ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΟΥ..

@Οι δημοσιογράφοι, Μανώλης Μαυρομμάτης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη και η Νατάσα Ράγιου, περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
@Πριν λίγη ώρα το δικαστήριο απεφάνθη πως η απεργία που κηρύχθηκε στον "Ελεύθερο Τύπο" είναι παράνομη, αν κι ο εκδότης Γ.Σκαναβής υποχρεώνεται να πληρώσει ένα μισθό και το δώρο του Πάσχα... Η κρίση ως "παράνομη" γίνεται όπως πάντα για τον τυπικό λόγο που χρησιμοποιούν όλοι οι εργοδότες που προσφεύγουν δικαστικά εναντίον της ΕΣΗΕΑ. Ως πρωτοβάθμιο σωματείο η απεργία θα έπρεπε να προκηρυχθεί από τη γενική συνέλευση όλων των μελών... Δεν θα γινόταν εξαίρεση για τον εκδότη του Ελεύθερου Τύπου, αν και θα μπορούσε να υπάρξει κάλυψη των εργαζομένων της εφημερίδας από την ΠΟΕΣΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (για τους τεχνικούς). Πέρα από τα τυπικά το ουσιαστικό είναι ότι το "σύστημα Σκαναβή" στον "Ελεύθερο Τύπο" με απειλές αλλά και υποσχέσεις, δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να αποφασίσουν την αναστολή της απεργίας.
@Αυτή την εβδομάδα λένε θα παραιτηθεί ο Παντελής Καψής από υφυπουργός της Δ.Τ. για να διεκδικήσει επί ...ίσοις όροις μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Εδώ βεβαίως γελάνε. Ο υφυπουργός το είχε δίπορτο όλο τον προηγούμενο μήνα. Ως υποψήφιος της "Ελιάς" διαφημιζόταν και έκανε συναντήσεις, ως αρμόδιος υφυπουργός της Δ.Τ συνέχιζε το έργο της ψευτιάς, να πείσει Ευρωπαίους και πολίτες πως η ΝΕΡΙΤ θα βγει. Τελικά θα παραιτηθεί και το μόνο που έγινε είναι να αποκαθηλωθεί το σήμα της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Πρόλαβε ωστόσο να κάνει ένα ταξιδάκι ως τις Βρυξέλλες για ένα συνέδριο των "σοσιαλιστών για τα οπτικοακουστικά Μέσα για να μιλήσει ως υπουργός για τη ΝΕΡΙΤ και να συναντηθεί με την διευθύντρια της EBU, πάλι για τη ΝΕΡΙΤ...
@Κυριακή των Βαϊων και η Δήθεν Τηλεόραση αποφάσισε ότι η μέρα ήταν κατάλληλη για να φέρει γερανό και να εξαφανίσει από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τα σήματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Από την πύλη της Μεσογείων εξαφανίστηκε τα χαράματα το σήμα της ΕΡΤ ενώ στην ταράτσα του Ραδιομεγάρου μέχρι στιγμής παραμένει το Αδιοφωνία Τηλεόραση. Το ποιος ανέλαβε το ξαναγράψιμο της ιστορίας της ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα και το πόσο θα κοστίσει η πλαστογραφία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Επίσης σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ της ΕΡΑ, κάποιοι διμηνίτες που σε πολλά εισαγωγικά εργάζονται για την Δοτή Τηλεόραση φωτογραφίζονται μπροστά στις εργασίες εξαφάνισης των σημάτων της ΕΡΤ.
@Απλήρωτες παραμένουν οι ανεξάρτητες παραγωγές που είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ πριν το κλείσιμό της από την κυβέρνηση, ενώ η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δηλώνει αναρμόδια για τις οφειλές προς τους δημιουργούς, ρίχνοντας το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως καταγγέλλουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, "ανεξάρτητες παραγωγές είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ για χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση και βρίσκονται πια μετέωρες αφού με το κλείσιμο του κρατικού καναλιού όχι μόνο δεν πληρώθηκαν (ενώ είχαν εκδοθεί τιμολόγια είχε καταβληθεί ο ΦΠΑ και είχαν παρακρατηθεί οι φόροι) αλλά κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να τους ενημερώσει για το πότε θα μπορέσουν να πληρωθούν". Στην ερώτηση σημειώνεται ότι το σύνολο των οφειλών αγγίζει τα 10 εκατ. Ευρώ, στα οποία δεν έχει συμπεριληφθεί το σύνολο των τιμολογημένων χρεών της ΕΡΤ προς τους πνευματικούς δημιουργούς και τους ερμηνευτές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…