Χαμένα ψηφιακά χρήματα και ρουσφέτια για λίγους...

@Από το 2012 κάθε χρόνο η κυβέρνηση δήλωνε στην τρόϊκα πως θα έχει έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ από τη διάθεση των ψηφιακών συχνοτήτων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα ήταν η «καραμέλα» για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις από τη Βουλή όλες οι χαριστικές ρυθμίσεις στους καναλάρχες των ιδιωτικών καναλιών, όπως επίσης και το μέγιστο επιχείρημα για να προχωρήσει η ψηφιακή μετάβαση στην τηλεόραση με παράνομους τηλεοπτικούς σταθμούς.Κι αφού παραδόθηκε ο δημόσιος πλούτος των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινή εταιρεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, τώρα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, υπό τη νέα διορισμένη ηγεσία της, δηλώνει πως θα αναθέσει την «επικαιροποίηση» της εκτίμησης για την αξία του ψηφιακού μερίσματος! Ουσιαστικά γίνεται αποδεκτή η απαίτηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να μην πληρώσουν 300 εκατ. ευρώ για τα 15 χρόνια εκχώρησης των συχνοτήτων στα UHF.
@Με σημερινή ανακοίνωση του η “Τηλέτυπος” ανακοίνωσε ότι “επιμένει” στη μείωση του κόστους λειτουργίας και του κόστους παραγωγής ιδίου προγράμματος στο Mega και πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες της. Ενημερώνει ακόμη πως η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίουολοκληρώθηκε στις 14/10/2013 με πλήρη κάλυψη και τα συνολικά κεφάλαια που αντλήθηκαν είναι 15,1 εκατ. ευρώ.
@Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής της “Icap Advisory». Ο Γ. Προκοπάκης στις 10 Μαρτίου 2014 υπέγραψε απόφαση με την οποία αναγνωρίζει πως η «Icap Advisory» «εκπλήρωσε τις ανωτέρω συμβατικές της υποχρεώσεις, εκτελώντας μέχρι σήμερα καλώς τις ανατεθείσες σε αυτόν υπηρεσίες».H ΝΕΡΙΤ καταβάλει το ποσό των 6.150 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ως μέρος της αμοιβής της εταιρείας η οποία θα άνελθε σε 56.000 ευρώ.
@Ενενήντα χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας της συμπλήρωσε η «Ναυτεμπορική το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014. «Ο δρόμος από το Ναυτεμπορικόν και Εμπορικόν Δελτίον του 1924 ως τη Ναυτεμπορική και το naftemporiki.gr ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά γεμάτος από χιλιάδες ικανοποιημένους και φανατικούς αναγνώστες» γράφει η εφημερίδα για τα 90 της χρόνια.
@Ως το τέλος του μήνα αναμένονται να βγουν στον αέρα τα Παραπολιτικά 90,1 FM και ο Θρύλος FM 104 . Οι εγκαταστάσεις των δύο ραδιοφωνικών σταθμών στον 4ο όροφο του κτιρίου που στεγάζονται τα «Παραπολτικά» ολοκληρώνονται. Στο πρόγραμμα του Παραπολιτικά FM θα υπάρχουν στην πρωινή ζώνη πρόσωπα έκπληξη, ενώ θα υπάρχει συνεργασία και με το Comedy lab με στόχο το συνδυασμό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός Παραπολικά FM θα εκπέμπει και στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη συχνότητα του (πρώην) Flash 99.4. @Οδηγίες για διαφάνεια στη διαδικασία των προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ συνέταξε το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας απευθυνόμενο στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Οι καταγγελίες περί ψευδών βεβαιώσεων γλωσσομάθειας στο διαγωνισμό για τις 632 θέσεις εργασίας ενισχύουν το καθεστώς αδιαφάνειας στο φορέα που δεν έχει ξεκινήσει. @Όλοι στα αντιναζιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, καλεί η ΠΟΕΣΥ...Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά από ομόφωνο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου καλεί σε συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές πόλεις της χώρας. Τα πρόσφα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…