ΝΕΡΙΤ ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΙΡΙ...

@Αλματώδης αποδεικνύεται η αύξηση μορίων ορισμένων μόνο δημοσιογράφων της λίστας προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ για «ανεξήγητους» λόγους. Η διαρροή της λίστας μοριοδότησης για την οποία οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αφήνουν αιχμές πως πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια, έβγαλε στη φόρα τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει αίτηση πρόσληψης και τον αριθμό των μορίων τους ανάλογα με τα προσόντα που έχουν δηλώσει. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα περίεργα. Υποψήφιοι που στην πρώτη λίστα υποψήφιων προσλήψεων στη Δ.Τ αξιολογήθηκαν για τα τυπικά τους προσόντα με 1.000 μόρια, εμφανίζονται σήμερα να έχουν 2.300 μόρια. Υποψήφιος με πτυχίο Πανεπιστημίου διατηρεί τον ίδιο αριθμό μορίων, συνάδελφος του όμως με πτυχίο ανώτερης σχολής διπλασιάζει τα μόρια του! Ακόμη και μεταπτυχιακό να πρόλαβε να πάρει μέσα σε τέσσερις μήνες, δεν εξηγείται η αλματώδης πριμοδότηση με 800 και πλέον μόρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίδυμο της τηλεοπτικής εκπομής «Μένουμε Ελλάδα». Η μεν Γιώτα Τσιτσιμπίκου εμφανίζεται να έχει 1.000 μόρια παραπάνω από την προηγούμενη αίτηση της ενώ ο Γιώργος Αμυράς να μην τα έχει.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ..Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεσμικός εκφραστής της ελευθερίας του Τύπου, αποφάσισε να ζητήσει συναντήσεις με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, με σκοπό να επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για τα τελευταία περιστατικά και να τονίσει στο πλέον υψηλό επίπεδο την αντίθεσή του σε κάθε άστοχη ενέργεια που πλήττει το δικαίωμα των πολιτών για υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και αντικειμενική ενημέρωση. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ δεν τίθενται ούτε υπό την αίρεση μιας ιδιότυπης και νομικά ακραίας προληπτικής απαγόρευσης, ούτε ασκείται υπό την δαμόκλειο σπάθη ενδεχόμενης ποινικής δίωξης.
@Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να δοθεί το σχέδιο παραχώρησης του ψηφιακού μερίσματος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το επόμενο διάστημα. Το ποσόν που έχει αποφασισθεί και έχει καταγραφεί ως έσοδο για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 300 εκατ. ευρώ. Αλλά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μετά την παραχώρηση των τηλεοπτικών ψηφιακών συχνοτήτων έναντι μόλις 18,6 εκατ. ευρώ, ζητούν την εκπόνηση νέας μελέτης για την αξία των συχνοτήτων που θα τους παραχωρηθούν. Όπως λένε οι πληροφορίες, ο διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα θα ανακοινωθεί λίγο πριν από το καλοκαίρι και η διεξαγωγή του θα ολοκληρωθεί έως τις 25 Ιουλίου.
@Το θέμα από την “Πρωινή ενημέρωση” της ΕΡΤ Κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων στην Ζάκυνθο Σοβαρό κίνδυνο στην ασφάλεια των πτήσεων φαίνεται να προκαλεί στην Ζάκυνθο, η απόφαση κάποιων να κόψουν το ρεύμα στους χώρους όπου στεγάζεται η ΕΡΑ Ζακύνθου. Το ιδιόκτητο οικόπεδο της ΕΡΤ βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων από το αεροδρόμιο και αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς οι κεραίες του σταθμού βοηθούν τα μέγιστα τη νύχτα, μέσω του φωτισμού τους, στην ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Η νέα κοτσάνα των ανεύθυνων “υπευθύνων” έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στις τοπικές αρχές που έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του λάθους. @Στο κενό η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων της «Forthnet - Netmed» - Συνεχίζουν την απεργία τους Από το 902.gr..Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά τις διαμαρτυρίες των απεργώνΣτο κενό έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Forthnet – Netmed» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της επιχείρησης που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζόμενων, να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα warning letters.
@Πολύς κόσμος, μεγάλη κινητοποίηση πολιτών, εργαζομένων, δημοσιογράφων, ανθρώπων των ΜΜΕ. Στο Περιστέρι χθές το βράδυ δόθηκε η μεγάλη συναυλία στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. "Μέχρι την τελική νίκη". Κι όμως από την εκδήλωση όπως επισημαίνουν σωστά οι fanancial crimes στο blog τους, έλειπε ένα συνδικαλιστικό σωματείο. Η ΕΣΗΕΑ. Προφανώς και συνδικαλιστές της Ένωσης και του ΔΣ της ήταν εκεί. Ως όργανο όμως δεν έλαβε απόφαση στήριξης της συναυλίας, δεν κάλεσε τους δημοσιογράφους να λάβουν μέρος, δεν έβγαλε ανακοίνωση.
ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση του Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος των εφημερίδων Έθνος, Goal news, κ.λ.π. , ραδιοφωνικών σταθμών και μετόχου στο Mega, επειδή δεν δέχεται διάλογο για το νέο, τέταρτο κατά σειρά, κύμα μειώσεων μισθών στους αθλητικούς συντάκτες. Προφανώς με τον Σταύρο Ψυχάρη που τα συζήτησαν προηγουμένως η υπγοραφή 5ετούς ατομικής σύμβασης ήταν μια καλύτερη λύση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…