ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ MEDIA ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

καθοδική πορεία των κυκλοφοριών των εφημερίδων συνεχίζεται. Το 1999, επί δραχμής, οι εφημερίδες πουλούσαν 2.126.932 φύλλα κατά μέσο όρο. Ύστερα από 14 χρόνια, το 2013, οι εφημερίδες μετά βίας κατάφεραν να περάσουν το συμβολικό όριο του 1 εκατ. φύλλων. Ουσιαστικά και ο Τύπος ακολουθεί την πορεία πτώσης της χώρας, καθώς μέσα σε 4 χρόνια, απ’ όταν ξεκίνησε το Μνημόνιο (2010), χάθηκε 1 εκατ. αναγνωστών-καταναλωτών προσφορών. Πρόκειται για μια καταστρεπτική πορεία, που επιδεινώνεται όχι μόνο από την πολιτική της «τρόικας» αλλά και από τις επιλογές των ίδιων των εκδοτών, που «επένδυσαν» στις προσφορές, απαξιώνοντας το περιεχόμενο των εφημερίδων. Ταυτόχρονα, δεν αντιλήφθηκαν τη δυναμική του internet, το οποίο όμως «αξιοποίησαν» παίρνοντας τα χρήματα του κόσμου από το χρηματιστήριο, τα οποία σπατάλησαν με προκλητικό τρόπο. Πλέον, στην πραγματικότητα του διαδικτύου, αρνούνται να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που είναι η προστασία του περιεχομένου των εφημερίδων και του ΑΠΕ από εκατοντάδες μπλογκ και εκβιαστές. Typologies. @ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Απαντήσεις στην πρόκληση του εργασιακού μεσαίωνα της ψηφιακής ενημέρωσης έδωσε η χθεσινή εκδήλωση της ΕΣΠΗΤ. Με επιτυχία και ουσιαστικά συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΕΣΠΗΤ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, με θέμα «Εργασιακό καθεστώς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ». Τα «ανοιχτά» κανονιστικά ζητήματα δικαίου, τις αγκυλώσεις και τις γκρίζες ζώνες του νομικού πλαισίου της αμοιβής και ασφάλισης των εργαζομένων στο Διαδίκτυο ανέλυσαν οι νομικοί-εργατολόγοι Α. Πετρόπουλος και Δ. Περπατάρης, ενώ ο Καθηγητής Επικοινωνίας και ΜΜΕ Μ. Μεϊμάρης, τόνισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της έννοιας της δημοσιογραφίας, με νέα απαιτητικά δεδομένα στην εκπαίδευση των δημοσιογράφων που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ταχύτατα εξελισσόμενης τεχνολογίας στα σύγχρονα ΜΜΕ. Σημαντική εξάλλου ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Γ. Αντωνοπούλου, η οποία επεσήμανε –μεταξύ άλλων- ότι το 2014 θα είναι έτος αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο καταστατικό λειτουργίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ...
@Στις 30-1-14 και ώρα 11:00:00 έληξε η προθεσμία κατάθεσης φακέλων αιτήσεων στην ΕΕΤΤ για την συμμετοχή στη Δημοπρασία για την χορήγηση Δικαιώματος Xρήσης Επίγειας Ψφιακής Ερυεκπομπής. Φάκελο Αίτησης Συμμετοχής υπέβαλε η εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» Ως επόμενο βήμα, η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει σε έλεγχο των κριτηρίων προεπιλογής και εφόσον η εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις θα ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης.
πρώτη προσφυγή ενάντια στη δημοπρασία της ΕΕΤΤ για το ψηφιακό τηλεοπτικό φάσμα είναι πλέον γεγονός. Ο πάροχος δικτύου περιφερειακών καναλιών, η Digital Union κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή η οποία κατατέθηκε επίσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Κομισιόν. Με αυτή ζητείται να εκπέσει η δημοπρασία προσβάλλοντας τους όρους της που κατά τη γνώμη του παρόχου δικτύου, «φωτογραφίζουν συγκεκριμένο μονοπωλιακό παίχτη» της αγοράς. Αντίστοιχη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζουν και τα μέλη της ΕΠΕΚ. Η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών στην οποία προσχώρησαν και ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια που ανήκαν στην ΤΕΠ η οποία έμεινε ακέφαλη μετά το θάνατο της προέδρου του West Channel Βασιλικής Παπαφιλίππου, έλαβε την απόφαση προσφυγής εναντίον της δημοπρασίας σε γενική συνέλευση των περιφερειακών καναλιών στην Αθήνα. Η κατάθεση της προσφυγής, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στο υπουργείο Μεταφορών και αναστάτωση στη γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών από όπου αναζητούσαν τρόπους παρέμβασης για να αποφευχθεί η αποχή της Digital Union από τον διαγωνισμό των συχνοτήτων.
@Φόβοι για νέα μαύρο στη … ΔΤ! Η κυβέρνηση και η συνδιοίκηση ΔΤ-ΝΕΡΙΤ εξετάζει το ενδεχόμενο για τη μεταφορά σε ασφαλές μέρος 4.000 ωρών προγράμματος, σε περίπτωση που οι συμβασιούχοι της ΔΤ προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση. Οι συμβασιούχοι της ΔΤ αισθάνονται προδομένοι από την κυβέρνηση, καθώς θεωρούν πως αν δεν βοηθούσαν το Γκίκα Μάναλη, το τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν θα έβγαινε ποτέ στον αέρα. Το γεγονός πως η “παροχή” αυτής της υπηρεσίας προς το υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση δημιουργεί το αίσθημα της προδοσίας στο οποίο επένδυσαν πρώτοι. Οι συμβασιούχοι της ΔΤ επέλεξαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα των εργαζομένων να κρατηθεί η ΕΡΤ ζωντανή και συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…