ΑΓΩΓΕΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Aγωγή κατά του υπουργού Υποδομών καταθέτει η εφημερίδα «Δημοκρατία» μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής κατά του μιντιακού ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη.
Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «δημοκρατία» με βασικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Το χάλι του Μιχάλη» κάνει λόγο για παραλήρημα Χρυσοχοΐδη τονίζοντας ότι ο «υπουργός - πολιτικός χαμαιλέοντας» εκθέτει την κυβέρνηση με την ύποπτη στάση του για το μετρό Θεσσαλονίκης.
Είχε προηγηθεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα όπου η «Δημοκρατία» αποκαλούσε «Μπάτλερ του Μπόμπολα» τον Μ. Χρυσοχοΐδη γράφοντας ότι  καλύπτει προκλητικά τον μεγαλοεργολάβο για το.. ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης. Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη ήταν άμεση και από το βήμα της Βουλής ανέφερε:. «Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής. Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρώμικου εντύπου το οποίο δεν ξέρω -αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό- τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί».
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες ΚΕΡΔΟΣ και ΕΞΠΡΕΣ και στις ιστοσελίδες kerdos.gr και  express.gr. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. ζητούν από Λιακουνάκοκαι Καλοφωλιά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους. 
  Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ. κηρύσσουν στάση εργασίας στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τις 11.30 π.μ. έως τις 14.30 την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να..  πραγματοποιήσουν συνέλευση στο χώρο εργασίας τους.
Τελικά ποιος δουλεύει ποιον στην υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΤ, οι οποίοι παλεύουν εδώ και 10 μήνες να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται; Μετά το δημοσίευμά μας για κωλυσιεργία και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων της Δημόσιας Τηλεόρασης, τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα. Ενημερωθήκαμε λοιπόν από «πρώτο χέρι» -και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τις διευκρινίσεις που μας δόθηκαν- για το «γραφειοκρατικό κομμάτι» της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου. Οι συγκεκριμένοι θα περιμένουν πολύ ακόμα για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Ισως λίγο πριν από τις εκλογές πάρουν κάτι για να πάνε να ψηφίσουν…
Υπάρχουν νομικές και τεχνικές εκκρεμότητες, όχι μόνο με τα ποσά των αποζημιώσεων που..  δικαιούται ο καθένας, αλλά και με τις εισφορές που αποδόθηκαν στα Ταμεία τους πριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για τους διοικητικούς και της ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους. Θέλουν τουλάχιστον 1 μήνα οι υπηρεσίες της ΔΤ για να βγάλουν τα οφειλόμενα από τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποφάσεις και τις ημερομηνίες εφαρμογής τους. Και καλά αυτοί… Εμπλεξαν άσχημα. Οι άλλοι; Εκτός των 6 μισθών, άλλη δόση δεν έλαβαν ούτε οι «παλιοί» εργαζόμενοι. Στον ειδικό λογαριασμό -μέχρι χθες το μεσημέρι τουλάχιστον- δεν υπήρχε ούτε 1 ευρώ! Τώρα γιατί από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το κονδύλι υπεγράφη και ότι η εκταμίευση «κολλάει» αλλού, δεν το καταλαβαίνουμε… Μάλλον κοροϊδεύουν τους απολυμένους, όπως και τους υπόλοιπους εξαθλιωμένους με το «κοινωνικό μέρισμα». Είναι οι γενναίες αποζημιώσεις που θα έδιναν Σαμαράς και Κεδίκογλου.
Εμπαιγμός και κοροϊδία σε όλο τους το μεγαλείο.
Κ.ΤΣ. / Εφημερίδα των Συντακτών

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…