TA ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

@Ακολουθώντας το παράδειγμα του Γκίκα Μάναλη, που εγκατέλειψε την υπηρεσία ειδικής διαχείρισης του λουκέτου στην ΕΡΤ, αποχωρεί και ο αρμόδιος για τη ΔΤ υφυπουργός Παντελής Καψής. Η φυγή τους κατεβάζει την αυλαία της παράνομης ενέργειας της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για να ανοίξει στη θέση του μια μικρή, ευέλικτη κρατική τηλεόραση, με απασχολούμενους τους «ημέτερους» σε θέσεις-κλειδιά. Ο Παντελής Καψής αποχωρεί από το έγκλημα της ΕΡΤ με βλέψεις, ως προς το πολιτικό του μέλλον, να προωθηθεί στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Typologies. Το έργο που προσέφερε ως υφυπουργός αρμόδιος για τη λειτουργία της ΔΤ προστίθεται στο πολιτικό βιογραφικό του. Όπως και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του και οι συνεντεύξεις του όλους τους προηγούμενους μήνες, όταν δήλωνε διαρκώς πως σε «δύο μήνες» ανοίγει η ΝΕΡΙΤ. Αρχικά είχε δεσμευθεί πως η ΝΕΡΙΤ θα άνοιγε τον Οκτώβριο και όταν αυτό δεν συνέβη έριξε τις ευθύνες στους εργαζομένους της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο Ραδιομέγαρο. Αμέσως μετά υποσχέθηκε πως θα λειτουργούσε τον Δεκέμβριο, πριν από την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, ενώ σε μεταγενέστερη συνέντευξή του υποστήριξε πως η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο. Και μόλις πριν από μία εβδομάδα, από το βήμα της Βουλής, δεσμεύθηκε ξανά πως η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη στο τέλος Απριλίου.
@Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα νομιμότητας. Συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της, έκρινε κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
@Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κίνησης που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Το όνομα της Κίνησης θα είναι «Το Ποτάμι» αλλά αυτό δεν είναι και πολύ έξυπνο, αφού είναι γνωστό πως στην Ελλάδα τα ποτάμια τα μπαζώνουν.
@Από την οργάνωση European Village ήρθε η αντίδραση για τα ρεπορτάζ ΣΚΑΙ-ΑΝΤ1 με τα οποία επιχειρείται να μπλεχτεί το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού με χρηματοδοτήσεις Μ.Κ.Ο. Είμαστε περίεργοι αν τα δυο ΜΜΕ θα κάνουν ρεπορτάζ με τη θέση της. european-village.org...Καθώς διαπιστώσαμε ότι κυκλοφορεί είδηση με απίστευτες ανακρίβειες στο διαδίκτυο, στην τηλεοράση (με ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων) ,και όχι μόνο, θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες απλές δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Το Ευρωπαϊκό Χωριό είναι μια αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με δράση από το 2006. Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Ένα εργαλείο που θεωρούμε ότι προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες είναι και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση" χάρη στο οποίο μετακινούνται εκατοντάδες νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα η αρμόδια εθνική υπηρεσία είναι το Ιδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησηςστην ιστοσελίδα του οποίου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.
@ Μπορεί το στοίχημα στην Ελλάδα να παραμένει μια κλειστή αγορά, όμως αυτό που απελευθερώνεται, δημιουργώντας ένα πεδίο χωρίς κανόνες ελέγχου είναι τα τηλεπαιχνίδια του τζόγου από τις τηλεοπτικές συσκευές. Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που ορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, στον κανονισμό που εξέδωσε για τα τυχερά παιχνίδια δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες που παρέχουν τα παιχνίδια στα κανάλια να παίζουν χωρίς αντίπαλο...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…