ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ TV,ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

υξημένη παρουσία της ΝΔ στην τηλεόραση, αναντίστοιχη του εκλογικού της ποσοστού δείχνουν τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας του ΕΣΡ για το 2013. Συνολικά η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο στην τηλεόραση συγκεντρώνοντας το 54,7% του χρόνου παρουσίασης στους σταθμούς ANT1, Mega, Alpha, Σκάι, ΔΤ, ΝΕΤ, Star και TV Μακεδονία. Η ΝΔ έχει το 35,8% του τηλεοπτικού χρόνου στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές αν και το εκλογικό της ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου 2012 είναι κατά πολύ μικρότερο στο 29,66% του εκλογικού σώματος. Ο πολιτικός του σύμμαχος, το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη χρονιά είχε το 12,5% του τηλεοπτικού «μερίσματος», κινούμενο πολύ κοντά στο 12,28% που ήταν το εκλογικό ποσοστό . Τέλος η ίδια η κυβέρνηση με τους ανεξάρτητους υπουργούς είχε το 6,4% του χρόνου.
@Τα στοιχεία του ΕΣΡ δείχνουν πως το νεοναζιστικό κόμμα τη ΧΑ ήταν με ποσοστό 6,3% επί του τηλεοπτικού χρόνου ήταν πολύ κοντά στο εκλογικό του ποσοστό (6,92%). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μάλλον έχουν δίκιο όταν διαμαρτύρονται καθώς το ποσοστό σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ έφτασε στο 4,2%, του τηλεοπτικού χρόνου στις ενημερωτικές ζώνες, ενώ στις εκλογές είχε ποσοστό 7,51%. Στο ΚΚΕ πάλι κατάφερε να συγκεντρώσει το 4,4% του χρόνου και να βρεθεί κοντά στο εκλογικό του ποσοστό (4,5%). Τέλος στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται και η εξαφάνιση του ΛΑΟΣ, το οποίο κάποτε έκανε “πρωταθλητισμό” με τη διαρκή παρουσία των Καρατζαφέρη και Γεωργιάδη στα μεγάλα κανάλια. Με το 1,58% των ψήφων, είχε μόλις το 0,2% του τηλεοπτικού χρόνου.
@ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ “ΠΗΓΑΣΟΣ” Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που όχι μόνο προχώρησε κατ’ επανάληψη σε περικοπές των αποδοχών των συναδέλφων, αλλά πλέον καθυστερεί την καταβολή τους στην προσπάθειά της να καταλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα τους! Εικοσιτέσσερις ώρες δε μετά την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων, που ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, απολύθηκε ακόμη ένας συνάδελφος.
@Η ειλημμένη κυβερνητική απόφαση να μην εκπέμψει τηλεοπτικός κρατικός σταθμός από τη Θεσσαλονίκη οδήγησε τους δημάρχους της πόλης σε ενεργοποίηση του σχεδίου δημιουργίας της διαδημοτικής τηλεόρασης, με επίκεντρο το TV 100. Μετά την έγγραφη διαμαρτυρία τους προς τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης και Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, σε κοινή τους σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στήριξη λειτουργίας διαδημοτικής τηλεόρασης. Στο κοινό κείμενο που συμφωνήθηκε αναφέρεται πως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και την απειλή λουκέτων στους δημοτικούς σταθμούς, υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί το TV 100 και να γίνει διαδημοτικό. Αναφέρεται μάλιστα πως δεν μπορεί να αποκλειστεί και η συμμετοχή άλλων δήμων από νομούς της Μακεδονίας. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την κοινή εταιρεία.
@Στις προσωπικές παρακλήσεις το έριξαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Μπόμπολα μπας και καταφέρουν να πάρουν τους μισθούς τους, θυμίζοντας στον εκδότη πως αυτοί κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση, δείχνοντας υπομονή και ανοχή… Στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία η επιστολή που έφθασε δεν προκάλεσε και μεγάλη έκπληξη. Εδώ και μήνες στο συγκρότημα του “εθνικού εργολάβου” έχουν αρχίσει καθυστερήσεις μισθών που πλέον ξεπερνάνε τον έναν μήνα! Μέχρι που κυκλοφόρησε πως ο Μπόμπολας δεν κατάφερε να πάρει το ομολογιακό δάνειο!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…