Δικαστική έρευνα για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πανικός στην Κυβέρνηση

Δικαστική έρευνα για τις ευθύνες του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον τρόπο καταβολής των επιδομάτων σε ασφαλισμένους, διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Μ. Φάκου.
 Ταυτόχρονα το θέμα απασχολεί από χθες και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ , μετά από  προσφυγή της συναδέλφου Λίνας Αλεξίου.

  Αναφορά για την διαρροή προσωπικών δεδομένων κατατίθεται στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων  Προσωπικού Χαρακτήρα.
Οι αποκαλύψεις του "styx" έχουν προκαλέσει πανικό στην Κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που έχει την πολιτική και διοικητική ευθύνη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
  Η κα Γ. Αντωνοπούλου που διορίσθηκε πρόεδρος στις 8/4/2013 από τον κ. Γ. Βρούτση, προφανώς  θα κληθεί και αυτή να εξηγήσει  τις διαδικασίες που επικρατούν στο ταμείο τόσο στα θέματα των παροχών, όσο και στην διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και της εισοφορδιαφυγής από εκδοτικές επιχειρήσεις.Αίσθηση προσκαλεί η σημερινή αναφορά – επιβεβαβίωση του ραδιοσταθμού REAL ότι τα στοιχεία του ρεπορτάζ έχουν προέλευση από το προσωπικό φάκελο του ασφαλισμένου.
Με  μια κίνηση πανικού η κα Αντωνοπούλου απέστειλε επιστολή στην ομόλογο της στην  EΣΗΕΑ, με την οποία επιχειρεί να εκφοβίσει μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, απειλώντας με μηνύσεις, επειδή είδαν το φως της δημοσιότητας παρασκηνιακές λεπτομέρειες για την διαρροή προσωπικών δεδομένων από τον φάκελο της ασφαλισμένης Λίνας Αλεξίου.
Από την ΚΕΔ επισημαινόταν ότι  έθεσε το θέμα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπηρετώντας την αλήθεια και την διαφάνεια με την υπογράμμιση ότι η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατεύσει από τον διασυρμό ασφαλισμένους και συνταξιούχους οι οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις αμαρτίες του ταμείου και της ηγεσίας του που μαζί με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ βάζουν πλάτη στη διαπλοκή.

---

Η επιστολή Αντωνοπούλου που απευθύνεται προς την Αντωνιάδου αναφέρει:


  Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 14098/1263/Κ05


Προς την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
Μαρία Αντωνιάδου

Κοινοποίηση:
Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Πειθαρχικό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ

Κυρία Πρόεδρε,

  Σε συνέχεια της κατάπτυστης ανακοίνωσης της ΚΕΔ με τίτλο «Κυβέρνηση και ΕΤΑΠ ΜΜΕ έκαναν τη διαρροή για τη Λίνα Αλεξίου» η οποία, προς έκπληξιν μου, σας εμπλέκει στη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων εις βάρος μου και εις βάρος του Ταμείου σας καλώ να με ενημερώσετε άμεσα για τις θέσεις τις οποίες διατυπώσατε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επικαλούμενη τηλεφωνική μας επικοινωνία.
Υποθέτω πως η ανακοίνωση της ΚΕΔ συνιστά πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων σας αλλά αυτό μένει να διευκρινιστεί από εσάς. Σε ό,τι με αφορά σας γνωρίζω ότι προτίθεμαι, κατόπιν των ανωτέρω, να προσφύγω ενώπιον των Πειθαρχικών Οργάνων της ΕΣΗΕΑ καθώς και ενώπιον της Ποινικής και Αστικής Δικαιοσύνης για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή της προσωπικότητας και της επαγγελματικής μου αξιοπρέπειας και διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Παναγιώτα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος ΕΤΑΠ ΜΜΕ


Σημείωση στυξ:  Άλλα καταράφονται όμως,  στα πρακτικά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το ζήτημα...
(Δες και  "Κυβέρνηση και  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έκαναν την διαρροή για την Λίνα Αλεξίου 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…