ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΜΕΙΟΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

ργισμένοι και σε απόγνωση βρίσκονται οι ανεξάρτητοι τηλεοπτικοί παραγωγοί και σκηνοθέτες με την αδιαφορία του υπουργείου Οικονομικών, του Γκίκα Μάναλη που ήδη αποχώρησε από τη θέση του Ειδικού διαχειριστή του λουκέτου ΕΡΤ αλλά και τον Παντελή Καψή. Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν λάβει υποσχέσεις πως το υπουργείο Οικονομικών που ανέλαβε τα διαθέσιμα της ΕΡΤ, θα τους εξοφλήσει τμηματικά για παραγωγές που είχαν δώσει στην κρατική τηλεόραση προ του λουκέτου. Οι μήνες περνούσαν αλλά η υπηρεσία του Ειδικού διαχειριστή δεν πλήρωνε. Ούτε απαντήθηκε το εξώδικο που έστειλαν τα σωματεία των παραγωγών στον Γκίκα Μάναλη. Σε νέα τους επιστολή, αυτή τη φορά προς τον αρμόδιο υφυπουργό της Δ.Τ Παντελή Καψή, ζητάνε συνάντηση μαζί του και σημειώνουν πως το υπουργείο Οικονομικών τους οδηγεί σε άμεση χρεοκοπία. Με τις υπογραφές του Σωματείου Ελλήνων Σκηνοθετών –Παραγωγών και των σκηνοθετών ντοκιμαντέρ, καταγγέλλεται πως το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ανεξάρτητους παραγωγούς-δημιουργούς για τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και εκκρεμεί η πληρωμή τους...
@Δέκα χρόνια πίσω γύρισε η τηλεοπτική αγορά στη διαφημιστική δαπάνη, όταν το Mega και ο ΑΝΤ1 κυριαρχούσαν σε τηλεθέαση, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος και από τη διαφημιστική αγορά. Τώρα, χωρίς να έχουν πλέον ούτε τη μισή πίτα της τηλεθέασης, εμφανίζονται να απορροφούν από την αγορά το 65% της διαφήμισης, αν και διατηρούν ακόμη ακριβότερα τιμολόγια απ’ ό,τι τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Στα στοιχεία της Media Services για την ονομαστική δαπάνη των τηλεοπτικών καναλιών, Mega και ΑΝΤ1 καταγράφουν μεικτά έσοδα 193,5 και 182 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Από τα 571 εκατ. ευρώ που απορρόφησε η τηλεόραση συνολικά για το 2013 τα δύο κυρίαρχα κανάλια πήραν το 65,7%, δηλαδή 375 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν δίνονται στοιχεία μεικτών εσόδων από τον ΣΚΑΪ και τους περιφερειακούς σταθμούς της Αττικής. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Media Services, ο Alpha απορρόφησε 99,8 εκατ. ευρώ το 2013 και το Star 89,9 εκατ. ευρώ.
@Στην πρώτη θέση πέρασε το “Θέμα” και οι προσφορές του με 148.000 φύλλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Δεύτερο το “Εθνος της Κυριακής” που δεν κατάφερε με τον τόμο του Νίκου Καζαντζάκη να ανέβει ξανά στην πρώτη θέση. “Συγκατοικούν” με 92.000 φύλλα η “Real News” και το “Βήμα της Κυριακής” και ακολουθούν ο “Τύπος της Κυριακής με 20.000 φύλλα, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” με 17.000 φύλλα και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” με 11.000 φύλλα. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσίευση των κυκλοφοριών της από τα πρακτορεία.
@Ανέβασε ταχύτητες το Mega με το «Κάτω Παρτάλι» με ποσοστό 18,8%. Στην πρώτη θέση, αλλά με πτώση μιας μονάδας ο ΑΝΤ1 με 19% και τρίτος ο Alpha με 16,2%. Με μικρή πτώση το Star με 11,1% και με άνοδο ο Σκάι στο 9,2% .
δικηγόρος Αφροδίτη Γουγά διορίστηκε, με απόφαση των Παντελή Καψή και του Γιάννη Στουρνάρα, νέος ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ, στη θέση του Γκίκα Μάναλη. Η δικηγόρος, που έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της ραδιοτηλεόρασης και του ΕΣΡ, εργαζόταν από τις 27 Αυγούστου ως ειδικός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή.Ικανή δικηγόρος, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί για συγκεκριμένα ζητήματα με τον όμιλο Σκάι, γεγονός που εγείρει ζήτημα αν υπάρχει ζήτημα ασυμβιβάστου καθώς πολλά στελέχη του Φαλήτου, εργάστηκαν στην ΕΡΤ σε διάφορες θέσεις, σε διάφορα τμήματα της διοίκησης και της παραγωγής. Η επιλογή αυτή του Παντελή Καψή, εκθέτει την κυβέρνηση και εμπλέκει τον όμιλο ΣΚΑΪ, χωρίς λόγο.
@Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η εισήγηση του αντιεισαγγελέα, Ν. Παντελή να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη του Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή, καθώς όπως αποφάνθηκαν οι αρεοπαγίτες η δίωξη σε βάρος του εκδότη-δημοσιογράφου δεν προσκρούει στις Συνταγματικές επιταγές η ρύθμιση του άρθρου 7 του 3943/2011, που προβλέπει αναδρομική ισχύ φορολογικών διατάξεων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…