ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ TV ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

@Δομικές αλλαγές στις συνήθειες της τηλεθέασης. Το κοινό σταδιακά, από το 2008, εγκαταλείπει τις τηλεοπτικές συσκευές και τα τηλεοπτικά κανάλια και βλέπει προγράμματα από το YouTube! Ειδικά οι νεανικές ηλικίες μεταξύ 15 και 24 ετών φαίνεται πως επιλέγουν να μην ανοίγουν καθόλου την τηλεόραση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 50% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν έχει ανοίξει ούτε για ένα λεπτό την τηλεοπτική συσκευή. Είναι ίσως ενδεικτικό πως τα YouTube accounts του Mad διαθέτουν πλέον περισσότερους από 170.000 χρήστες, οι οποίοι βλέπουν πάνω από 300.000 βίντεο του καναλιού καθημερινά. Η τάση της εγκατάλειψης της παραδοσιακής τηλεόρασης μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα της εξέλιξης των ευρυζωνικών δικτύων, που επιτρέπουν την παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού από το internet, με τη συνδρομή και των ταμπλετών, αλλά και αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθούν τα τηλεοπτικά κανάλια. Η λιτότητα στην ελεύθερη τηλεόραση απομακρύνει το νεανικό κοινό, που το διεκδικούν οι διαφημιστές. Διαφορετική λογική ακολουθεί ο ΑΝΤ1 με τη μετάδοση προγραμμάτων αποκλειστικά από το internet, από το WEBTV Plus.
@Στο γραφείο του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Προκοπάκη βρίσκεται ο Παντελής Καψής. Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επισκέπτεται για πρώτη φορά το Ραδιομέγαρο, 7 μήνες μετά την παρουσία του, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, στην ΕΡΤ των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση κατέβασε το διακόπτη της εταιρείας, στις 11 Ιουνίου 2013.
@Τσανακλίδου: “Τα μεγάλα κανάλια χρωστάνε εφορίες, ΙΚΑ, δάνεια και εκβιάζουν συνεχώς τους κυβερνώντες”. Δύο από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου, βρέθηκαν σήμερα στο studio του Real Fm 97,8 καλεσμένες του Νίκου Χατζηνικολάου. Με αφορμή την φετινή τους σύμπραξη στο Anodos Live Stage η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου λίγο μετά τις 11.00 ζέσταναν την ατμόσφαιρα με τις υπέροχες φωνές τους! Χαλαρές, αυθόρμητες, ευδιάθετες κι απόλυτα ειλικρινείς μίλησαν για το πως προέκυψε η συνεργασία τους, για την κρίση και τα προβλήματα των ημερών και δεν έλειψαν στιγμές που η κουβέντα τους έγινε ιδιαίτερα αιχμηρή!
@Εκδήλωση για την «Ανοιχτή Ελεύθερη ΕΡΤ – Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» το Σάββατο 1/2/2014 στο ΑΠΘ Οι Απολυμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3-ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας-ΜΜΕ του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30 το πρωί στην κεντρική αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με θέμα: «Ανοιχτή Ελεύθερη ΕΡΤ-το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας».Ο Αγώνας των Απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, που αρνούνται εδώ και οκτώ μήνες να συναινέσουν τόσο στο Μαύρο στην ΕΡΤ, όσο και την εξαπάτηση της Δ.Τ.-ΝΕΡΙΤ θα περιλαμβάνει: -Χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου. -Ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Επικοινωνίας –ΜΜΕ του Παν/μιου Αθηνών, καθηγητή Γιώργου Πλειού.
@Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ελεύθερη και τη συνδρομητική τηλεόραση. Η ΔΤ και ο ΟΤΕ TV θα αναλάβουν την κάλυψη των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι στη Ρωσία από τις 6 μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου. Η ΔΤ έχοντας μέσω EBU αποκτήσει τα δικαιώματα που είχε εξασφαλίσει η ΕΡΤ, και ο ΟΤΕ TV, θέλοντας να αποκτήσει επιπλέον αθλητικό θέαμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…