ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΝΕΡΙΤ, ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ..

@Η Nova θα αναλάβει φέτος τη δορυφορική μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων! Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τη διανομή του σήματος δεν θα κάνει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αλλά μια ιδιωτική εταιρεία. Την ευαίσθητη αποστολή των θεμάτων των πανελλαδικών αναλάμβανε κάθε χρόνο η ΕΡΤ, την οποία έκλεισε η συγκυβέρνηση. Πέρασαν 10 μήνες από το λουκέτο, και τόσο το διάδοχο σχήμα, το μόρφωμα της ΔΤ, όσο και η ΝΕΡΙΤ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αποστολή. Με απόφαση της ειδικής διαχειρίστριας της ΕΡΤ, Αφροδίτης Γουγά, η αποστολή αυτή ανατίθεται στη Forthnet Media Holdings (Nova).
@Παρέμβαση υπέρ των ανέργων συναδέλφων στην Ενημέρωση, προς τον υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να αναπτύξει το αίτημα παράτασης της επιδότησης των μακροχρόνια άνεργων.Στην επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας αναφέρεται: Κύριε υπουργέ,Με την ανεργία στον κλάδο των δημοσιογράφων να έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ (κυμαίνεται μεταξύ 37% και 40%), η λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την ανακούφιση των συναδέλφων που στην πλειονότητά τους είναι μακροχρόνια άνεργοι, θεωρείται επιβεβλημένη. Δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης, είναι γεγονός ότι δημοσιογράφος που χάνει τη δουλειά του, πολύ δύσκολα σήμερα μπορεί να ξαναβρεί εργασία στο ίδιο αντικείμενο. @Την ευρωβουλή με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ επέλεξε ο Γιώργος Αμυράς. Ο παρουσιαστής που είχε καταθέσει αίτηση για τη ΝΕΡΙΤ, είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα του “Επί_μένουμε Ελλάδα” στη ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Ο λόγος για τη στάση του, φάνηκε τώρα, εκ των υστέρων.
@Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε θα βγει η ΝΕΡΙΤ στον αέρα. Η ειδική διαχειρίστρια του λουκέτου της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, πάντως, συνεχίζει να υπογράφει αναθέσεις για ό,τι της ζητείται υπηρεσιακά, χωρίς να αναγράφεται πλέον στις αποφάσεις αυτές ο φορέας για τον οποίο προορίζεται η δαπάνη! Έτσι, υπογράφηκε απόφαση που αναθέτει τη διαφημιστική προβολή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, καθώς και διαδικτυακών ιστότοπων στην εταιρεία “BUSYBUILDING Δημήτρης Γκάζης και ΣΙΑ” για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, έναντι ποσού 10.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.
@Νέα ερώτηση στη Βουλή για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ. Την κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προς τους υπουργούς Οικονομικών και ΔΤ Γιάννη Στουρνάρα και Π. Καψή. Ο κ. Κακλαμάνης υιοθετεί την εξήγηση πως η ΕΡΤ έκλεισε για να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό παρόχου αδείας ψηφιακής τηλεόρασης, κάτι που -όπως σημειώνει- «είχε αποτέλεσμα να επαναληφθεί ό,τι έγινε το “βρώμικο ’89” από την κυβέρνηση Τζαννετάκη (ΝΔ – Συνασπισμός της Αριστεράς) με τις προσωρινές άδειες αναλογικής τηλεόρασης». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τους κ. Στουρνάρα και Καψή να γνωστοποιήσουν στη Βουλή τι γίνεται με τους απολυθέντες εργαζομένους της ΕΡΤ, τους οποίους χαρακτηρίζει «παράπλευρη απώλεια», καθώς δέκα μήνες μετά το κλείσιμό της δεν έχουν λάβει το υπόλοιπο των αποζημιώσεων απόλυσης, καθώς και αρκετά δεδουλευμένα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…