ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ-ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 30 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ

προστάτευτοι παραμένουν οι τηλεθεατές μετά την απελευθέρωση του τηλετζόγου. Η κλήση στους τηλεοπτικούς σταθμούς στοιχίζει 1,57 ευρώ και οι θεατές μπορεί να περιμένουν έως και 15 λεπτά στο ακουστικό τους χωρίς να παίξουν, έχοντας πληρώσει όμως 27,75 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις εταιρείες που παράγουν τα τηλεπαιχνίδια και στους σταθμούς που τα μεταδίδουν. Όσο περισσότεροι θεατές παραμένουν στις γραμμές τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν οι σταθμοί και οι εταιρείες που παράγουν τα παιχνίδια. Το καθεστώς άλλαξε και πάλι πρόσφατα, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να απομακρύνει από τη διαδικασία ελέγχου το ΕΣΡ, όπως όριζε μέχρι σήμερα η νομοθεσία. Με την έκδοση του κανονισμού διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών, αρκεί μόνο μία δήλωση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ για την έναρξη μετάδοσης των τηλεπαιχνιδιών. Το ΕΣΡ σε συνεδρίασή του αποφάσισε να στείλει επιστολή στην κυβέρνηση, στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και στον πρόεδρο της ΕΕΕΠ Ευγένιο Γιαννακόπουλο ζητώντας την επαναδιατύπωση του άρθρου 53 του ν. 4002/2012 και του άρθρου 106 του ν. 4209/2013, ώστε να έχει ενεργό ρόλο στην κρίση των παιχνιδιών. Ζητάει επί της ουσίας να μη μεταδίδεται κανένα παιχνίδι αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, στερώντας από την ΕΕΕΠ τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της. Το ΕΣΡ ζητάει να καθορίζει το μέγιστο ανά 24ωρο και ανά μέσο χρόνο όριο διεξαγωγής των τυχερών παιχνιδιών από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
@Η μέτρηση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ για τον Φεβρουάριο αποτυπώνει ραγδαία αύξηση των ονομαστικών εσόδων για τα Μέσα, και ειδικά για την τηλεόραση. Με δεδομένο ότι η μέτρηση της Media Services αφορά τα τιμολόγια που δίνουν τα ίδια τα ΜΜΕ, τα ποσά που καταγράφονται αφορούν μεικτή δαπάνη. Το σημειώνουμε γιατί ειδικά τα τηλεοπτικά κανάλια υποστηρίζουν πως τα έσοδά τους από τη διαφήμιση παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα λοιπόν με τη μέτρηση της Media Services για το πρώτο δίμηνο του 2014, η τηλεόραση απορρόφησε 86.165.452 ευρώ, καταγράφοντας σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2013 αύξηση κατά 27,38%. Για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, αύξηση εμφανίζει και η διαφημιστική δαπάνη στα περιοδικά.
Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ εισηγήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την επιλογή των τεσσάρων Γενικών Διευθυντών της, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ιδρυτικό της νόμο (άρθρο 9 παρ. 2 εδ. ζ’ του ν.4173/2013), κατόπιν και της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΣ επέλεξε τους εξής: τον κ. Χρήστο Κουπελίδη, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (Διαχείρισης) τον κ. Βασίλειο Θωμόπουλο, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Περιεχομένου τον κ. Αρίστωνα Κοντιζά, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Τεχνολογίας τον κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη). @Οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας στο συγκρότημα Μπόμπολα συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, ύστερα από γενική συνέλευση, να στείλουν επιστολή στον Φώτη Μπόμπολα, με την οποία του ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλομένων και τήρηση της υπόσχεσής του πως θα ομαλοποιηθεί η καταβολή της μισθοδοσίας. Η επιστολή εστάλη σε όλα τα Σωματεία και η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον εκδότη να δώσει σαφείς απαντήσεις. Μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν ένα δεκαπενθήμερο, ενώ έγινε και απόλυση.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην διαδικτυακή παραπληροφόρηση που αφορά την τύχη του Δεύτερου προγράμματος και το αν αυτό έκλεισε εξαιτίας της αποχώρησης κάποιων παραγωγών που μέχρι σήμερα ήταν στο πρόγραμμά του η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά ότι: Το Δεύτερο Πρόγραμμα συνεχίζει τη λειτουργία του απρόσκοπτα στο ERTOPEN , όσο για την Ομοσπονδία δεν έκλεισε την πόρτα κανενός, αντίθετα στήριξε ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια για τη λειτουργία του Δεύτερου. Επομένως δεν θα μπορούσε να αποκλείσει κανέναν. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συμμετείχαν και ουδέποτε παρενέβη ούτε στη σύνθεση ούτε στο πρόγραμμα ούτε σε οτιδήποτε, όπως άλλωστε συμβαίνει στη συνολική λειτουργία μας .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…