Loading…
Breaking News
recent

Η Δ.Τ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΕΡΙΤ, ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

@ Σοβαρή μείωση των ζημιών του πέτυχε ο Όμιλος της Καθημερινής με εκτεταμένες περικοπές. Το 2013 οι ζημίες περιορίστηκαν σε 15.169.859 ευρώ από 37.527.528 ευρώ το 2012, ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε σε 62.737.553 ευρώ το 2013 από 60.617.464 ευρώ το 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Καθημερινής, τα έσοδα από διαφημίσεις των έντυπων εκδόσεων υποχώρησαν κατά 13,14% και διαμορφώθηκαν στα 10,89 εκατ. ευρώ έναντι 12,53 εκατ. ευρώ το 2012. Οι πωλήσεις διαφημίσεων μέσω internet παρουσίασαν αύξηση και ανήλθαν σε 1,67 εκατ. ευρώ έναντι 1,50 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Οι πωλήσεις εφημερίδων, περιοδικών και προσφορών έφθασαν τα 24,88 εκατ. ευρώ έναντι 30,85 εκατ. ευρώ το 2012, υποχωρώντας κατά 19,35%. Η μείωση οφείλεται κυρίως στην πτώση των πωλήσεων της εφημερίδας. Στον τομέα των εκτυπώσεων οι πωλήσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ήτοι σε 6,44 εκατ. ευρώ έναντι 6,36 εκατ. ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών στον ναυτιλιακό τομέα ανήλθε σε 18,17 εκατ. ευρώ έναντι 8,39 εκατ. ευρώ το 2012, εμφανίζοντας αύξηση κατά 116%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη δρομολόγηση των δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων, καθώς και στις αυξητικές τάσεις που παρουσίασε η ναυλαγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου της Καθημερινής έπεσε στα 44.000.131 ευρώ στο τέλος του 2013 από 58.093.499 ευρώ το 2012.
@Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουμε την προκλητική κι ανάλγητη στάση της εργοδοσίας στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI καθώς επέλεξε τις ημέρες του Πάσχα για να προβεί στην απόλυση του συνόλου σχεδόν των τεχνικών που εργάζονταν στους ραδιοσταθμούς(εννέα από τους ένδεκα). Οι απολύσεις των συναδέλφων, οι οποίες καταγγέλθηκαν ως παράνομες και καταχρηστικές στο ΣΕΠΕ, ήρθαν ως «απάντηση» στην άρνηση των συναδέλφων να δεχθούν την πρόταση-τελεσίγραφο περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών δικαιωμάτων των τεχνικών ή να απολυθούν. Το εκβιαστικό δίλημμα για να δεχτούν οι συνάδελφοι τις μειώσεις αποδοχών παρουσιάστηκε -όπως συνήθως γίνεται-με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία καθώς και τα χρέη που παρελήφθησαν από την προηγούμενη ιδιοκτησία...
@Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, δίνεται η δυνατότητα στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ να εγκρίνει αιτήσεις δανείων προς εκδότες! Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μπορεί να χορηγεί προσωπικά δάνεια έως και 20.000 ευρώ στους συνταξιούχους ασφαλισμένους του τομέα ασφάλισης ιδιοκτητών ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
@Και τυπικά τέλος για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, σε αυτή τη φάση της ιστορίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το Πρώτο Πρόγραμμα που θα ξεκινήσει ανανεωμένο αυτή τη Δεύτερα με πολιτικές και αθλητικές εκπομπές. Θα χρησιμοποιεί μάλιστα συνολικά 6 συχνότητες καταλαμβάνοντας το χώρο που είχαν οι σταθμοί ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Φιλία FM τους οποίους κατήργησε η συγκυβέρνηση. Έτσι το πρόγραμμά του θα μεταδίδεται στις συχνότητες του παλαιού Πρώτου, 91,6 MHz και 105,8 MHz στις συχνότητες της ΕΡΑ ΣΠΟΡ (100,9 & 101,8) και ακόμη από τους 106,7 και του 107 MHz του Φιλία FM (ΕΡΤ).
@Ούτε προμελετημένο να το είχαν στην κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (βλέπε και ρεπορτάζ από "typologies") ο Ειδικός διαχειριστής, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, παύει να έχει τα δικαιώματα του νέου τηλεοπτικού φορέα, δηλαδή της Δ.Τ, με την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και όχι με την πλήρη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Όπως προέβλεπε η απόφαση του λουκέτου της ΕΡΤ αλλά και ο νόμος της ΝΕΡΙΤ. Πρακτικά δηλαδή στις συχνότητες της Δ.Τ θα αρχίσει να εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ, οπότε και λύνεται το πρόβλημα! Στο μεταξύ διοχετεύεται από Μαξίμου μεριά πως λόγω εκλογών δεν θα γίνουν προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ! Για να μην κατηγορηθούν, λέει λόγω προεκλογικής περιόδου. Όμως σε προεκλογική περίοδο μπορούν κάλλιστα να ενσωματώσουν το προσωπικό της Δ.Τ, τους πρώτους συμβασιούχους που προσέλαβαν με 2μηνες συμβάσεις, που έγιναν 6μηνες και τώρα επιμηκύνονται ως το τέλος του 2014(!), στη ΝΕΡΙΤ. Όλα βολικά για το Μαξίμου. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Εν τω μεταξύ ο ειδικός διαχειριστής έχει μπροστά του δυο χρόνια να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΕΡΤ Α.Ε, διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί για δυο ακόμη χρόνια!
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Δύο νέα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ απευθύνονται και στις εταιρείες ΜΜΕ της περιφέρειας. Το πρώτο με τίτλο «Ψηφιακό Βήμα» χρηματοδοτεί κατά 50% τις επενδύσεις των εταιρειών ΜΜΕ σε λογισμικό και ψηφιακό εξοπλισμό, ενώ το δεύτερο με τίτλο «Ψηφιακό Άλμα» αφορά κυρίως επιδότηση για το διαδίκτυο. Η επιδότηση των εταιρειών ανέρχεται σε 55.000 – 400.000 ευρώ, ανάλογα με την περιφέρεια της χώρας αλλά και το ύψος του σχεδίου επένδυσης που θα υποβληθεί.
Από το Blogger.