ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ

τελευταία πράξη στην παράδοση του δημόσιου πλούτου των συχνοτήτων στα εκδοτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα παίχτηκε με τροπολογία στη Βουλή, με την οποία νομιμοποιούνται όλες οι τηλεοπτικές κεραίες. Σε άσχετο για μία ακόμη φορά νομοσχέδιο, για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Μεταφορών κατέθεσε την τροπολογία που είχε απορριφθεί πριν από περίπου έναν μήνα, ύστερα από έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δικαιολογία ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να νομιμοποιήσουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η τροπολογία τις βαφτίζει όλες προσωρινά νόμιμες! Με μια απλή βεβαίωση ότι έχουν ζητήσει όλες τις απαραίτητες άδειες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών υποχρεούται πλέον να τις θεωρεί νόμιμες, μέχρι την οριστική αδειοδότηση, η οποία με την τροπολογία μετατίθεται για τις 30 Οκτωβρίου 2015! Με την ευκαιρία της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, το υπουργείο Μεταφορών κάνει ένα ακόμη απαραίτητο δώρο στους καναλάρχες, με επιχείρημα την ψηφιακή μετάβαση. Καταργώντας στην πράξη την υποχρέωση λειτουργίας πάρκων κεραιών υπό σαφείς προϋποθέσεις, με δυο γραμμές νομιμοποιούνται όλες οι κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας που εξέπεμπαν μέχρι την έκδοση του εν λόγω νόμου, με την προϋπόθεση να συμπληρώσουν φάκελο με τα στοιχεία τους έως τις 30 Απριλίου και να τον καταθέσουν στην ΕΕΤΤ. Με την ίδια τροπολογία δωρίζονται στην Digea όλες οι τηλεοπτικές κεραίες. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταβιβάσουν τις κεραίες τους στον πάροχο δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης που, όπως είναι γνωστό, είναι μόνο η Digea! Typologies.
@Με το τραγούδι «Rise Up» οι Freaky Fortune feat. Risky Kidd από την Panik Records, θα μας εκπροσωπήσουν στον 59ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι, σε μουσική και στίχους των ιδίων επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50/50, κατά τη διάρκεια του αποψινού Ελληνικού Τελικού Eurosong 2014 – A Mad Show!, που διεξήχθη στο Acro Music Hall και μεταδόθηκε ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση. Τη μεγάλη βραδιά παρουσίασαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Καπουτζίδης.
@Μια από τις παλαιότερες εκπομπές λόγου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το “Μονόγραμμα” έκοψε η επιτροπή προγράμματος της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες απορρόφθηκε η αίτηση του παραγωγού Γ. Σγουράκη που είχε καταθέσει πρόταση για έξι επεισόδια της ιστορικής εκπομπής-αφιερωμάτων σε προσωπικότητες του ελληνικού Πολιτισμού και των Ελληνικών Γραμμάτων. Το “Μονόγραμμα” διαθέτει ορισμένες από τις σπανιότερες εκπομπές στο αρχείο της ΕΡΤ στην 30χρονη εκπομπή του.
@Άμεσα θα εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας στο Mega. Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των τριών ιδιοκτητών αποφασίστηκε η έναρξη νέου κύκλου περικοπών στον ενημερωτικό τομέα και στις παραγωγές. Ως πρώτο μέτρο θα ζητηθεί από τους εργαζομένους και νέα μείωση των αποδοχών τους για να αποφευχθεί νέος γύρος απολύσεων. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και σύντομα, για να μην υπάρξουν κι άλλα κενά στις δόσεις των δανείων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
@Από τις 7 σήμερα το πρωί βρίσκεται και πάλι στον αέρα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας το Τρίτο Πρόγραμμα, το ραδιόφωνο της μουσικής, του πολιτισμού και του λόγου, επιστρέφει ανανεωμένο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, με τους ανθρώπους που το υπηρέτησαν για χρόνια και συνδέθηκαν με την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητά του. Οι ακροατές και φίλοι του Τρίτου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και πάλι τις εκπομπές για την κλασική και έντεχνη μουσική, τον κινηματογράφο, τις τάσεις του πολιτισμού και της Τέχνης κ.α. Ο σταθμός έχει πλέον αποκτήσει και νέο σήμα, μια ελεύθερη διασκευή του ιστορικού «Τσοπανάκου» από τον Μίμη Πλέσσα, με τη φωνή της Αγγελικής Μπαλάσκα.
@Βιομηχανία πλαστών στοιχείων και πτυχίων στην πιστοποίηση γλωσσομάθειας στο διαγωνισμό προσλήψεων προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, Μιχάλης Κουρουτός που ζητά απαντήσεις από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αλλά και τον αρμόδιο υπουργό της Δ.Τ. Θα τις πάρει άραγε ποτέ;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…