Λεφτά υπάρχουν στην ΝΕΡΙΤ, όχι όμως για τους εκδότες...που δεν πληρώνουν

@Ποιήτριες και συγγραφείς, γραμματείς υπό πολιτική προστασία, πρώην διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ, στελέχη οικολογικών κινημάτων, πολιτευτές κομμάτων με «τυπικά προσόντα», ραδιοφωνικοί παραγωγοί περιφερειακών αθηναϊκών σταθμών, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδάκτορες χωρίς προπτυχιακά διπλώματα, συντάκτριες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ είναι ορισμένοι από τους… λαγούς, που έβγαλε και πάλι η ΙCAP από το καπέλο της (κόστος παροχής υπηρεσιών για τη ΝΕΡΙΤ ως εξωτερικός σύμβουλος 56.000 ευρώ +ΦΠΑ 23%) για την πρώτη φάση του διαγωνισμού -εκτός ΑΣΕΠ- των δημοσιογράφων, σκηνοθετών, εικονοληπτών, διευθυντών παραγωγής και για τη νέα δημόσια τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Είναι να απορεί κανείς, αν άνοιξαν τους φακέλους ή αρκέστηκαν, άραγε, προκειμένου να βγει γρήγορα η δουλειά, στις υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων. Άραγε, ποιος, πότε και αν, βεβαίως, ζητηθούν ευθύνες και επιβληθούν κυρώσεις, θα ασχοληθεί με τις υπεύθυνες δηλώσεις ανεύθυνων υποψηφίων, οι οποίοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα προς όφελός τους και προς ικανοποίηση των φαντασιώσεών τους; Θα πληρώσουμε, άραγε, την ΙCAP για αυτού του τύπου τις υπηρεσίες της; Παρόν...
@Αποποιείται των ευθυνών της η κυβέρνηση για τα συνεχή δάνεια του Mega. Το δεύτερο κοινό ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ του 2012, ως συνέχεια του δανείου των 50 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, απασχολεί τη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, έπειτα από δημοσίευμα των Τυπολογιών: «Η σύναψη δανείων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών διακρίνεται από εξ’ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης επί της πιστοδοτικής πολιτικής που εφαρμόζεται», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. Δηλώνει παράλληλα πως υπάρχει ήδη νόμος από το 2007, ο 3601 που αναφέρει πως «τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόζουν Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου (Εσωτερικής Επιθεώρησης, Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης) προκειμένου να διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τη συνεπή υλοποίηση της επιχειρησιακής τους στρατηγικής, την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων, την αναγνώριση και αντιμετώπιση των πάσης φύσεως κινδύνων που αναλαμβάνονται καθώς και την πρόληψη και αποφυγή λανθασμένων ενεργειών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φήμη και τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος, των μετόχων και των συναλλασσομένων με αυτό».
@Μείωση του ελλείμματος στα 7 εκατομμύρια ευρώ για το 2014 προβλέπει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που ενέκρινε τον προϋπολογισμό σε συνεδρίασή του. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Οργανισμού, το έλλειμμα μειώνεται από τα 22,5 εκατ. ευρώ του 2013 στα 7 εκατ. ευρώ λόγω των περικοπών και μόνο αυτών. Επίσης, ελήφθη υπόψη πως οι ασφαλισμένοι του θα κληθούν να πληρώσουν το έλλειμμα με αύξηση της μηνιαίας εισφοράς, ενέργεια που είχε απορριφθεί κατά την προηγούμενη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ και είχε καταδικαστεί επί προηγούμενης διοίκησης @Αρνητική ήταν η εικόνα των οικονομικών της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, 40 ημέρες μετά την πώλησή της, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου. Ο κύκλος εργασιών ανερχόταν σε 255.509 ευρώ, οι ζημίες σε 3.111.519 ευρώ και το σύνολο των ζημιών σε 5.410.594 ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ήταν ύψους 2.742.567 ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ήταν αρνητικό κατά 1.564.281 ευρώ. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανερχόταν σε 2.966.448 ευρώ.
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που όχι μόνο προχώρησε κατ’ επανάληψη σε περικοπές των αποδοχών των συναδέλφων, αλλά πλέον καθυστερεί την καταβολή τους στην προσπάθειά της να καταλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα τους! Εικοσιτέσσερις ώρες δε μετά την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων, που ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, απολύθηκε ακόμη ένας συνάδελφος. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ομίλου κ. Φώτης Μπόμπολας αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΣΗΕΑ, εμμένοντας στην τακτική των μονομερών αποφάσεων η οποία πολύ φοβούμεθα ότι θα συνεχιστεί.
@ΑΡΘΡΟ 38 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) επισημαίνει ότι η παρατεταμένη ασάφεια σε σχέση με την εφαρμογή ή μη του άρθρου 38 (Royalties) του νέου ΚΦΕ στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στα λογιστήρια τόσο των πελατών μας, όσο και τα δικά μας και επιτρέπει την κατά βούληση λανθασμένη ερμηνεία του εν λόγω άρθρου, εις βάρος της ρευστότητας των εταιρειών του κλάδου. Το εν λόγω άρθρο, ορθά ερμηνευμένο, ουδόλως αφορά σε αποτελέσματα ερευνών αγοράς αλλά αφορά, μεταξύ άλλων, σε εισοδήματα από την εκμετάλλευση αποτελεσμάτων (επιστημονικών) ερευνών που μπορεί να τύχουν κατοχύρωσης και εκμετάλλευσης, όπως σαφώς υποδηλώνεται από το ότι το άρθρο συγκαταλέγεται στο τμήμα φορολογίας κεφαλαίου του ΚΦΕ όπου ρυθμίζεται η φορολογία εισοδημάτων προερχομένων από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων (ενσώματων και ασώματων).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…