ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Παναγιώτα Αντωνοπούλου απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα επιδόματα τέκνων από συνταξιούχους του Ταμείου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να έχουν αντιληφθεί εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα των αχρεωστήτως εισπραχθέντων επιδομάτων τέκνων από 232 -όχι 400- συνταξιούχους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να το έχουν αντιμετωπίσει εγκαίρως αντί να … εκπλήσσονται σήμερα! Ανέκαθεν, άλλωστε, η ΕΣΗΕΑ κατείχε θεσμικά θέση στο Δ.Σ. του Ταμείου. Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι γνωρίζουν εδώ και τέσσερις, τουλάχιστον, μήνες τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να έχουν εκδηλώσει νωρίτερα το ενδιαφέρον τους για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων και όχι να «εκπλήσσονται» μόνο με αφορμή την περίπτωση της κυρίας Λίνας Αλεξίου. Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να γνωρίζουν τις διατάξεις των παρ. 1 και 2. του άρθρου 57 του Καταστατικού του Ταμείου σύμφωνα με τις οποίες «1. Έκαστος συνταξιούχος υποχρεούται όπως καθιστά γνωστήν εις το Ταμείον αμέσως πάσαν μεταβολήν επερχομένην εις την προσωπικήν και οικογενειακήν αυτού κατάστασιν συνεπεία γάμου, ενηλικιώσεως, θανάτου κλπ. και επιφέρουσα αλλαγήν ή παύσιν της χορηγούμενης συντάξεως.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με έκπληξη, λόγω και της ευρείας δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. αναζητά από περίπου 400 ασφαλισμένους συναδέλφους διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, κατά το Ταμείο, τους καταβλήθηκαν ως επίδομα τέκνων. Εύλογα συνεπώς γεννάται το ερώτημα για ποιο λόγο αναζητούνται τώρα τα ποσά αυτά λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το Ταμείο είχε γνώση της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων του και ως εκ τούτου όφειλε το ίδιο να περικόψει παροχές οι οποίες δεν έπρεπε να καταβάλλονται. Είναι γνωστό εξάλλου ότι το μείζον πρόβλημα του κλάδου και των ασφαλιστικών μας ταμείων είναι η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή των γνωστών σε όλους εργοδοτών οι οποίοι οφείλουν εκατομμύρια προς το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. και οι οποίοι θα πρέπει αμέσως να καταβάλουν τα οφειλόμενα, αφού ληφθούν εναντίον τους όλα τα νόμιμα μέτρα.
@Ακούγεται όλο και περισσότερο ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει καταλήξει στην απόφαση για αλλαγές και υποβαθμίσεις πρώτων ονομάτων στα «Νέα», που με τα άρθρα τους έχουν πλήξει τη χρόνια ταυτότητα των «Νέων» ως της εφημερίδας της Κεντροαριστεράς. Αν υλοποιηθούν, θα είναι πράγματι έκπληξη και ίσως… επαναπατριστούν παραδοσιακοί αναγνώστες.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίων-Χάρτου Αττικής Με αφορμή τη συζήτηση που έχει προκύψει στο χώρο του βιβλίου για το θέμα της επαπειλούμενης κατάργησης της ενιαίας τιμής των νέων σε κυκλοφορία βιβλίων, που προβλέπει η λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ για την άρση των περιορισμών σε διάφορα προϊόντα και επαγγέλματα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής εκφράζει την αντίθεσή του στο σύνολο των μέτρων αλλά και στη λογική από την οποία εκπορεύονται. Την ώρα που οι εργοδότες φέρνουν στην επιφάνεια επιλεκτικά το θέμα της ενιαίας τιμής των νέων σε κυκλοφορία βιβλίων εμείς ως σωματείο και ως εργαζόμενοι είμαστε ενάντια στο σύνολο των μέτρων της «εργαλειοθήκης» για το γάλα, τα φάρμακα, την κατάργηση των «εισφορών υπέρ τρίτων» (που αποτελούν πηγή εσόδων για ασφαλιστικά ταμεία και για τους ΟΤΑ), αλλά και την «οριζόντια» κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο λιανεμπόριο που λεηλατούν τις ζωές μας. Τα μέτρα αυτά, που προωθούνται με τη συναίνεση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και της ΕΕ, έρχονται ως συνέχεια και συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση. Στόχος των μέτρων είναι η ολοκληρωτική ισοπέδωση κάθε έννοιας εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, η πλήρης κυριαρχία του «κέρδους» και της «αγοράς» σε κάθε πτυχή της ζωής μας, η ενίσχυση της θέσης των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…