ΧΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΙΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

@Περιπλέκεται η υπόθεση των διαγωνισμού των 615 δημοσιογράφων και καλλιτεχνών στη ΝΕΡΙΤ. Η δημόσια καταγγελία εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Μιχάλη Κουρουτού και η επιστολή προτροπή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Φορτσάκη προς τον πρόεδρο- διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Προκοπάκη να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης αλλάζουν τα δεδομένα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φακού διέταξε ήδη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχουν κατατεθεί ή όχι πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν θα καθυστερήσει ή όχι η διεξαγωγή του διαγωνισμού, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προσδιορισμένη, από τον Παντελή Καψή, για τις 27 Απριλίου ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Ή αν προχωρήσει ο διαγωνισμός και εκπέμψει- με καθυστέρηση 10 μηνών από το κλείσιμο της ΕΡΤ- η ΝΕΡΙΤ και στη συνέχεια αντικατασταθούν, για όσους διαπιστωθεί πως κατέθεσαν ψευδείς βεβαιώσεις. @Στην πρώτη θέση το “Θέμα” και αυτή την Κυριακή με πωλήσεις 140 χιλ. φύλλων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το “‘Εθνος της Κυριακής” υποχώρησε σημαντικά στα 114 χιλ. φύλλα, ενώ στα 90 χιλ. φύλλα κινήθηκαν η “Real News” και το “Βήμα της Κυριακής”. Ο “Τύπος της Κυριακής” πούλησε 20 χιλ. φύλλα, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” 14 χιλ. φύλλα και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” 11 χιλ. φύλλα. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της κυκλοφορίας της από τα πρακτορεία.
@Σε ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ανατέθηκε το σύνολο του προγράμματος του Τρίτου, το οποίο βγήκε στον αέρα την περασμένη βδομάδα.Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε στις 7 Μαρτίου 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, αντί ποσού 84.515,82 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για διάστημα δύο μηνών από τις 10 Μαρτίου ανατίθεται στην “ΑΝΚ μουσική και ψυχαγωγία ΕΠΕ’ το έργο της παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών. Το παραχθησόμενο πρόγραμμα σύμφωνα με την απόφαση θα είναι μουσική μετά λόγου στις εξής κατηγορίες: συμφωνική, λυρική, δωματίου(15ος-20ος αιώνας), βυζαντινή, παραδοσιακή και jazz. Πρόκειται για το μουσικό είδος του Τρίτου Προγράμματος, το οποίο παρουσίασε πρόγραμμα και παραγωγούς. Στην «ΑΝΚ ΕΠΕ” συμμετέχουν ο Θάνος Φουργιώτης έχοντας καταβάλει 13.770 ευρώ και η Χριστίνα Τσεκούρα, με το ίδιο ποσό. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003, στη μοναδική χρήση που έχει δημοσιεύσει για το 2011 είχε τζίρο 5.577,14 ευρώ και ζημίες 26.316 ευρώ. @Σταθερά στην πρώτη θέση ο Real FM και την εβδομάδα 4-10 Μαρτίου 2014 με 168 αστάθμιστες απαντήσεις, έναντι 147 του Μελωδία. Ο Σκάι ανέβηκε στην τρίτη θέση με 128, κι ακολουθούν ο Δίεση με 122, ο Sfera με 119, ο Easy και ο Ρυθμός με 112 απαντήσεις, ο KISS με 102, ο Dee Jay υποχώρησε σημαντικά στις 98 και ο Derti στη δέκατη θέση.
@Παραμένει στην πρώτη θέση ο ΑΝΤ1 με ποσοστό 18,9% , έναντι 18,3% του Mega και 16,2% του Star. Σταθερότητα δείχνει το Star με 11,3%, με μικρή μείωση ο ΣΚΑΪ στο 8,6% και ακριβώς στο ίδιο σημείο με 5,1% η ΔΤ. Με 2,9% το E-TV και με 0,6% το Μακεδονία TV.
@Έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει ότι οι συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης παραδόθηκαν μονοπωλιακά στην κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, την Digea, με έναν φωτογραφικό «διαγωνισμό» ο οποίος ονομάστηκε κατ’ ευφημισμόν δημοπρασία. Στη «δημοπρασία» αυτή, όπως είχε εξασφαλιστεί από τις προδιαγραφές του, δεν εμφανίστηκε ανταγωνιστής της Digea, η οποία κέρδισε «εν ου παικτοίς» την εκμετάλλευση του πολύτιμου αυτού δημόσιου πόρου για τα επόμενα 15 έτη έναντι του ευτελούς ποσού της τιμής εκκίνησης, δηλαδή 18,39 εκ. ευρώ. Σήμερα αποκαλύπτουμε τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από την εγκληματική αυτή ανάθεση, όπως είχαν προϋπολογιστεί από έρευνα που είχε παραγγείλει το ίδιο το (αρμόδιο) Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Υπ. Υ.Με.Δι.) σε εταιρεία που είχε διενεργήσει ανάλογες έρευνες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…