ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ TV ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΑΙ

@Συνολικά 4 λόγους ακυρότητας προβάλει η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρος της, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, για το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ, ύψους 3 ευρώ, στην προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ. Οι προσφεύγοντες, έχοντας υπόψιν τους τη δήλωση του Παντελή Καψή πως από το ανταποδοτικό τέλος το ποσό των 91,4 εκατ. ευρώ θα πηγαίνει στο πρωτογενές πλεόνασμα, με την αίτηση ακύρωσης ζητούν από τη διοίκηση να παρουσιάσει την αναλογιστική μελέτη για τη λειτουργία της εταιρείας . Αν από αυτή προκύπτει πως το μελλοντικό πλεόνασμα της ΝΕΡΙΤ, θα κατευθύνεται σε άλλους σκοπούς, τότε υποστηρίζουν πως η διάταξη πρέπει να ακυρωθεί, καθώς θα πρόκειται για η φορολογία που επιβάλλεται με έμμεσο τρόπο στους πολίτες. @Σε εύθραυστη ισορροπία βρίσκεται ο ανταγωνισμός των τηλεοπτικών δελτίων στη ζώνη των 8.00 μ.μ με τους τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΑΝΤ1 και Star σε καθημερινή αναμέτρηση για την επιρροή στο τηλεοπτικό κοινό. Η μάχη ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα κορυφωθεί. Η πτώση του δελτίου του Mega από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι εμφανής τόσο στο σύνολο του τηλεοπτικού κοινού (πίνακας), όσο και στις επιμέρους κατηγορίες των τηλεοπτικών κοινών. Ειδικότερα στην κατηγορία που δίνουν σημασία τα άλλα δυο ανταγωνιστικά κανάλια, o ΑΝΤ1 και το Star, στις ηλικίες από 15 ως και 45 χρονών, το δελτίο του Mega παρουσιάζει στις μετρήσεις της Nielsen βουτιά με ποσοστά κατά μέσο όρο στο 15%!
@Καταγγελία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Μιχάλη Κουρουτού: Πριν από μερικούς μήνες είχα αναδείξει το ζήτημα της ακραίας οικονομικής εκμετάλλευσης από ιδιωτικές εταιρείες παροχής προγραμμάτων ECDL απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ που αναγκάζονταν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό πρόσληψης της Δημόσιας Τηλεόρασης, να παρακολουθήσουν σεμινάρια – αστραπή (ημερήσια ή διήμερα) γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών με αντίτιμο σχεδόν ένα μηνιαίο μισθό. Σήμερα ένα ανάλογο σκάνδαλο, πάλι με φόντο διαγωνισμό πρόσληψης της Δημόσιας Τηλεόρασης (νυν ΝΕΡΙΤ), φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν …γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο!
@Ξεκινούν παράλληλες διαδρομές με μπλοκάκια σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Παράλληλα με τους περίφημους διαγωνισμούς, η έναρξη του Τρίτου Προγράμματος από σήμερα, Δεύτερα, έχει μια επιπλέον διάσταση. Οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ICAP. Η «δέσμευση» που φαίνεται πως υπάρχει είναι πως οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα του Τρίτου, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους αφού τελείωσε το διάστημα της ΔΤ και ο ραδιοφωνικός σταθμός περάσει υπό τον έλεγχο της ΝΕΡΙΤ. Το ερώτημα παραμένει για τις διαδικασίες με τις οποίες έχουν επιλεγεί από το υπουργείο οικονομικών και συγκεκριμένα από το Γκίκα Μάναλη, οι διευθυντές που ανέλαβαν την ευθύνη των ραδιοφωνικών προγραμμάτων και της ΔΤ, όπως επίσης και τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
@Σε πόσα αντικείμενα μπορούσαν να καταθέσουν την αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι για τις 132 θέσεις στη ΝΕΡΙΤ; Η απάντηση δεν είναι εύκολη καθώς υπήρξε αλλαγή του συγκεκριμένου όρου, από τη ΝΕΡΙΤ στις 14 Ιανουαρίου 2014. Η αλλαγή έγινε μόνο για τους δημοσιογράφους και όχι για τις υπόλοιπες ειδικότητες που ζητούσε η εταιρεία. Αρχικά η πρώτη προκήρυξη ανέφερε τη δυνατότητα πως κάθε υποψήφιος καταθέτει αίτηση σε ένα μόνο αντικείμενο, δηλαδή σε μία μόνο κατηγορία ρεπορτάζ:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…