ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΤΒΕ νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τη Γενική του Συνέλευση, κατά τη συνεδρίασή του στις 18.3.2014, και η Γενική Συνέλευση του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΠΘΕ που διεξήχθη στις 18.3.2014 αποφάσισαν : α) την κήρυξη μίας 3ωρης στάσης εργασίας όλων των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, από τις 17:00 έως τις 20:00 την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και β) δύο 3ωρων στάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ από τις 09:00 έως τις 12:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00 την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 με αίτημα την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους και την στο εξής εμπρόθεσμη και τακτική καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού. @Απορρίφθηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης των «Μακεδονικών Εκδόσεων Α.Ε.» του Δημήτρη Ρίζου, εταιρείας που εξέδιδε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...Η επιστολή που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό δήθεν «ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ», που θέλει να μας εμφανίσει ότι παρακαλάμε για να πάρουμε έστω την αποζημίωσή μας, κινείται μεταξύ κακόγουστης φάρσας και κακοστημένης προβοκάτσιας.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν αταλάντευτα εδώ και 9,5 μήνες τον αγώνα για να ανατρέψουν την απόφαση Σαμαρά- Βενιζέλου. Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να μας οδηγήσει στην εξαθλίωση, αλλά ξεκαθαρίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι παρά την επίμονη προσπάθειά της, ούτε απολυμένοι νόμιμα είμαστε, ούτε αδύναμοι και «τελειωμένοι» αισθανόμαστε. @Θα συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας το Mega. Ανακοινώνοντας προς το χρηματιστήριο τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου σημειώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους λειτουργίας και του κόστους παραγωγής ιδίου προγράμματος στο Mega. Επίσης ανέφερε πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του περασμένου κατά 15,1 εκατ. ευρώ καλύφθηκε πλήρως. Τα οικονομικά δεδομένα του Τηλέτυπου παραμένουν αρνητικά. Οι ζημίες προ φόρων της εταιρείας το 2013 ανήλθαν σε 23 εκατ. ευρώ, έναντι 18,834 εκατ. ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε σε 76,621 εκατ. ευρώ το 2013, έναντι 83,457 εκατ. ευρώ το 2012. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων υποχώρησε στα 37.326 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, έναντι 42,322 εκατ. ευρώ το 2012.
@Το ρεπορτάζ από μια ακόμη συνάντηση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ από τον asyntaxtostypo, για τα μεγάλα θέματα του κλάδου. Τα οποία συζητώνται συνδικαλιστικά, παραμένουν κλειστά στα γραφεία των συνδικαλιστικών ενώσεων και ουδέποτε απασχολούν τα μέλη τους... ΠΟΕΣΥ Περιμένοντας… τις Ενώσεις! ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΣΥ + ΔΣ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΑΘΗΝΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2014 Τρείς μήνες πριν την κανονική διεξαγωγή του τριετούς συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ, το διοικητικό της συμβούλιο κάλεσε το γενικό συμβούλιο μαζί με τα διοικητικά των 5 Ενώσεων Συντακτών που απαρτίζουν την Ομοπσπονδία, για να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήμα των ημερών… ακόμη μιά φορά! Αγωνιστικό πλαίσιο, ΕΡΤ, οικονομικός απολογισμός-προϋπολογισμός, καταστατικές αλλαγές-συνέδριο, ήταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Αν και όχι με το σύνολο των μελών αυτών των οργάνων, αφού από περίπου 70 παραβρέθηκαν… οι μισοί, με χαρακτηριστικές τις απουσίες του δσ της ΕΣΗΕΑ ή του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ (από Θεσσαλονίκη ήταν μόνο οι της αντιπολίευησς Μπίκας, Κυριακούλης και Ευθυμιάδου). Μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση ήρθε καιχαιρέτισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο οποίος ήταν στην Αθήνα για τις ανάγκες της διημερίδας για το υπό συγκρότηση Διεθνές Αντιφασιστικό Παρατηρητήριο, όπως είχε προταθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο τελευταίο συνέδριο της ΔΟΔ στο Δουβλίνο τον περασμένο Ιούνιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…