Η Ελλάδα δεν είναι στην τηλεοπτική Ευρώπη...τελικά!

@Στο Euronews πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση πριν τις ευρωεκλογές. Η πρώτη Ευρωπαϊκή συζήτηση, μεταξύ των 5 υποψηφίων για την Προεδρία της ΕΕ θα γίνει στο Μάαστριχτ στις 28 Απριλίου στο Euronews απέναντι σε ένα κοινό 900 νέων ανθρώπων, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, διάρκεις 900 ετών. Οι Έλληνες τηλεθεατές δεν θα μπορέσουν όμως να την παρακολουθήσουν καθώς πολύ πριν καταργήσει την ΕΡΤ είχε κατεβάσει το σήμα του Euronews Greek. Στην κυβέρνηση περίμεναν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγκαζόταν να πάει στη ΔΤ αναγνωρίζοντας εμμέσως το καθεστώς λειτουργίας του τηλεοπτικού μορφώματος. Την περασμένη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πάει στη ΔΤ, ασυνεχίζοντας τον εμπάργκο. Στο μεσοδιάστημα, διάφοροι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, είχαν ξεκινήσει να συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αγία Παρασκευή αναζητώντας επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την επιλογή. ΟΑΡΟΝ..
@Ανοιχτές παραμένουν οι υποθέσεις λουκέτου και αναζήτησης ευθυνών σε δύο εφημερίδες που τους έβαλαν λουκέτο οι ιδιοκτήτες τους, αφήνοντας τους εργαζομένους χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας Μακεδονικές Εκδόσεις του Δημήτρη Ρίζου, που εξέδιδε έως τον Δεκέμβριο του 2012 τον «Αδέσμευτο Τύπο». Ο εκδότης, που έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για μη πληρωμή δεδουλευμένων έπειτα από μηνύσεις εργαζομένων, είχε καταθέσει το αίτημα πτώχευσης αφού προηγουμένως είχαν μεταβιβαστεί οι τίτλοι της εφημερίδας στον γιο του. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα πτώχευσης, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτός ο δρόμος των ατομικών και συλλογικών διεκδικήσεων έναντι του εκδότη. Η δεύτερη εφημερίδα που δεν κατάφερε να πτωχεύσει είναι η «Απογευματινή» του Κώστα Σαραντόπουλου, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα πτώχευσης τρεις φορές. Την περασμένη εβδομάδα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον εκδότη της «Απογευματινής» Κ. Σαραντόπουλο σε ποινή φυλάκισης 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, και σε χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της εφημερίδας. Τυπολογίες..
@Δεν έχουν τέλος, δύο χρόνια σχεδόν μετά το λουκέτο στον όμιλο ΛΥΜΠΕΡΗ, οι προκλητικές «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας ενάντια στα δικαιώματα των υπό ομηρία συναδέλφων εργαζομένων του Ομίλου Λυμπέρης.Συγκεκριμένα, η ιδιοκτησία των LIBERIS PUBLICATIONS, υπό τον μανδύα της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρείας «ALPHA EDITIONS A.E.», με προσχηματικά δικονομικά τεχνάσματα και νομικές υπεκφυγές ζήτησε την αναβολή –για δεύτερη φορά- της εκδίκασης της αγωγής των συναδέλφων, οι οποίοι – στο όριο της αντοχής τους πλέον- παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους. @Να καταργήσει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα που κατέβαλλε μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τον νόμο, στους παραγωγούς και δημιουργούς επιχειρεί η ΝΕΡΙΤ, εμφανίζοντας συμβάσεις για τις νέες παραγωγές που προωθεί -της περιόδου που ξεκινά από τον Απρίλιο 2014-, χωρίς να αναγνωρίζει πνευματικά δικαιώματα.
@Επικύρωσε το ΣτΕ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Σκάι για την εκπομπή του «Πιτσιρίκου» στις 12 Οκτωβρίου του 2009. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για το γλωσσικό ύφος της εκπομπής, καθώς υπήρξε καταγγελία στο ΕΣΡ για την αναφορά του συγγραφέα, γενικά στους κατοίκους του νομού Ηλείας, οι οποίοι παρουσιαστήκαν ως καλλιεργητές ναρκωτικών και βιαστές ανηλίκων, με αφορμή [

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…