαίωσης των στοιχείων των αιτούντων που εμφανίζονται στην ιντερντετική λίστα. Στη συνέχεια και παρά το βάρος της δημοσίευσης των στοιχείων θα ακολουθήσει η περίφημη συνέντευξη με τους επιτυχόντες για να συνταχθεί η κεντρική λίστα των επιτυχόντων. Τη δουλειά αυτή θα κάνουν οι αξιολογητές που θα προσληφθούν από τη ΝΕΡΙΤ. Στη χθεσινή ανάκοινωση που φέρει μόνο το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ, αποφεύγεται η οποιαδήποτε ουσιαστική αναφορά στη διαδικασία επιλογής της διαδικασίας αυτής. Στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης είχε εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση εναντίον του περιοδικού “UNFOLLOW” για υπόθεση που αφορούσε …άλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΝΕΡΙΤ, στην ανακοίνωση που απεστάλη από…gmail υπάρχουν γενικόλογες αναφορές και όχι ο σφοδρός λόγος του Γιώργου Προκοπάκη για τις ευθύνες στην εταιρεία που διευθύνει..
@Τέλος στην πολύμηνη εκκρεμότητα βάζει η τροπολογία που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με την οποία δίνεται παράταση στη θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ, που έχει λήξει από καιρό και επανειλημμένα έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα το τωρινό, με πρόεδρο τον κ. Λασκαρίδη, να έχει συμπληρώσει σχεδόν 12 χρόνια! Ψηφίσθηκε την Παρασκευή η τροπολογία. η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αναφέρεται στην πώληση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα ΔΕΗ) και την έκανε δεκτή ο υπουργός Γ. Μανιάτης, παρατείνεται η θητεία των μελών όλων των ανεξάρτητων αρχών για έξι μήνες, για «να διασφαλισθεί η αρμονική συνέχεια στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
@Αφέθηκε, μεν, ελεύθερη μετά την πολύωρη κατάθεσή της στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου,, αφού όμως η κατάθεση αυτή μετατράπηκε σε απολογία διότι, όπως της επισημάνθηκε, δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Δηλαδή; Να "κατεβάσει" την σχετική ανάρτηση. Όπως αναμενόταν, βεβαίως, η Πόπη, αρνήθηκε κι έτσι τώρα κατηγορείται για παραβίαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (!), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου... Αυτά επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων, η σύγχρονη "δημοκρατία" των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η πολιτική των μνημονίων. Αλήθεια, οι παπαγάλοι των γνωστών διαμορφωτικών μέσων ενημέρωσης πήραν είδηση; Την μετέδωσαν; Ψήλοι στα άχυρα ή (και) ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.. @Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Α' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (που δίκαζε ως εφετείο) ο επιχειρηματίας Ανδρέας Γ. Κουρής ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα πριν ένα χρόνο για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ – Alter Channel». Να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του Ανδρέα Γ. Κουρή από τις κατηγορίες ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Όπως απεδείχθη στην ακροαματική διαδικασία, ο κ. Κουρής δεν εκπροσώπησε ούτε άσκησε ποτέ διοίκηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, (στον οποίο εμφανιζόταν ως απλός αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου) ενώ σύμφωνα και με εγκύκλιο του ίδιου του ΙΚΑ αλλά και νομολογία του Αρείου Πάγου (662/2013), δεν είχε ευθύνη για τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δημόσιο.
@Ο Θάνος Ανδρεούλης αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του γενικού διευθυντή του Mega, μετά από απόφαση των μετόχων του σταθμού. Ο επί 19 έτη διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, Ηλίας Τσίγκας θα παραμείνει στην Τηλέτυπος, ως σύμβουλος της διοίκησης και μέλος του ΔΣ.
@Νέα υποχώρηση της ελευθερίας του τύπου διαπιστώνει στην Ελλάδα η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», της οποίας η ετήσια έκθεση αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της ελευθερίας του τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην έκθεση για το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση, δηλαδή έχει υποχωρήσει κατά 14 μονάδες σε σύγκριση με την περσινή της αξιολόγηση. Το 2013 η Ελλάδα βρίσκονταν στην 85η θέση, ενώ το 2012 στην 71η, που σημαίνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα υποχώρησε 28 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αναφορικά με την ελευθερία του τύπου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…